diumenge, 31 de gener de 2010

CREMA DE TARONJA

Avui per postres he fet crema de taronja amb nata , nous i mel És exquisida i fàcil de fer.



Ingredients:
1/2 litre de suc de taronja
110 gr de sucre
2 ous
30 gr de farina de blat de moro (Maizena)

1. Espremeu les taronjes fins aconseguir-ne 1/2 litre i d'una reserveu-ne la pell.
2. En un cassó escalfeu el suc amb el sucre i la pell.
3. En un recipient barregeu els ous amb la maizena fins que no hi hagi gremolls.
4. Quan el suc trenqui el bull, retireu-ne la pelli aboqueu-hi la barreja dels ous i la farina
5. No pareu de remanar fins que torni a bullir i ja podeu apagar el foc.
6. Poseu la crema a les copes i deixeu-la refredar dins la nevera
7. Abans de servir-la podeu posar-hi una mica de nata muntada, unes quantes nous trancades i un rajolinet de mel pel damunt.

És boníssima!!

diumenge, 24 de gener de 2010

Llom amb poma

He descobert un nou llibre de receptes de cuina molt interessant.


La primera recepta que he triat ha estat Llom amb pomes. És una recepta molt fàcil de fer i dona molt bon resultat. Dedicada als joves!!

Ingredients per a 4 persones
- 700 gr de llom en un sol tall
- 7 pomes golden
- 1 vas de vi blanc
- oli i sal

1. Tallar les pomes a grills gruixuts. Ruixar-les amb mig vas de vi blanc i posar-les a coure al microones a potència màxima durant 20 minuts
2. salar el llom i col·locar-lo en una plata que pugui anar al forn. Afegir-hi oli i l'altre mig vas de vi. Ficar-ho al forn a 200ºC.
3. Quan el llom ja fa 8 minuts que és al forn , girar-lo i deixar-lo 8 minuts més perquè els dos costats quedin uniformement enrossits.
4. Quan ja han passat els 16 minuts que el llom és el forn, treure'l del forn i posar-hi les pomes cuites al voltant. Tornar-lo a posar al forn 10 minuts més.

nota: El llom ha de quedar tendre, però no rosat perquè és carn de porc. Si quan el talleu veieu que ha quedat poc cuit , torneu-lo a posar 4-5 minuts més al forn, però prèviament tapeu-lo amb paper d'alumini perquè no es ressequi.

diumenge, 17 de gener de 2010

AMANIDA DE TARONJA

Entre rostits, galetes i pastissos una amanideta ve molt de gust. M'he decidit per fer-ne una amb taronja ja que ara .. són boníssimes !



La vinagreta és de la Mireia Carbó.

Una ceba tendra, el suc d'una taronja escorreguda, 6 fulles de menta i 100 ml d'oli d'oliva. ÉS boníssima!
Us la recomano

divendres, 15 de gener de 2010

POLLASTRE AMB GAMBES

Tenia ganes de fer un bon rostit, sense presa i gaudir de cuinar amb les cassoles LE CREUSET. Vaig decidir fer pollastre ( de pagès) amb gambes.



Ingredients:

1 pollastre de pagès tallat
12 gambes congelades
1 ceba grossa
1 porro gros
3 tomàquets madurs
1 copeta de brandi
1 farcellet d'herbes
Sal i pebre
Per la picada: ametlles i avellanes torrades, 1 gra d'all i fulles de julivert

1. Posar la caçola amb l'oli al foc fluix ( nº 6) força estona fins que l'oli sigui ben calent
2. Posar les gambes volta i volta i reserveu-les
3. Fregir el pollastre, prèviament sal-pebrat, per les dues bandes ben rosset tireu-hi la copa de brandi i deixeu reduir tot l'alcohol. Traieu el pollastre i reserveu-lo en un plat.
4. En el mateix oli sofregiu la ceba, el porro i el farcell et, fins que estigui ben tendre. Afegiu-hi el tomàquets pelats i tallats en vuit trossos i continueu la cocció fins que estiguin ben cuits. Sense presa i remant-ho de tant en tant. Aquest punt és molt important.
5. Quan el sofregit estigui cuit traieu el farcellet i tritureu-ho amb la batedora elèctrica fins que quedi una salsa fina.
6. Torneu a posar el pollastre dins la cassola , i tapeu-ho, (no cal posar-hi brou si la cassola és LE CREUSET) i deixeu-ho coure molta estona ( uns 90 min aprox) a foc baix, fins que sigui ben tou.
7. Finalment tireu-hi al damunt la picada i deixeu-ho coure uns minuts més i apagueu el foc. ( millor fer el rostit la vigília)
8. No poseu les gambes fins a l'últim moment d'escalfar abans de servir ( així no s'estoben)



dilluns, 11 de gener de 2010

Galetes d'ametlla

Mireu quin regal de reis em varen fer els meus fill!!
Em va encantar!! Motllos per ferr galetes. Ara ja no tinc excusa i em poso a fer galetes.





Recepta de les galetes d'ametlla.

Ingradients:
200 gr de farina
50 gr de maizena
100 gr de sucre moreno
50 gr d'ametlla triturada
1 pessic de sal
150 gr de mantega a temperatura ambient

1. Tritura les ametlles jo ho vaig fer amb TX
2. Triturar i amasar tos els ingredients ( tx 20 seg vel 6)
3. Envolicar la massa en film transparent i posar a la nevera uns 15 minuts
4. Estirar la massa ( millor entre dues làmines de plàstic)
5. Tallar la massa amb la forma que volgueu
6. Posar al forn uns 15 minuts a 180º

i aqui les teniu:




Són boníssimes!!!

dissabte, 2 de gener de 2010

CREMA D'ESPINACS A LA CATALANA

Una altra recepta de la Mireia Carbó.
A mi m'agradan molt les sopes i purés i , després d'un dia d'esquí, arribar a casa i trobar aquest puré és ...del tot recofertant!!

A La Molina tinc pocs estris de cuina , però les receptes de la Mireia també les puc fer!!

Primer he fet l'acompanyament:

Ou dur ratllat,
panses
pinyons torradets amb la paella


Ingradients

1 bossa d'espinacs frescos de 500 gr
1 porro
1 patata
1 litre d'aigua
oli d'oliva
sal


1.- Posseu oli en una olla i sofregiu-hi el porro, quan ja estigui rosset
2.- Afegiu-hi els espinacs, un pessic de sal i feu-ho coure uns 2 minuts
3.- Afegiu-hi l'aigua i deixeu-ho coure uns 20 minuts
4.- Traieu-ho del foc i retireu 1 got de líquid de cocció i reserveu-los
5.- Tritureu la crema, amb la batedora elèctrica fins aconseguir una crema fina. Si queda massa espesa, afegiu-hi part del líquid que heu reservat.
6.- Poseu-hi l'acompanyament

BON PROFIT!!

divendres, 1 de gener de 2010

PASTÍS EN FORMA DE ROSA

Mireu quin motllo més preciós m'he autoregalat!
L'he comprat a la botiga Inhala de Granollers. Tenen coses precioses: tes, cafès, xocolates, sucres, incens, essències,teteres,... i motllos precioso com aquest.
Les mestresses són la Núria i la Dolors, són encantadores i sentir-les enraonar dels seus productes és una festa!!



Per estrenar el motllo he triat una "BAVAROISE" DE TARONJA

Aquí la teniu



Ingredients per 8 persones:

9 fulles de gelatina
250 gr de nata líquida ( o muntada)
400 gr de suc de taronja natural
1 culleradeta de sucre gas
el suc de 1/2 llimona
2 ous
150 gr de sucre

1.- Hidratar la gelatina amb aigua freda i guardar
2.- Muntar la nata amb el sucre gals i guardar
3.- Barrejar la resta d'ingredients i escalfar durat uns 6 minuts sense deixar de remanar.
4.- Abans d'apagar el foc afegiu-hi la gelatina remeneu-ho fins que tot estigui homogeni
5.- fora del foc afegiu-hi la nata i remeneu-ho suaumnet.
6.- Poseu la mescla dins un motlle i deixeu-ho a la nevera unes 6 hores com a mínim.

BON PROFIT!!