diumenge, 24 d’octubre de 2010

Pastís de xocolata i nata

A casa som molt llaminers i qualsevol excusa es bona per fer un pastís. Aquesta vegada hem volgut celebrar els 19 anys de l'Albert amb un pastís de xocolata i nata.









Aquest pastís el vaig fer amb la meva estimada thermomix.

Ingredients:

Pa de pessic de xocolata
4 ous
120 gr de sucre
40 gr de cacau pur
80 gr de farina

Almívar
130 gr de sucre
100 gr d'aigua
el suc de 1/2 llimona
2 cullerades de cointreau

Nata
500 gr de nata 35% MG
80 gr sucre de llustre

Cobertura
Xocolata per fer birutes

Pa de pessic. Posar la papallona, els ous i el sucre 6 min 37ºC v= 4 acabat el temps tornar a repetir el temps i velocitat però sense temperatura. Finalment afegir-hi la farina barrejada amb el cacau i programa 4 seg v=3. Posar dins un motlle de 22cm i al forn a 180ºC 20 o 25 minuts

Almívar: He posat dins el vas Tx l'aigua, el sucre, el suc de llimona i 7 minuts a 100ºC v= 2min . Quan ha acabat hi he afegit el cointreau.

Nata: Posem la papallona , agitar bé el brik de nata i posar-lo al pot, sense programar temps velocitat 3 1/2 i vigilar fins que estigui muntada, posar-hi el sucre i barrejar-ho amb l'espàtula.

Un cop tinc els ingredients munto el pastís: Tallo el pastís per la meitat i mullo les dues capes amb l'almívar, al mig hi poso nata i torno a composar el pastís. El cobreixo amb la nata restant i al damunt i poso "birutes" de xocolata amb el ratllador.

Per molts anys Albert!!


dimecres, 13 d’octubre de 2010

AMANIDA DE FIGUES

Per acomiadar les figues d'aquest any he decidit fer una amanida.



Ingredients:

Enciam del que vulgueu o barreja d'enciams.
formatge de cabra
figues
mel
Tomàquet i olives ( opcional)

Elaboració:

Poseu l'enciam tallat petitó en una safata, al damunt poseu-hi el formatge i les figues talladetes. Amaniu-ho amb rajolí de mel.

La combinació del formatge de cabra, les figues i la mel és ..."celestial"

Adéu figues!! Fins l'any que ve!!

divendres, 8 d’octubre de 2010

Coca d'espinacs amb formatge de cabra.

La pasta de full m'agrada molt i, això, de poder-la comprar feta és fabulós.



Ingredients
  • 1 base de pasta de full
  • 1 bossa d'espinacs
  • 1 grapadet de pinyons
  • 1 grapadet de panses
  • formatge de cabra
Elaboració

  1. Desenrotlleu la pasta de full i poseu-la dins un motlle. Punxeu la base amb un forquilla perquè no s'infli i poseu-la al forn 10 minuts a 180ºC amb l'escalfor de dalt i baix.
  2. En una paella antiadherent torreu els pinyons i reserveu-los. Coeu els espinacs en una paella , traieu el suc, afegiu-hi les panses, els pinyons una mica de sal i pebre i remeneu-ho tot 1 minut.
  3. Poseu els espinacs damunt de la pasta de full reservada, encara dins el motlle i a sobre trocets de formatge de cabra. Torneu-ho a posar 5 minuts al forn perquè es desefaci una mica el formatge.
Molt bo i fàcil!