diumenge, 23 de gener de 2011

PA FET A MA

Jo tinc per costum fer el pa a casa amb panificadora, però un dia vaig comprar aquesta farina de Santa Rita "Pan casero" . A l'etiqueta vaig llegir que servia per fer pa amb màquina i a ma, també hi incloïa un sobre de llevat.  Divendres va ser el dia que vaig decidir utilitzar-la per fer pa a mà.

Ingredients

  • 1 paquet de farina "pan casero Santa Rita" ( ja hi porta un sobre a mb el  llevat)
  • 260 ml aigua tèbia

Elaboració



  1. Afegiu als 430 gr de farina   els 10 gr de  llevat  i els 260 ml d'aigua tèbia . Amasseu  a ma o a màquina fins aconseguir  formar una bola  ben llisa i homogènia. 
  2. Deixeu reposar la massa tapada amb un drap humit i a  una lleugera temperatura ( jo vaig posar-ho al forn a 50ºC) durant uns 30 minuts.
  3. Doneu-li la forma que vulgueu i coeu-ho al forn prèviament escalfat  amb l'escalfor de dalt i baix a 220ºC durant 30 minuts.

És una bona opció de menjar pa cassolà sense massa feina  i amb la satisfacció de tenir el plaer d'amassar tu mateixa  el pa . El resultat és un pa de pagès molt bo. Us ho recomano!!!

diumenge, 16 de gener de 2011

xocolata de dos colors i cocos

Avui us ensenyo  el nou llibre de cuina que m'he comprat.  És diu "recetas básicas de chocolate" de l'editorial Grijalbo.  Quan l'Eva de la Gralla me'l va ensenyar em va agradar tan que me'l vaig quedar. Fixeu-vos  és un llibre  amb poca lletra i molta fotografia. Entra pels ulls!!


He fet dues receptes :
 RAJOLA DE DUES XOCOLATES


Ingrdients:
340 gr de xocolata amb llet
180 gr de xocolata blanca
20 gr d'arròs inflat




Elaboració:

  1. Fondre la meitad de la xocolata amb llet al microones o al bany maria. Un cop desfet poseu-lo dins un motlle  i deixeu-lo 5 minuts a la nevera
  2. Fondre la xocolata blanca , afegiu-hi l'arròs i remeneu-ho bé.  Afegiu-ho dins el motllo que teniem a la nevera damunt la xocolata amb llet i reperteiu-ho bé per tota la superfície. Torneu-ho a posar 5 minuts a la nevera.
  3. Fondre la resta de la xocolata amb llet i afegiu-ho damunt la cap de xocolata blanca. Guardeu-ho a la nevera . Quan estiguir ben fred i dur ja ho podreu desmotllar.

 BOMBONS DE COCO


Ingredients:
170 gr de llet condensada "la lechera"
125 gr de coco retllat
200 gr de xocolata negre
5cl d'oli de girasol 

 Elaboració:

  1.  Barrejar bé el coco amb la llet condensada . 
  2. Fer boletes, barretes  i deixeu-les damunt de paper sulfuritzat i poseu-ho al congelador durant dues hores.
  3. Fondre el xocolata amb l'oli al microones o al bany maria i arrebosseu-hi les barretes de coco .
  4. Guardeu-ho a la nevera com a mímim 30 minuts.

Que us ha semblat el llibre? També n'hi ha de : receptes bàsiques d'itàlia, de pastisseria , de verdures, ... tots són una passada!!