diumenge, 27 de març de 2011

MAGDALENES CLÀSSIQUES DE LLIMONA I CANYELLA

L'esmorzar és un dels àpats que més m'agrada. Des de que he descobert la botiga Inhala de Granollers, la Núria i la Dolors m'han ensenyat a descobrir el món del té i ..... m'encata trobar un moment per assaborir un deliciós tè ben companyat de tassa , tetera...
 
 Vaig decidir fer les "MAGDALENES CLÀSSIQUES DE LLIMONA I CANYELLA" d'en Xavier Barriga que tantes vegades he vist als blogs per acompanyar el te a l'hora d'esmorzar.


INGREDIENTS:

·      125 g d’ous
·      175 g de sucre
·      60 ml de llet
·      190 ml d’oli de gira-sol
·      210 g de farina
·      5 g de llevat químic
·      un pessic de sal, de canyella i ratlladures de llimona


 Elaboració
  1.  Bateu els ous i el sucr
  2. Barregeu l’oli i la llet i afegiu-ho als ous. Batreu-ho a velocitat baixa
  3.  A part barregeu la farina , el llevat, la canyella la sal i la ratlladura de llimona.
  4. Incorporeu-ho  i comenceu remenant-ho a marxa lenta  quan estigui tota la mescla homogènia augmenteu  la velocitat i continueu l’agitació durant 2 o 3 minuts.
  5. Tapeu-ho amb un drap i guardeu-ho a la nevera una hora com a mínim perquè el llevat comenci a actuar. Pot estar a la nevera fins l’endemà.Ompliu la càpsula de les magdalenes amb una mànega pastissera o amb cullera unes tres quartes parts de les càpsules.
  6. Poseu-ho al forn prèviament escalfat  a 210 ºC amb l’escalfador de dalt i baix,  de 14 a 16 minuts, segons la grandària


 No m'han quedat gaire bé s'ha trencat massa i però de gust són  boníssimes !!  no n'ha quedat ni una .. Hauré de fer-ne més i poder millorar-les.. je, je 

dimarts, 1 de març de 2011

TARONGES CONFITADES AMB XOCOLATA

Aquest any he descobert la combinació de xocolat i taronja, m'ha agradat tant que n'he fet tres receptes.


Des de que escric al blog me'n dono compte que he penjat moltes més   receptes de postres, pastissos, i dolços en general  que de la resta , poc de carn i peix ...
Quan vaig començar no era conscient de què m'agardés tan el dolç, ha estat de mica en mica  i sense adonar-me'n que  he anat aprenent a fer pastissos  i postres dolces en general i  realment he descobert que  m'agarada molt fer-ne i menjar-ne.


Avui acabo la temporada de taronges i penjo la recepta de taronges confitades
Ingredients

- 6 taronges (mitjanes)
- 600 g de sucre
- 300 cc d'aigua

Per la cobertura de xocolata:
- 150 g de xocolata fondan
- nata per muntar (uns 50 g)
- mantega (una cullerada)


 ELABORACIÓ:


Tallem les taronges en rodanxes, aproximadament d' 1/2 cm. Les escaldem uns 2 minuts, les escorrem i reservem


En una altra olla o en la mateixa  posem el sucre i els 300 cc d'aigua, quan bulli anem posant les rodanxes de taronja amb compte, per que es vagin confitant durant 1 hora.




Amb una espàtula les traiem de l'olla i escorrem, i les anem col·locant en una safata que tindrem preparada amb paper sulforitzat.


Les posem al forn a 150º durant 15-20 minuts (forn preescalfat). D'aquesta manera la taronja s'assecarà. Passat aquest temps deixarem que es refredin (millor si les deixem de 8 a 10 hores abans de cobrir-les amb la xocolata)

COBERTURA DE XOCOLATA

En un bol posem la xocolata, la nata i la mantega escalfem al microones per què es desfaci, a poca potència per què no es cremi. Traiem del microones i remenem bé, ens quedarà una crema espesa, fina i brillant

Anem sucant les rodanxes de taronja fins la meitat i tornem a col·locar-les en una safata amb paper sulforitzat. Deixem que es refredin a la nevera durant uns 20-30 minuts




Les guardem en un pot que tapi bé.
Jo les he posat a la nevera. Fresquetes estan bonísssimes !