dissabte, 14 de maig de 2011

ALBERGÍNIES AMB TOMÀQUET I FORMATGE

Ara vaig de receptes italianes. 


INGREDIENTS:

2 albergínies
1 pot de tomàquet sencer
formatge parmesà
mozzarela
orenga o alfàbrega
oli d'oliva, sal i pebre

ELABORACIÓ

Encendre el forn nomès el gratinador.
Tallar les albergínies a rodanxes  aprox 1 cm de gruix  amanir-les amb  sal , pebre i un rajolí d'oli d'oliva . Posar-les a la  part de dalt del forn  fins que estiguin cuites (vigilar que no es torrin massa) Girar-les, afegir-hi un rajolí d'oli i un pessic d'orenga.  


Treure-les del forn i reservar fins tenir totes les rodanxes cuites.  

En una paella fregim el tomàquet escorregut i tallat a trocets. El coem a  foc lent amb una mica de sal i orenga fins que   estigui confitat i resrevem.
Quan  totes les rodanxes estiguin cuites, triar les mes grans i   posar-hi  tomàquet, mozzarela i parmesà, al damunt una altra rodanxa d'albergínia  tomàquet , mozzarela i parmesà ( jo n'he fet tres capes) i al cap d' amunt una oliva negre. 



 Finalment gratinar  5 minuts al forn

És un plat fàcil de fer, lleuger i molt bo .
Pot servir com a  pica -pica, com a primer plat i com a acompanyant

dimarts, 3 de maig de 2011

ESPÀRRECS AMB VERDURES AL FORN I FORMATGE DE CABRA

Des de que tinc el blog he descobert que m'agrada molt fer pastissos, galetes...tot tipus de  coses dolces!! Sempre he estat una persona llaminera . M'agrada entrar a les pastisseries i comprar postres, berenars  o esmorzars , a qualsevol hora em ve de gust alguna coseta dolça.
Sóc de les que pagava per menjar dolç  i cada diumenge anava a la pastrisseria a comprar postres.

Quan vaig descobrir  els blogs i vaig veure les fotos, les receptes i els comentaris vostres em van animar  tant, que vaig començar a provar de fer-ho jo.  I  he descobert que m'agrada molt fer pastissos.!! i  també he descobert que menjar-ne fa augmentar de pes !!!    En fi faré el que podré  però .....que em vigui de gust, je, je

Començo amb una recepta de verdures al forn.  

Ingredients:
Qualsevol verdura que tingueu per casa.
En aquest cas per quatre persones hi he posat

1 pebrot vermel
1 carbasso
2 cebes de tendres
2 pebrots verds
1 manat d'espàrrecs
formatge de cabra 
oli d'oliva ,sal i pebre



ELABORACIÓ

Encenem el forn a 200ºC amb l'escalfaor de dalt i baix
Netejem , tallem les verdures menys els espàrrecs i les posem a una safata que pugui anar al forn , hi tirem un raig d'oli i posem al forn uns 30 minuts a 200ºC. De tan en tan fem una remanadeta. Quan hagin passat uns 15 minuts i hi afegim els espàrrecs al damunt i acabem la cocció ( el temps és aproximat).
Passat el temps, ho treiem del forn i ho posem en el plat , hi tirem unma mica de sal i pebre ( jo hi he posat flor de sal amb herbes) i al damunt  el formatge.
Abans de servir-ho un punt de forn (gratinat)







BON PROFIT!