diumenge, 10 de juliol de 2011

PIZZA D'ALFÀBREGA, TOMÀQUET i FORMATGE DE CABRA

Des de que vaig veure aquesta pizza al programa CUINES de TV3 que volia fer-la  i avui ha estat el dia.

Ingredients:
300 g de massa de pizza o (una base de pasta pizza) jo l'he fet amb la TX
8 o 10 tomàquets vermells ( també poden ser de llauna ) 
200 g de formatge de cabra
oli d'oliva

alfàbrega, tomàquet de pera pelat, formatge parmesà i pinyons
Per fer el pesto:
60 g de fulles d'alfàbregfa
1 gr d'all
25 g de pinyons
25 g de formatge parmesà
250 ml d'oli d'oliva
sal i pebre

Elaboració:

  1. Massa  de pizza : He fet la massa de pizza amb la Tx,  he barrejat els 100 g d'aigua, els 50 g d'oli, la culleradeta de sal i els 25 g de llevat fresc, un cop tot ben barrejat he afegit els 400 g de farina, he fet la bola uns minuts a vel 4 i finalment 1 minut a velocitat espiga. He posat la massa dins una bossa de plàstic untada amb oli fins  que fermenti. Si la compres feta t'estalvies aquest pas.
  2. Preparació del pesto: Barrejar l'alafàbreg, amb l'all i l'oli amb Tx o minipimer, quan estigui tot homogeni, afegir-hi els pinyons , el formatge, la sal i el pebre i tornar a tritura. Ha de quedar una pasta espessa. Comprobeu sal i pebre.
  3. Peleu els tomàquets, talleu-los a quarts i treieu-hi les llavors.
  4. Estireu la massa de la pizza , pinteu-la amb la salsa del pesto, podeu ser generosos, i  al damunt poseu-hi els trossos de tomàquet.
  5. Al forn a 250ºC durant 20 minuts , fins que la pasta estigui torradeta.
  6. En el moment just de treure-la del forn afegiu-hi el formatge de cabra, i un raig d'oli d'oliva.




És deliciosa, us la recomano!!!