dijous, 19 de gener de 2012

COCA DE LLAVANERES


Aquesta coca l'he fet per celebrar els 18 anys del Jordi. El Jordi no és gaire llaminer i tampoc li agrada la xocolata però és molt alt i té molta gana. Els seus pares li han organitzat una festa i han permès que la tieta portés una coca. Per molts anys Jordi!


Aquí teniu la recepta:
INGREDIENTS
   2 bases de pasta de full (500 g)
   75 g de pols d'ametlla
   100 g de sucre
   una cullerada petita de Maizena
   un polssim de sal
   ratlladura de llimona i de taronja
   60 g de clara d'ou (aprox 3 ous)
   75 g de pinyons

Ingredients per la crema:
   400 cc de llet
   90 g de sucre
   pell de llimona i canyella
   40 g de Maizena
   3 rovells



ELABORACIÓ

El massapà
Mescleu  la pols d'ametlla, la Maizena, el sucre i  el polsim de sal   en un bol, afegiu-hi les clares a poc a poc fins que tingui una textura de puré.

La crema
 Poseu a bullir la llet amb la pell de la llimona i una branca de canyella, a foc baix perquè es vagi aromatitzant. Un cop arribi a ebullició, la retireu del foc i la deixeu refredar  fins a temperatura ambient.
Per altra banda,  bateu els ous amb el sucre, la Maizena i una mica de llet aromatitzada. Afegiu-hi  la resta de la llet, remeneu-ho i torneu-ho  a posar al foc fins que espesseixi. Retireu el pot del foc i  deixeu-ho refredar. Tapeu la crema amb un film transparent perquè no es formi un tel. Farciu la coca quan la crema estigui freda.

 Coca
Col·loca una de les meitats al damunt de paper de forn o silpat. Escampeu-hi la crema pastissera tot deixant un marge de 1.5-2 cm a tot el volt.
Pinteu el marge amb clara d'ou i  cobriu-ho amb l'altra meitat.
Pinteu el damunt  amb el massapà preparat anteriorment, i espolseu-hi sucre i els pinyons.
Punxeu la coca  i poseu-la al forn  prèviament escalfat a180ºC durant uns 30 minuts, fins que sigui rossa.
Deixeu-la refredar a temperatura ambient i a punt per menjar.

BON PROFIT!



dimarts, 3 de gener de 2012

PASTÍS DE TRES XOCOLATES

Per celebrar els 23 anys del Ferran vaig decidir fer aquest pastís de tres xocolates. Era el dia perfecte per fer-lo ja que el Ferran és molt llaminer i li encanta la xocolata.
Aquest pastís l'he vist a molts blogs, ara no m'enrecordo de quin l'he tret. Tenia guarda la recepta per "un dia".


És un pastís molt bonic i molt divertit de fer però jo no el faré més. Tinc comprovat que aquets pastissos que s'hi posa alguns polvos ( de flam, quallada..) no m'agarden. Em va passar el mateix amb el pastís de Ferrero Rocher.

Aquí teniu la recepta:


Ingredients:
150g de xocolata negra
150g de xocolata amb llet
150g de xocolata blanca
150g de sucre
750ml de nata per muntar
750ml de llet
3 sobres de quallada en pols Royal
un paquet de galetes Maria
60g de mantega
un rajolí de llet

Preparació:
Primer fer la base i triturar les galetes. Afegir la mantega fosa, un rajolí de llet i barrejar bé fins que quedi una massa ferma i homogènia. 

Estendre bé per tota la base d’un motlle desmuntable d’uns 26cm.


El procediment per cada capa és el mateix: 
Xocolata negre
posar en un cassó la xocolata negra trossejada, 75g de sucre, 250ml de llet, 250ml de nata, un sobre de quallada i escalfar sense que arribi a bullir (90º aproximadament) remenant bé perquè no s’enganxi la xocolata (com si féssim xocolata desfeta).
Abocar sobre la base de galetes.
Xocolata amb llet
És la segona capa i es far com  abans, però ara amb la xocolata amb llet i 50g de sucre (la resta igual que abans). Abocar sobre la capa de xocolata negra amb compte perquè no es barregin
Xocolata blanca
La tercera capa és fa igual que les anteriors però amb la xocolata blanca i 25g de sucre.
Posar a la nevera i deixar quallar (és millor fer-la el dia abans). Decorar al gust i servir fresqueta de la nevera.


Posted by Picasa