diumenge, 17 de juny de 2012

CLAFOUTIS DE CIRERES

És temps de cireres. La cirera és un fruita que no es pot guardar i s'ha de consumir de pressa. El claufotis és un pastís fàcil, ràpid i  ideal per fer amb  cireres. També es pot fer amb d'altres fruites: albercocs, préssecs, ..


Aquest any els ocells ens han guanyat la partida , i n'hem  pogut menjar menys que altres anys, ja se sap, la feina del camp,  va com va!


De tant en tant vaig a visitar la Dolors i la Núria a la botiga INHALA de Granollers. Venen cafès, tes, galetes, xocolates, essències, bombonets exquísits i tota mena de tassetes, bols, motlles, fondants i ..mil coses mes per poder gaudir de bones sensacions i moments celestials!!!  La Dolors i la Núria són l'ànima de la botiga i estan enamorades del seus productes. Els ensenyen amb un ohhhh!!! mmmmmm!!! i tanta passió que caus al trampa  !!


Aquí teniu l'ultima adquisicó , una plata de ceràmica , de la casa Emile Henry per fer un claufotis!!





He fet una claufotis amb farina d'ametlla que ens va explicar el cuiner PEP NOGUÈS a una sessió de les que organitza l'espai consum de BONPREU.


INGREDIENTS
100 g de sucre
160 g de farina d'ametlla
4 ous
100 g de crema de llet del 35% de MG
250 g de cireres  sense pinyol






ELABORACIÓ


Barregeu tots els ingredients menys les cireres
Fregueu en mantega el motlle i afegiu-hi la massa, al damunt les cireres.
Poseu-ho al forn prèviement calent a 170ªC i deixeu-ho coure uns 20-25 minuts aprox.







BON PROFIT!