divendres, 29 de març de 2013

ONE BOWL CHOCOLATE CAKE

La Marisa em va explicar que havia fet aquest pastís seguint la recepta del blog del "rincon de la Bea". Me'n va parlar tant bé que me'n van agafar ganes de fer-lo i aquí està.

El nom de "One Bowl Chocolate Cake " vol dir que es far tot dins el mateix vas del robot , jo el vaig fer amb la Thermomix. És una recepta molt ràpida de fer i us asseguro que és un èxit.

Jo he fet dos  pastissos (One Bowl Chocolate Cake) de 15 cm , la cobertura de xocolate "frsosting" i farcit de nata montada sense sucre i maduixes.


 INGREDIENTS:

  • 65 g de cacau en pols
  • 210 g de farina 
  • 250 g de sucre
  • 1 i 1/2 cullerada petita de bicarbonat de sodi
  • 3/4 cullerada de llevat royal
  • un pessic de sal
  • 2 ous grossos
  • 180 ml buttermilk (a 250 ml de llet sencera afegir-hi el suc de mitja cullerada de llimona i espera uns 10 minuts a temperatura ambient fins que la se va textura sigui de llet tallada)
  • 180 ml d'aigua tèbia
  • 3 cullerdes d'oli d'oliva
  • 1 cullerada d'extracta de vainilla (opcional)


PREPARACIÓ


  1. Escalfar el forna a 175ºC
  2. Untar amb  mantega el motlle de 15 cm 
  3. Tamisar i he posar dins el vas  de la thermomix la farina, el cacau, el sucre, el royal, la sal i el bicarbonat i reserveu.
  4. Afegir al vas els ous, el  buttermilk, l'aigua tèbia i l'oli.  Mesclar-ho tot durant uns 3 minuts fins que no queidi cap gromoll.
  5. Dividir la massa exactament entre dos motlles de la mateixa mida  ( aproximadament 450 g cada una)
  6. Coure al forn durant uns 35 minuts, fins que al punxar-lo  surti net.
  7. Deixar reposar fora del forn, sobre una reixa, uns 15 minuts 
  8. Passat el temps desmoltllar-lo i deixar-lo damunt la reixa fins que s'hagi refredat del tot . (si nomès tens un motlle has de tornar a coure els 450 g restants)
  9. És important  no tenir pressa per desmotllar-lo perquè és un pastís bastant fràgil qun està calent.es




 XOCOLATA "FROSTING"

  • 300 g de sucre glaç
  • 30 g de cacau
  • un pessic de sal
  • 225 g de mantega
  • 150 g de formatge cremós ( philadelphia)
  • 250 g de xocolata 70% 
  • 180 ml de nata ( creme fraiche o sour cream)
PREPARACIÓ

  1. Desfer al bany maria la xocolata  i deixar reposar
  2. Tamisar el sucre, el cacau i la sal
  3. Batre la mantega, el formatge ( tot a temperatura ambient) un parell de minuts 
  4. afegir-hi la xocolata desfeta i batre
  5. finalment posar la nata fresca  i batre-ho fins tot incorporat
  6. Si notem que el frosting està massa tou podem posar-lo una estona a la nevera.



MUNTATGE

Batre 500 ml de crema de llet del 35% , no cal que sigui  massa consistent.
Untar un pastís amb aquesta nata i trossets de maduixes
Al damunt l'altre pastís 
cobrir-ho amb el frostng i adornar-lo




És espectacular!
Aquest pastís ha servit per celebrar l'aniversari de la Bet, el Cesc, la Montse i el Santi !