dijous, 25 de setembre de 2014

Patates amb bacallà esqueixat


Es un plat d'estiu que la meva mare fa sovint i a mi m'agrada molt.

Ingredients per 6 persones 

2 kg  de patates vermelles
1/5 kg de bacallà 
La clara de 2 ous dur

Salsa
Els dos rovells dels ous cuits 
200 g d'olives farcides d'anxova
1/2 gra d'all
1/2 ceba tendre
Fulles de julivert 
Oli d'oliva verge extra 

Elaboració
La nit abans deixar el bacallà esqueixat en remull.
Coure les patates amb pell dins d'una olla amb aigua fins que siguin tovess, uns 20 minuts. Deixar que es refredin dins l'olla. Reservar.
Coure els ous 10 minuts. Reservar.
Rentar un parell de vegades el bacallà i comprovar que no sigui salat. Escorra'l be . Reservar.

Fer la salsa:
Dins del pot del minipimer posar tots el ingredients per fer la salsa i triturar-ho fins quedi una pasta fina. Afegir mes o menys oli perquè quedi lligada. No cal posar-hi sal .
Muntar el plat 
Posar les patates pelades i un polsim de sal ( en compte que el bacallà en portà)
Els trossets de la clara del ous durs


El bacallà 

La salsa

I a sobre un toc d'oli d'all i julivert .

Bon profit!

diumenge, 14 de setembre de 2014

Pastís de formatge

Es un pastís molt fàcil de fer i dóna molt bon resultat



INGREDIENTS
1 basse de pasta de full
3 ous
8 cullerades de sucre
2 iogurts naturals ( o descremats)
2 cullerades de maizena
1 terrina de formatge mascarpone ( o el que vulgueu)

ELABORACIÓ
Enceneu el forn (només baix) a 180 graus.
Poseu la base de pasta de full dins un motllo punxeu-la. Reserveu
Bateu els ous i el sucre. Afegiu els iogurts i els formatge . Bateu-ho a ma o amb qualsevol estri elèctric i finalment afegiu-hi la maizena . Continueu remanant fins aconseguir una mescla homogènia . Ompliu amb aquesta massa el motlle amb la pasta de full que teníeu reservat. Poseu-ho al forn 30 minuts a 180 graus només baix i 10 minuts més a la mateixa temperatura (dalt i baix) fins que quedi torradet

diumenge, 7 de setembre de 2014

Piruleta de galeta

Volia fer una piruleta de xocolata però a l'estiu no va be treballar la xocolata. Fa massa calor i s'estova.
Vaig trobar la recepta al llibre"recetas básicas de chocolate". I aquí les teniu.
INGRDIENTS:
175 g de farina del repesteria
60 g de mantega tova 
60 g de sucre
1 ou
10 g de cacau
1/2 pessic de sal
Fideus de colors

ELABORACIÓ:
Comença barrejant la mantega tova ( a temperatura ambient) i el sucre.
 Afegeix l'ous sencer i continua remenant. 
Afegeix la barreja de farina i el cacau tamisada.
Barreja-ho tot fins aconseguir una bola homogènia ,però, no la treballis massa que no s'estovi.
Embolica la bola amb film transparent i posa-la a la nevera durant una hora ( fins que estigui dura);
Fes boletes d'uns  aprox. 2cm de diàmetre ( en surten 9)  i amb el palmell de la ma les aixafes  pero no les deixis molt primes.
Posa-hi el bastonet.
Passa les galetes per damunt dels fideus de colors apretant perquè s'enganxin bé.
Deixa les piruletes damunt d'una placa antiadherent i cou-les al forn 15 minuts a 170 graus.


Són galetes divertides !

dimarts, 2 de setembre de 2014

Quiche de gambes amb espinacs


He tret aquest recepta del "Taller de cuina "de Granollers. L'he trobat tant interessant que m'han agafat ganes d'escriura-la al blog, així , si un altre dia la vull tornar a fer sabré a on buscar-la.
Vaig deixar d'escriure al blog des de que vaig tenir l'Ipad. Apple és  incompatible amb Google . I no em permetia posar fotos al blog des de l'Ipad. Per sort acabo de trobar una aplicació que permet escriure  i penjar fotos al blog sense problemes . A veure si m'animo a continuar! Jeje


No he fet les tartaletes.

INGREDIENTS
1 capsa de tartaletes 125 g brots tendres d’espinacs o congelats 
1 ceba mitjana
100 gr. crema de llet
1 ous
12 gambes pelades
Elaboració
Coure els espinnacs dos minuts i reservar .
Ratllar una ceba i coure-la amb una paella amb oli d'oliva a foc baix fins que estigui ben daurades  i reservar
Deixatar els ous i afegir la crema de llet, salpebrar i reservar
Uun cop ho tenim tot preparat es fa el muntatge. A la bases s'hi posa una base de la seva  caramelitzada ,  a sobre, una cap d'espinacs i al cap de munt les gambes pelades i senceres  a continuació   abocar la barreja de la crema de llet amb l'ou  reservada.
Es posa al forn a 200graus uns 15 minuts.




Bon profit!!