diumenge, 28 de juny de 2015

Coca de pinyons farcida de crema cremada

Feia molt temps que volia fer aquest coca. He seguit la recepta de la massa de briox del Pep Nogué, la que va penjar a la revista cuina .


INGREDIENTS
500 g de farina de força 
70 g de sucre
3 g de sal
20 g de llevat fresc 
140 g de llet
100 g d 'ou sencer ( 2 ous)
Ratlladura de llimona
Ratlladura de taronja
25 g d'anís
1 g de canyella en pols
75 g de mantega
Crema pastissera 
Pinyons 
Sucre

ELABORACIÓ
1. Posseu la farina, el sucre i la sal al robot.
2. Incorporeu-hi la llet amb el llevat prėviament dissolt a temperatura ambient 
3. Treballeu la massa amb el ganxo a velocitat baixa. Afegiu-hi el ous un a un.
4. Continueu treballant la massa, afegiu-hi totes les aromes ( anís, ratlladura, canyella ) pateu-ho uns     minuts a velocitat baixa 
5. Finalment incorporeu-hi la mantega a trossos.
6. Continueu-ho treballant a velocitat alta, fins que la massa es desenganxi del boli es vegi llisa i homogènia 
7. Feu la primera fermentació de la massa tapada amb film a temperatura ambient , fins que dobli el seu volum ( jo he trigat mes de dues hores. Penso que aniria millor preparar-ho la nit abans i deixar que fermenti a poc a poc a la nevera durant unes 12 hores ).
8. Dividiu la massa en dues parts . Poseu oli a la superfície de treball un treballeu la massa amb el corró fins aconseguir la forma desitjada.
9. Pinteu la massa amb ou batut i poseu-hi  pinyons  sucre abundant per sobre. 
10. Feu la segona fermentació a 28 graus, durant 1h 30 min fins que torni a doblar el seu volum.       11. Coue-la al forn a 170 graus . Jo he conectat el forn, sense treure la coca, amb aire i dalt-baix, he anat observant la cocció fins que ha quedat torradeta ( uns 20 minuts aprox)

12. deixeu-la refredar damunt una reixeta .
13. talleu  la coca per la meitat i farciu-la  hi la crema 


14 poseu-hi sucre per damunt i cremeu-lo amb la pala 


15 El resultat ha estat espectacular 


BON PROFIT!





diumenge, 21 de juny de 2015

Espaguetis de carbassó

Una recepta interesant ara que comença la temporada dels carbassons.


Des de que vaig saber que existia una màquina per fer espaguetis de carbassó no he parat fins que l'he trobada. Aquí la teniu es diu SPIRELLI  i he pagat 22€ a la botiga COOKING de Barcelona carrer Provença 246
ESPAGUETIS DE CARBASSÓ AMB SALSA EL PESTO 
Salsa el pesto:
6 tomàquets secs
1 gra d'all petit
Fulles d'alfàbrega 
Un grapadet de pinyons 
Oli d'oliva bo.

Espaguetis 
Carbassó ( un carbassó mitjanet per persona) 
Oli d'oliva bo

ELABORACIÓ  
Fer la salsa : posar tots els ingredients al vas del minipimer i triturar. Reservar 



Netejar i pelar els carbassons ( suposo que es pot fer sense pelar ) 
Fer els espaguetis amb la maquineta.


Un raig d'oli, la salsa 


I una miqueta de formatge parmesà per sobre 


Són boníssims, fàcils i ràpids  de fer.  
Una altra manera de menjar verdura!
Ah! I ..... apta per dietes baixes en greixos i, molt saludable ! 
Bon profit !

divendres, 19 de juny de 2015

Gelat de maduixa

Avui si que he aconseguit fer la foto del gelat!


INGREDIENTS 

500 g de maduixes 
200 g de sucre 
1 llimona
1 taronja
250 mL de crema de llet 35% MG

ELABORACIÓ 

Netejar i tallar  a trossets les maduixes. 
Afegir-hi el sucre , el suc de la taronja i la llimona . Barrejar-ho tot i deixar reposar unes hores en un lloc fresc ( unes dues hores mínim) . Si es deixa mes estona no passa a res.
Muntar la nata.
He  triturat les maduixes amb Tx 15 s v=5
Barrejar la nata amb les maduixes . Remenar-ho tot.
Afegir la mescla a la geladora i conectar-ho durant uns 30 minuts com a mínim .
Guardar el gelat al congelador.
Si es treu el gelat uns 15 minuts abans de menjar millora la  textura , queda mes cremós i mes fàcil de servir. 



Es boníssim!