diumenge, 27 de març del 2011

MAGDALENES CLÀSSIQUES DE LLIMONA I CANYELLA

L'esmorzar és un dels àpats que més m'agrada. Des de que he descobert la botiga Inhala de Granollers, la Núria i la Dolors m'han ensenyat a descobrir el món del té i ..... m'encata trobar un moment per assaborir un deliciós tè ben companyat de tassa , tetera...
 
 Vaig decidir fer les "MAGDALENES CLÀSSIQUES DE LLIMONA I CANYELLA" d'en Xavier Barriga que tantes vegades he vist als blogs per acompanyar el te a l'hora d'esmorzar.


INGREDIENTS:

·      125 g d’ous
·      175 g de sucre
·      60 ml de llet
·      190 ml d’oli de gira-sol
·      210 g de farina
·      5 g de llevat químic
·      un pessic de sal, de canyella i ratlladures de llimona


 Elaboració
  1.  Bateu els ous i el sucr
  2. Barregeu l’oli i la llet i afegiu-ho als ous. Batreu-ho a velocitat baixa
  3.  A part barregeu la farina , el llevat, la canyella la sal i la ratlladura de llimona.
  4. Incorporeu-ho  i comenceu remenant-ho a marxa lenta  quan estigui tota la mescla homogènia augmenteu  la velocitat i continueu l’agitació durant 2 o 3 minuts.
  5. Tapeu-ho amb un drap i guardeu-ho a la nevera una hora com a mínim perquè el llevat comenci a actuar. Pot estar a la nevera fins l’endemà.Ompliu la càpsula de les magdalenes amb una mànega pastissera o amb cullera unes tres quartes parts de les càpsules.
  6. Poseu-ho al forn prèviament escalfat  a 210 ºC amb l’escalfador de dalt i baix,  de 14 a 16 minuts, segons la grandària


 No m'han quedat gaire bé s'ha trencat massa i però de gust són  boníssimes !!  no n'ha quedat ni una .. Hauré de fer-ne més i poder millorar-les.. je, je 

dimarts, 1 de març del 2011

TARONGES CONFITADES AMB XOCOLATA

Aquest any he descobert la combinació de xocolat i taronja, m'ha agradat tant que n'he fet tres receptes.


Des de que escric al blog me'n dono compte que he penjat moltes més   receptes de postres, pastissos, i dolços en general  que de la resta , poc de carn i peix ...
Quan vaig començar no era conscient de què m'agardés tan el dolç, ha estat de mica en mica  i sense adonar-me'n que  he anat aprenent a fer pastissos  i postres dolces en general i  realment he descobert que  m'agarada molt fer-ne i menjar-ne.


Avui acabo la temporada de taronges i penjo la recepta de taronges confitades
Ingredients

- 6 taronges (mitjanes)
- 600 g de sucre
- 300 cc d'aigua

Per la cobertura de xocolata:
- 150 g de xocolata fondan
- nata per muntar (uns 50 g)
- mantega (una cullerada)


 ELABORACIÓ:


Tallem les taronges en rodanxes, aproximadament d' 1/2 cm. Les escaldem uns 2 minuts, les escorrem i reservem


En una altra olla o en la mateixa  posem el sucre i els 300 cc d'aigua, quan bulli anem posant les rodanxes de taronja amb compte, per que es vagin confitant durant 1 hora.




Amb una espàtula les traiem de l'olla i escorrem, i les anem col·locant en una safata que tindrem preparada amb paper sulforitzat.


Les posem al forn a 150º durant 15-20 minuts (forn preescalfat). D'aquesta manera la taronja s'assecarà. Passat aquest temps deixarem que es refredin (millor si les deixem de 8 a 10 hores abans de cobrir-les amb la xocolata)

COBERTURA DE XOCOLATA

En un bol posem la xocolata, la nata i la mantega escalfem al microones per què es desfaci, a poca potència per què no es cremi. Traiem del microones i remenem bé, ens quedarà una crema espesa, fina i brillant

Anem sucant les rodanxes de taronja fins la meitat i tornem a col·locar-les en una safata amb paper sulforitzat. Deixem que es refredin a la nevera durant uns 20-30 minuts




Les guardem en un pot que tapi bé.
Jo les he posat a la nevera. Fresquetes estan bonísssimes !

dilluns, 28 de febrer del 2011

PASTÍS DE XOCOLATA AMB CREMA DE TARONJA (ORANGE CURD)

Des de que vaig veure aquesta recepta al bloc de com a casa res!  tenia ganes de fer aquest pastís.  Dissabte se'm va presentar l'ocasió,  celebrar l'aniversari del Cesc: Per molts anys, cunyat!!


Primer he començat fent el pa de pessic amb la Tx
2n  el farciment crema de taronja  (orange curd) 
Aquesta recepta l'he tret del llibre "reposteria y pasteleria " de Tx


INGREDIENTS
250 g de sucre
la pell d'una taronja sense gens de part blanca
200 g de suc de taronja natural
120 g de mantega
4 ous

ELABORACIÓ
  1. Dins el vas ben net i sec poseu-hi el sucre i pulveritzeu 30 s. vel 5-10
  2. Incorporeu-hi la pell de la taronja i repetiu el mateix 
  3. Afegiu-hi el suc de taronja, els ous i progameu 20 minuts 90ºC vel 4.
Nota : aquesta crema es conserva perfectament durant un mes dins la nevera



3r Farciu el pa de pessic amb la crema de taronja
4t  Cobertura de xocolata
Ingredients
150 g de xocolata
50 g d'aigua
50 g de mantega
Elaboració
Poseu dins els vas la xocolata i tritureu-ho 20 s vel 5-7
Afegiu-hi l'aigua  4 min 37º vel 2
Afegiu-hi la mantega 4min 37º vel 2 





Vaig adornar-lo amb taronja cofitada . 

VA SORTIR BONÍSSIM!!!


dilluns, 7 de febrer del 2011

TARTALETES DE XOCOLATA I TARONJA

La idea d'aquestes  tartaletes l'he tret d'altres blogs: la cuina de casa, destapant cassoles ... i no se si algun altre més.
Ara les taronges estan boníssimes i s'ha d'aprofitar.  Tenia ganes de fer alguna cosa amb xocolata i amb taronja.

He començat fent melmelada de taronja amb la thermomix.

 

 Un cop feta la melmelada em vaig anar animant i vaig preparar les tartaletes:

Ingredients:
2 caixes de tartaletes minis
200 gr aprox de xocolata blanca cobertura
300 gr aprox de xocolata negra 
melemelada de taronja
una taronja natural



  1. Primer he fos la xocolata blanca al microones  i he pintates  les tartaletes amb aquesta xocolata i  les he  poses uns 5 minuts a la nevera perquè solidifiqui la xocolata.


N'he omplert unes amb melmalada de taronja

i unes  altres amb trocets de taronja natural

Finalment he fos la xocolata negre al microones i he acabat d'omlir- les , les he posat a la nevera  un parell d'hores.

Aquí les teniu!!

diumenge, 23 de gener del 2011

PA FET A MA

Jo tinc per costum fer el pa a casa amb panificadora, però un dia vaig comprar aquesta farina de Santa Rita "Pan casero" . A l'etiqueta vaig llegir que servia per fer pa amb màquina i a ma, també hi incloïa un sobre de llevat.  Divendres va ser el dia que vaig decidir utilitzar-la per fer pa a mà.

Ingredients

  • 1 paquet de farina "pan casero Santa Rita" ( ja hi porta un sobre a mb el  llevat)
  • 260 ml aigua tèbia

Elaboració



  1. Afegiu als 430 gr de farina   els 10 gr de  llevat  i els 260 ml d'aigua tèbia . Amasseu  a ma o a màquina fins aconseguir  formar una bola  ben llisa i homogènia. 
  2. Deixeu reposar la massa tapada amb un drap humit i a  una lleugera temperatura ( jo vaig posar-ho al forn a 50ºC) durant uns 30 minuts.
  3. Doneu-li la forma que vulgueu i coeu-ho al forn prèviament escalfat  amb l'escalfor de dalt i baix a 220ºC durant 30 minuts.

És una bona opció de menjar pa cassolà sense massa feina  i amb la satisfacció de tenir el plaer d'amassar tu mateixa  el pa . El resultat és un pa de pagès molt bo. Us ho recomano!!!

diumenge, 16 de gener del 2011

xocolata de dos colors i cocos

Avui us ensenyo  el nou llibre de cuina que m'he comprat.  És diu "recetas básicas de chocolate" de l'editorial Grijalbo.  Quan l'Eva de la Gralla me'l va ensenyar em va agradar tan que me'l vaig quedar. Fixeu-vos  és un llibre  amb poca lletra i molta fotografia. Entra pels ulls!!


He fet dues receptes :
 RAJOLA DE DUES XOCOLATES


Ingrdients:
340 gr de xocolata amb llet
180 gr de xocolata blanca
20 gr d'arròs inflat




Elaboració:

  1. Fondre la meitad de la xocolata amb llet al microones o al bany maria. Un cop desfet poseu-lo dins un motlle  i deixeu-lo 5 minuts a la nevera
  2. Fondre la xocolata blanca , afegiu-hi l'arròs i remeneu-ho bé.  Afegiu-ho dins el motllo que teniem a la nevera damunt la xocolata amb llet i reperteiu-ho bé per tota la superfície. Torneu-ho a posar 5 minuts a la nevera.
  3. Fondre la resta de la xocolata amb llet i afegiu-ho damunt la cap de xocolata blanca. Guardeu-ho a la nevera . Quan estiguir ben fred i dur ja ho podreu desmotllar.

 BOMBONS DE COCO


Ingredients:
170 gr de llet condensada "la lechera"
125 gr de coco retllat
200 gr de xocolata negre
5cl d'oli de girasol 

 Elaboració:

  1.  Barrejar bé el coco amb la llet condensada . 
  2. Fer boletes, barretes  i deixeu-les damunt de paper sulfuritzat i poseu-ho al congelador durant dues hores.
  3. Fondre el xocolata amb l'oli al microones o al bany maria i arrebosseu-hi les barretes de coco .
  4. Guardeu-ho a la nevera com a mímim 30 minuts.

Que us ha semblat el llibre? També n'hi ha de : receptes bàsiques d'itàlia, de pastisseria , de verdures, ... tots són una passada!!

dilluns, 27 de desembre del 2010

TERRINA DE CARN D'OLLA

BON NADAL A TOTHOM!!
Aques any per Nadal hem menjat escudella i carn d'olla.
Del llibre de la Carme Ruscalleda "CUINAR PER SER FELIÇ" he fet la tarrina de carn d'olla i aqui la teniu. És del tot recomanable.


Ingredients:
Carn d'olla

Elaboració:
Prepareu una terrina folrrada amb làmina de plàstic per aliments. Ompliu la tarrina amb la carn d'olla esmicolada,  per capes alternant les carns desossades i les verdures, procurnant que quedin ben repartides les diferents textures de ls carns i la terrina ben muntada. Un cop plena, tancar la làmina de plàstic, gurdar-la a la nevera, col·locant-hi a sobra un pes per ajudar a quedar ben presa.
L'endemà retirà el plàstic i tallar. Es pot oferir freda amb vinagreta o calenta. Jo la vaig ecalfar uns minuts al forn i la vaig servir tèbia. Ens va encantar!!

Bon profit!!
Posted by Picasa

TARTA SACHER

El dia 17 de desembre el Ferran va fer 22 anys i ho vam celebrar amb una tarta Sacher .



El sacher és un pastís que he fet moltes vegades perquè a casa ens agrada molt la xocolata, però encara no l'havia posat al blog. Aquesta tarta la faig amb la thermomix .

Ingredients:
4 ous
150 gr de mantega
100 gr de sucre
80 gr de farina
150 gr de xocolata nestlé postres
1 cullerada de postra de llevat royal

melmelada d'albercoc pel farciment

Per la cobertura
150 gr de xocalata nestlé postres
50 gr de mantega
50 gr d'aigua

Elaboració:
Primer separar els rovells i muntar les clares. Reservar.
Posar dins el vas la xocolata i la mantega i progamar 2 min 50º vel 2. Comprovar que s'hagi dissolt tot. Afegir-hi els rovells i el sucre i tornar a progamar 2 min 50 º vel 2. S'ha de comprovar que ha quedat una massa homogènia. Afegir-hi la farina juntament amb el llevat. Remenar-ho i posar-ho en un bol. Afegir-hi les clares remenar-ho i posar-ho en un motlle prèviament untat amb mantega i al forn a 180º amb l'escalfador de dalt i baix uns 30 min aprox.
Un cop fora del forn el desmotllar-ho i el partir-lo per la meitat i el farcir-lo de melmelada, jo n'hi he poast d'albercoc. Tornar a muntar el pastís i preparar la cobertura.
COBERTURA
Posar la xocolata dins el pot amb l'aigua i programa 2 min 50º vel 2. A continuació la mantega i tornar a programar 2 min 50º vel 2. Comprobar que sigui homogeni i tirar-ho pel damunt de la tarta. Deixar-ho a la nevera perquè prengui la xocolata.

PER MOLTS ANYS FERRAN!!


Posted by Picasa

diumenge, 12 de desembre del 2010

MAGDALENES SALADES D'OLIVES I DE SOBRASSADA AMB MEL

Dijous passat vaig tenir la sort de poder assistir a una classe de cuina al local social del Caprabo. La cuinera va ser la Marta Julià. Va fer tres plats: croquetes de bolets, magdalenes d'olives i sobrassada amb mel i sopa freda de coco amb tempura e pinya i crocant de pa.
M'ho vaig passar molt bé perquè totes les receptes les vaig trobar interessanst i, també vaig poder saludar algunes blocaires : La Mercè, la Gemma i la Cristina que sempre és gradable .
Avui he provat de fer les magdalenes i m'ho he passat molt bé. Aquí les teniu.




INGREDIENTS:
5 ous
125 gr de sucre
225 gr de farina Santa rita especial (bizcochos i magdalenes)
100 gr de mantega
motlles de magdalenes petites
sal maldon pe decorar

Per a les olives:
50 gr de pasta d'oliva
Per a la sobrassada:
50 gr de sobrassada
1 culleradeta de mel

ELABORACIÓ

Foneu la mantega i repartiu-la a parts iguals en dos bols
En un dels vols posseu la pasta d'olives i en l'altre la sobrassada amb la mel.
Munteu els ous mab el sucre i la sal
Afegiu-hi la farina, poc a poc, amb l'ajut d'un coladorper evitar grumolls
Repartiu la massa en els dos bols i barrejeu-la.
Escalfeu el for a 200ºC
Ompliu els motlles , sense arribar a omplirlos del tot.
Coeu-ho al forn 5 minuts.
Poseu-hi sal maldon al damunt .

dilluns, 15 de novembre del 2010

PASTÍS DE MONIATO I XOCOLATA

Des del dia que vaig veure al blog de la cuina de casa aquest pastís no me'l puc treure del cap i no he parat fins que l'he fet. Aquí el teniu.




Jo no tenia pasta brisa i l'he fet amb la thermomix.

Ingredients:

· 400g de moniato
· 400ml de llet evaporada ideal
· 150g de sucre
· 2 ous
· canyella en pols
· 1 làmina de pasta brisa
· Per decorar: xocolata i moniato cuit

Preparació:

Coure el moniato al forn a 200º fins que sigui tou. Pelar i reservar.
Coure la pasta brisa 15 minuts al forn a 180º
Triturar el moniato, el sucre, la llet, els ous i la canyella. Abocar-ho sobre la pasta brisa i coure-ho 30 minuts al forn a 180º.
Un cop fred, decorar fent unes ratlles de xocolata desfeta i repartint el moniato amb una màniga pastissera.

Gemma, et dono la raó, és boníssim i a casa nostra també ha tingut molt d'èxit. Gràcies