dijous, 8 d’octubre del 2009
PASTÍS D'AMETLLA
Per celebrar l'aniversari del meu marit vaig decidir fer un pastís d'ametlla.
Ara és el moment de collir les ametlles. El meu marit anar al camp a collir-ne i en va portar un bon cove.
Ha estat un ban any d'ametlles.
Ingredients per a 6 persones
Per a la cobertura:
150 gr d'ametlla crua i pelada
130 gr de mantega
100gr de sucre
50 gr d'aigua
Per al pa de pessic:
150 gr de sucre
3 ous
200 gr de nata líquida
200 gr de farina
1 sobre de llevat Royal
un pessic de sal
Per la cobertura:
Tritura les ametles amb Tx 6 seg a v=4 i guardar. Posa la resta dels ingredients en un cassó i esaclafa-ho fins que s'hagi dissolt tot. Barreja-ho amb l'ametlla triturada i reserva-ho.
Per el pa de pessic ( amb tx)
Posar la papellona al vas de tx i tira-hi els ous i el sucre i programa 4 min 37ºC v= 3 1/2. Treu la temperatura i torna a programar 5 min a la mateixa velocitat.
Afegeix-hi la nata , la farina, el llevat i el pessic de sal. i programa 10 seg v=1 1/2. Acaba de barrejar am l'espàtula.
Posa la massa dins un motlle folrat amb paper sulfurat i introdui-ho al forn a 180º durant 20 o 25 minuts.
Treu el pastís del forn, desmotlla'l i cobreix-lo amb la preparació de la cobertura torneu-ho a posar al forn 10 0 15 minuts mé a la mateixa temperatura.
Deixeu-lo refredar fins al moment de menjar.
És fàcil de fer i molt bo !!!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Boníssim! Segur que el teu marit va quedar encantat amb aquest pastís d'aniversari :)
ResponEliminaI amb les ametlles acabades de collir, segur que tenia un aroma encara més bo...
Quina casualitat el meu marit tambéeeeeeee em va portar un cove d'atmetlles !!! Però no ha tingut tanta sort com el teu....i de moment se les va menjant torradetes en el forn !!A veure si m'animo a fer-li un com aquest!! Bon cap de setmana llarg!
ResponEliminaM'agrada molt el teu pastis!! Prenc nota amb el teu permís!!
ResponEliminaPetonets