dijous, 1 d’octubre de 2009

PASTÍS DE PORROS A LA CATALANA I FORMATGE FOS

Des de que miro els vostres blocs he après moltes receptes i molt bones. També he descobert l'existència dels llibres de la Mireia Carbó. De mica en mica me'ls he anat comprant tots . ( en tinc 3, no sé si en té més) Ha estat una gran descoberta. M'encaten les seves receptes . Tinc feina a triar quin fer de tantes que vull provar.




Una de les primeres receptes que he fet és el "Pastís de porros i formatge fos" és del llibre " LA CUINA QUE NO AMOÏNA"

1 làmina de pasta de full fresca o congelada
4 porros ben macos
3 tmàquets d'amanida vermells
200 gr de formatge de cabra
oli d'oliva
pastes
pinyons
orenga
sal i pebre

  1. Escalfeu el forn 200ºC amb l'escalfor de dalt i baix
  2. Netegeu el porros i talleu-ne la part més blnaca a rodanxes fines
  3. Poseu un raig d'oli en una paella( jo ho he fet en un caçó per fer salses de Lecreuset) i quan estigui calent saltegeu-hi els porroa amb una mica de sal i pebre a foc mitjà , durant uns 10 minuts , tot remenant.
  4. Quan els porroes estiguin cuits ( jo hi he tirat 200 gr de xampinyons i els he cuit fin evaporar-se l'aigua) afegiu-hi una grapat de panses i pinyons. remeneu-ho.
  5. Folreu un motlle per a "tartes" ( del que es separa la base fàcilment) amb la pasta de full amb l'ajut d'ua forquilla , punxeu-ne la base. ( Jo hi he posat mongetes crues al damunt perqù la massa s'inflava).
  6. Feu coure la pasta de full al forn, ja calent, uns 10 minuts.
  7. Passat aquest temps , retireu-la del forn per cobrir-la amb els porros reservats.
  8. Col·loqueu damunt esl porros, els tomàquets nets i tallats a rodanxe, el formatge esmicolat, una mica d'orenga , un raig d'oli i sal.
  9. Acabeu-ho de coure al forn fins que el formatge estigui fos.
  10. Serviu el pastís acabat de fer
ÉS EXCEL·LENT!!

4 comentaris:

  1. Ara siiiiiii!! El plat..blanc...plé...de..pastís de porros i formatge!!! Quan em convides a sopar?

    ResponElimina
  2. Je je je... un cop has descobert les receptes de la Mireia, ja no pararàs, totes surten bé, fàcils i mooooolt bones.
    Aquest pastís encara no l'he fet, però veient la pinta del teu, no crec que trigui gaire a provar-lo. La combinació dels porros amb el formatge de cabra la trobo deliciosa.

    ResponElimina
  3. Mercè,

    La Mireia de moment només té tres llibres, però nosaltres l'empenyem a fer-ne més. A veure si hi ha sort!. Aquest pastís de porros no l'he fet, però la teva foto segur que fa justícia a la recepta.

    Fins aviat

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta que té aquest pastís!! Benvinguda a la blogesfera!!

    ResponElimina