dissabte, 31 d’octubre de 2009

PA AMB PANIFICADORA




Vaig comprar una panificadora nova al Carrefour de Bourg Madame per 45€ és marca "no t'hi fixis francesa" però el pa surt força bé.

diumenge, 11 d’octubre de 2009

AMETLLES TORRADES

Ara va d'ametlles!!

El meu marit en va portar moltes.

Avui les he fet torrades.

La meva mare m'ha explicat un truco!

Si les ametlles les deixes en remull amb un parell de culleradetes de sal, un cop cuites , la pell es treu amb molta facilitat.

Ho acabo de provar i han sortit boníssimes!

dijous, 8 d’octubre de 2009

PASTÍS D'AMETLLA


Per celebrar l'aniversari del meu marit vaig decidir fer un pastís d'ametlla.

Ara és el moment de collir les ametlles. El meu marit anar al camp a collir-ne i en va portar un bon cove.
Ha estat un ban any d'ametlles.







Ingredients per a 6 persones

Per a la cobertura:

150 gr d'ametlla crua i pelada
130 gr de mantega
100gr de sucre
50 gr d'aigua

Per al pa de pessic:
150 gr de sucre
3 ous
200 gr de nata líquida
200 gr de farina
1 sobre de llevat Royal
un pessic de sal

Per la cobertura:
Tritura les ametles amb Tx 6 seg a v=4 i guardar. Posa la resta dels ingredients en un cassó i esaclafa-ho fins que s'hagi dissolt tot. Barreja-ho amb l'ametlla triturada i reserva-ho.

Per el pa de pessic ( amb tx)

Posar la papellona al vas de tx i tira-hi els ous i el sucre i programa 4 min 37ºC v= 3 1/2. Treu la temperatura i torna a programar 5 min a la mateixa velocitat.
Afegeix-hi la nata , la farina, el llevat i el pessic de sal. i programa 10 seg v=1 1/2. Acaba de barrejar am l'espàtula.
Posa la massa dins un motlle folrat amb paper sulfurat i introdui-ho al forn a 180º durant 20 o 25 minuts.
Treu el pastís del forn, desmotlla'l i cobreix-lo amb la preparació de la cobertura torneu-ho a posar al forn 10 0 15 minuts mé a la mateixa temperatura.
Deixeu-lo refredar fins al moment de menjar.

És fàcil de fer i molt bo !!!

dijous, 1 d’octubre de 2009

PASTÍS DE PORROS A LA CATALANA I FORMATGE FOS

Des de que miro els vostres blocs he après moltes receptes i molt bones. També he descobert l'existència dels llibres de la Mireia Carbó. De mica en mica me'ls he anat comprant tots . ( en tinc 3, no sé si en té més) Ha estat una gran descoberta. M'encaten les seves receptes . Tinc feina a triar quin fer de tantes que vull provar.




Una de les primeres receptes que he fet és el "Pastís de porros i formatge fos" és del llibre " LA CUINA QUE NO AMOÏNA"

1 làmina de pasta de full fresca o congelada
4 porros ben macos
3 tmàquets d'amanida vermells
200 gr de formatge de cabra
oli d'oliva
pastes
pinyons
orenga
sal i pebre

  1. Escalfeu el forn 200ºC amb l'escalfor de dalt i baix
  2. Netegeu el porros i talleu-ne la part més blnaca a rodanxes fines
  3. Poseu un raig d'oli en una paella( jo ho he fet en un caçó per fer salses de Lecreuset) i quan estigui calent saltegeu-hi els porroa amb una mica de sal i pebre a foc mitjà , durant uns 10 minuts , tot remenant.
  4. Quan els porroes estiguin cuits ( jo hi he tirat 200 gr de xampinyons i els he cuit fin evaporar-se l'aigua) afegiu-hi una grapat de panses i pinyons. remeneu-ho.
  5. Folreu un motlle per a "tartes" ( del que es separa la base fàcilment) amb la pasta de full amb l'ajut d'ua forquilla , punxeu-ne la base. ( Jo hi he posat mongetes crues al damunt perqù la massa s'inflava).
  6. Feu coure la pasta de full al forn, ja calent, uns 10 minuts.
  7. Passat aquest temps , retireu-la del forn per cobrir-la amb els porros reservats.
  8. Col·loqueu damunt esl porros, els tomàquets nets i tallats a rodanxe, el formatge esmicolat, una mica d'orenga , un raig d'oli i sal.
  9. Acabeu-ho de coure al forn fins que el formatge estigui fos.
  10. Serviu el pastís acabat de fer
ÉS EXCEL·LENT!!