diumenge, 23 de maig del 2010

RAP AMB GAMBES

Un plat de Festa Major que no sempre va bé a la butxaca

Divendres al matí a la peixateria del Vicenç del mercat de Granollers tenien cues de rap precioses a 19€

Ingredients per a 4 persones
1 cua de rap d'un 1200grç
1/4 Kgr de gambes
1 ceba grossa
1 pot de tomàquet sencers
1 vaset de vi blanc
Per la picada:
15 ametlles torrades
1 gra d'all
julivert
pebre vermell


PROCEDIMENT:
  1. Posa oli dins una cassola i sofregeix les gambes i reserva-les.
  2. Dins la mateixa cassola sofregeix la ceba talladeta i quan ja comenci a tornar-se rossa afegiu-hi tomàquet tallat a daus , deixeu-ho coure a foc sua/baix (nº5 inducció) i aneu-ho remenant fins aconseguir una mescla homogènia.
  3. Qua el sofregit estigui llest tireu-hi el vi blanc i deixeu-ho reduir
  4. Feu la picada amb la batedor elèctric de les ametlles ,l'all, el julivert i el pebre vermell i si queda molt espès podeu i afegir-hi miquetes d'aigua o de suc del sofregit o de vi
  5. Saleu els talls de rap i poseu-los dins la cassola del sofregit. Tapeu-ho i deixeu-ho coure 5 minuts passat aquest temps afegiu-hi la picada i deixeu-ho coure uns 3 minuts més, finalment poseu-hi les gambes i deixeu-ho coure 2 minuts més. ( és important que el peix no és cogui massa)
Es pot acompanyar amb arròs blanc o amb... llesques de pa o amb el que es vulgui per assaborir al màxim el suquet és ...diví!


Bon profit!!

12 comentaris:

  1. Una recepta espectacular per un dinar de diumenge, a més si el peix és granollerí, segur que és fantàstic!! Molts petons.

    ResponElimina
  2. De tant en tant també podem fer un extra i regalar-nos un plat així, de festa major, encara que no sigui festa major!. Jo també sucaria pa en el suquet!

    ResponElimina
  3. Noia ...quina casualitat...jo també vaig comprar rap...i també a 19 €!!!L'he fet el diumenge i també em va sortir diví...visca el rap...visca el vi...visca la mare ...que et va parir!!!Je je...

    ResponElimina
  4. Sóc un privilegiat, i puc dir amb el cor a la mà que dono gràcies als blocaires per que amb el vostre interés per aquest blog cada vegade més menjo d'una manera insuperable. Aquest rap era "bocato di cardinale "

    ResponElimina
  5. La boca feta aigua Mercè!! I mira que acabo de sopar... quina pinta! :D

    ResponElimina
  6. Es ben veritat: un plat per fer festa grossa, boníssim!

    ResponElimina
  7. Precisament avui la meva filla Laia em preguntava quin era el meu plat preferit. Li he contestat que una bona cassoleta de peix amb suc!, si ho hagués de retratar agafaria aquesta foto teva...En aquests moments estic salivant i amb la barra de pa sota el braç...ESPECTACULAR!.Un dia vull fer un plat així per la meva mare que és nascuda a la Barceloneta i de peix en sap...a reveure i gràcies per la recepta!

    ResponElimina
  8. El plat blanc
    Un plat sensacional, de diumenge i per acompanyar-lo amb una bona barra de pa, Ohhhh quina salivera.
    Molts petons

    ResponElimina
  9. llàstima dels preus, perquè un plat així en menjaria cada dia...

    ResponElimina
  10. Ostres Mercè, ahir quan et vaig veure em vas fer ballar el cap, ja que no tenia present haver visitat el teu blog últimament i me n'he adonat avui que no et tenia a la llista de preferits, no entenc que ha passat ja que jo hauria jurat que t'hi havia afegit, així que m'he perdut un munt de receptes fantàstiques!! Aquest rap és sensacional, però com tu dius no està a la butxaca de tothom i menys ara que venen temps molt difícils!!
    Una abraçada i perdona el lapsus!!

    ResponElimina
  11. Boníssim!!!! jo també sucaria el pa que fem amb la farina de força del Makro!!! ja,ja,ja...
    Petonets, guapa!

    ResponElimina
  12. Deliciós!!! Oh, quines ganes tinc de venir i poder menjar plats com aquest amb el peix ben fresc!!! :)
    Petons!

    ResponElimina