diumenge, 6 de juny de 2010

TATAKI DE TONYINA

La recepta d'aquest Tataki de tonyina és d'en David Lienas.
Jo era una mica reàcia a fer aquest plat perquè no m'agrada gaire el menjar cru o poc fet ,peròi finalment m'he decidit i ....aquí el teniu!!
Ingredients:
600 gr de tonyina vermella
200 gr de vinagre d'arròs ( jo no en vaig trobar i hi vaig posar MarinadaTeriyaki )
100 gr de salsa de soja
1/2 cullerada de cafè de sucre
15 gr de gingebra fresc pelat i picat
30 gr de porro talladet petit
1 cullerada d'oli de sesam
Sal maldom

Elaboració:
Comprar un tall molt gruixut de tonyina fresca i tallar-la a trossos rectangulars.
Prepareu la marinada: barrajeu la salsa de soja amb el vinagre, el sucre, el gingebre i el porro talladet petit. reserveu el preparat.
Poseu a escalfar una paella a foc ben viu. Arrebossa la tonyina amb l'oli de sèsam i daureu-la ràpidament a la paella. S'ha de procurar que únicament es cuinin els dos primers mil·límetres de cada cara de la tonyina; el centre ha de quedar cru.
Retireu el peix de la paella i poseu-lo a marinar dins del frigorífic durant q4 hores. Passat aquest espai de temps , escorreu la tonyina i talleu-la a talls d'uns 4 mil·límetres de gruix.
Amaniu el tataki amb el suc del marinat o a amb sal maldom.

A nosaltres ens va agradar molt!!





9 comentaris:

  1. Aquest Tataki ja s'ha fet famós...de tan que t'en he sentit parlar!!! Es clar que ara m'agradaria tastar-lo...el tindré present..a la que trobi tonyina al mercat...el Tataki...al PLAT!!!!

    ResponElimina
  2. A mi el menjar cru també em costa una mica, però aquest tataki fa molt bona pinta.

    ResponElimina
  3. Nosaltres també vam fer aquest tataki i et puc assegurar que en Kike diu que és deliciós (jo no en vaig menjar). N'has fet una presentació molt xula!! Molts petons, guapa!!

    ResponElimina
  4. Crec que tots el vam fer després de la classe amb el David, je je je... La tonyina fresca cuita al punt és boníssima!

    ResponElimina
  5. Ah ! Merce, entre el viatget i les clases
    l ´has decidit. Fa bona pinta, tot i que les coses cruetes no son el meu fort. Veig que has completat el blog amb les fotos que van pasant he!. molt bé, et felicito. Eulália.

    ResponElimina
  6. Haig de recomanar prescindir dels prejudicis davant de plats com aquests. Paraula d'honor !
    Insuperable, llàstima que ja està al blog i costarà que ho cuini de nou !!!!

    ResponElimina
  7. Jo també sóc una mica reticent, però no perquè em faci cosa el peix cru, de fet n'he menjat varies vegades, però és que el trobo mancat de gust...de tota manera si el presentes tú, és tota una garantía!a reveure mercè

    ResponElimina
  8. Nosaltres també el varem fer, i estava molt bo tot i que a mi m’agrada una mica mes cuit, la propera oh provaré.
    Petons

    ResponElimina
  9. Ja veig que sóc l'única que no l'he fet. Aquesta safata té molt bona pinta. Enhorabona!

    ResponElimina