divendres, 18 de juny de 2010

BISBALENC

Divendres passat vaig assistir a una classe del Xef David Lienas a la seu social del Bon Preu. Poder assistir a aquestes classes ,per a mi, és un regal , es un dia de festa. Les seves classes són super interessants, des del començament fins el final. Tot és interessant! Ens va ensenyar l'eleboració de quatre postres de diferents llocs de Catalunya: Bunyols, Carquinyolis, Bisbslenc i Menjar blanc. Jo he començat per fer Bisbalenc.



INGREDIENTS:
Una massa de pasta de full fresca
250 gr de melmelada de cabell d'àngel ( jo n'he posat la meitat)
1 ou
100 gr de pinyons
200 gr de sucre

ELABORACIÓ:
Esteneu la pasta de full damunt del mateix full sulfuritzat i talleu-la de que us quedi un rectangle. Disposeu-hi el cabell d'àngel al centre de forma longitudinal.Pinteu els extrems de la massa amb ou batut i tanqueu la massa sobra si mateixa. Doneu-li la volta i pinteu la massa per damunt. Empolsineu-la amb sucre i tireu-hi els pinyons per damunt. Coeu-ho al forn a 160-180ºC durant 30-35 minuts. Deixeu-ho refredar abans de consumir.

És delició i molt fàcil de fer.
Posted by Picasa

8 comentaris:

  1. Una recepta senzilla i deliciosa. Nosaltres anem avui a la classe amb el David, ja en tinc ganes! ;)

    ResponElimina
  2. Que bons son els bisbalencs, el teu ha quedat de fàbula, tan cruixent i tan ben fet. Molts petons estimada.

    ResponElimina
  3. Molt bo i fàcil!!!
    Aquesta tarda anirem...

    ResponElimina
  4. Molt dolç per a mi, però perfecte per a fer acasa quan tingui convidats. Jo hi vaig aquesta tarda, però no hi serà en David...ens va dir que estariem en bones mans. Una abraçada mercè!

    ResponElimina
  5. El bisbalenc és un d'aquells postres que agraden d'allò més. No l'hem fet mai, però sempre que anem pel Baix Empordà hi ha parada obligatòria a La Bisbal per comprar-ne. T'ha quedat fantàstic.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Quina enveja, jo estava a la llista d'espera i quan la Gemma m'ha dit que hi havia una plaça lliure jo ja tenia una altra activitat. El bisbalenc fantàstic, a veure si penges les altres receptes.

    ResponElimina
  7. N' he fet i menjat moltes vegades, a casa ens agrada molt. el que no sabia era que es deia "bisbalenc"

    ResponElimina
  8. genial recepta!
    fa anys que no menjo un bisbalenc

    recordo que és un dels meus dolços favorits

    a casa en menjava de tant en quan, ens el duia un amic de la família que vivia en aquelles terres :)

    gràcies per la recepta

    ResponElimina