dijous, 24 de juny de 2010

COQUES DE SANT JOAN

He fet dues coques . Una de llardons de la recepta del bloc de "Destapant cassoles" i una altra de fruita amb tx.

COCA DE LLARDONS

Ingredients:
1 massa de pasta de full de forma rectangular ( Lidl)
100 gr de llardons
1 ou
pinyons

Elaboració:
Tritureu els llardons i reserveu-los. Desplegueu la massa, queda en forma de rectangle. Dividiu mentalment la massa en tres parts. En la del mig poseu-hi la meitat dels llardons. Plagueu una meitat i al damunt poseu-hi la resta de llardons, plagueu l'altra meitat. Pinteu-ho amb ou i afegiu-hi els pinyons i força sucre al damunt. Coheu-ho al forn a 180ºC amb l'esclafador de dalt i baix uns 30 minuts aprox.


COCA DE FRUITA (TX)

Ingredients:100 gr de sucre
la pell d'una llimona i d'una taronja
2 ous
65 gr d'oli
120 gr de llet
30 gr de llevat fresc
30 gr d'anís
1 ou per pintar
450 gr de farina normal

Elaboració:
  • Ratlleu el sucre 30 seg v 5-10. Afegiu-hi les pells i torneu a triturar 30 seg v 5-10
  • Afegiu-hi els ous, l'oli, el llevat, l'anís i la llet barregeu-ho a seg val 3 i programeu 2 minuts 37ºC vel 2.
  • Afegiu-hi la farina mescleu 4 seg vel 6 i programeu 2 minuts vel espiga.
  • Deixeu-ho reposar dins un vol untat amb oli i tapat fins que dobli el volum.
  • Estireu la massa damunt silpa o paper vegetal i doneu-li la forma . Pinteu-la amb ou, poseu-hi les fuites, els pinyons i el sucre.
  • Poseu-ho dins el forn apagat i espereu que torni augmentar de volum. Sense treure la massa connecteu el forn a 180ºC amb l'escalfador de dalt i baix i deixeu-ho coure uns 20 minuts.
VISCA SANT JOAN!!


6 comentaris:

  1. Les teves també són maquíssimes!!!!
    Jo faig la de brioix amb farina de força!!! d'aquesta que comprem al Makro!!!
    Petonets, guapa.

    ResponElimina
  2. Fan molt bona pinta, a veure si per sant pere m'animo i en faig una!
    Els clavaria queixalada ara mateix per esmorzar, jeje

    Fins aviat! ;)

    ResponElimina
  3. Quin bé de Déu...Jo encara no m'atreveixo amb la de fruita...un petonet!

    ResponElimina
  4. T' han quedat molt bé! Jo em quedo amb la de fruita. A veure si la faig encara que St. joan ja hagi passat...

    ResponElimina
  5. Visca Sant Joan i les coques. A mi m'agraden gairebé de tots els gustos pero per sobre de tot la clàssica de fuites i la de crema.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Què seria un sant Joan sense coques????
    Visca Sant Joan i visca la tradició de les coques. A tu t'han quedat fantàstiques.

    ResponElimina