dilluns, 30 d’agost del 2010

PAELLA

La paella és un plat que faig molt sovint i avui he volgut escrire'n la rcepeta que faig jo.

Ingredients per 4 persones:
1 sípia
4 escamarlans
8 gambes
300 gr de musclos
1 pebrot vert
1/2 pebrot vermell
1 grapadet de mongeta tendra
1 ceba grosseta
1 tomàquet
1 gra d'all
80 gr d'arròs per persona (320 gr)
320gr x 3 =960gr ( 1 litre aprox) de fumet o aigua
oli doliva i sal


Elaboració
Primer tallo totes les verdures i la sípia a trossos petits i coc els musclos al vapor.
Un cop ho tinc tot preparat poso la paella al foc mitjà i un bon raig d'oli d’oliva. Quan l'oli està calent hi fregeixo les gambes i els escamarlans, tomba i tomba i els reservo.
SOFREGIT
El sofregit el faig dins la mateixa paella a foc baix ( nº4/5 inducció) i hi vaig afegint els ingredients per ordre de cocció. Primer hi poso la mongeta tendra unes voltes , després el pebrot vermell unes voltes i després el pebrot verd. Ho deixo coure uns 5 minuts. A continuació hi afegeixo la ceba la deixo coure uns 3 minuts i hi afegeixo la sípia amb la seva salsa i tot el conjunt el deixo coure uns 10 minuts. Finalment hi afegeixo el tomàquet ratllat i l'all trinxat. Ho deixo coure uns 10 minuts més.
El sofregit ha de quedar molt ben lligat. Un cop el sofregit està fet hi tiro l'arròs i li dono unes voltes fins que quedi ben repartit. Ho reservo fins el moment de tirar-hi l'aigua o brou.
BROU:A mi m'agrada tirar-hi brou. Si és de brik el barrejo amb aigua 50% més l'aigua de coure els musclos. Si el faig jo o el faig amb espines i caps que tinc pel congelador o peix de roca. El faig bullir 30 minuts amb una fulla de llorer un gra d'all un tros de ceba i 1/2 tomàquet i el suc del musclos.





ARRÒS: A la paella amb el sofregit i l'arròs hi afageixo els 960 gr de brou ( en faig mès quantitat del que toca i vigilo si n'hi cal més) a foc fort ( nª 8 inducció) i el deixo coure uns 13 minuts. Quant falten pocs minuts per acabar la cocció hi poso les gambes, els escamarlans i els musclos . Passat els 13 minuts trec la paella del foc i la tapo amb un drap uns 5 minuts més.

El resultat és una paella boníssima. Bon profit!!

4 comentaris:

  1. No pot ser d´una altra manera més que boníssima amb tot els ingredients que utilitzes...ummmm...petonets

    ResponElimina
  2. Quin arròs!, també és dels plats que en menjaria cada setmana...sempre que sigui com la teva.Amb aquests ingredients i tan ben explicada m'hauria de sortir així de bona,oi?, m'apunto la recepta!Una abraçada.

    ResponElimina
  3. Aquesta paella tan carregada de peix fa plat de diumenge de Festa Major! Quina patxoca fa tan ben posada... Estic segura que et queda sensacional!
    Molt bona idea rebaixar el brou de brick, jo també trobo que són massa forts.

    ResponElimina
  4. Avui mateix també n' hem menjat a casa per dinar. Fa una pinta magnifica... es un plat que mai cansa i agrada a tots!

    ResponElimina