dilluns, 27 de setembre del 2010

GELAT CELESTIAL

Per celebrar el meu Sant amb vaig decidir fer unes postres especials i vaig triar aquest gelat celestial. El el vaig treure del llibre "Cocina para fechas especiales" Thermomix.
Aquest gelat es pot presentar com a pastí, com a braç de gitano o en vasets individuals( és el que he fet jo).



Ingredients:

Pel praliné
200 gr de sucre
100 gr d'ametlles crues i pelades
Per la base:
100 gr de galetes maria o una base de pa de pessic ("genovés")
La resta:
6 clares d'ou
500 gr de nata líquida per muntar 35%MG
180 gr de llet condensada

Elaboració:
He començat fent la base de pa de pessic. L'he tallat a rodones de la mida del vas i l'he posat al fons dels vasos.

Per fer el Praliné dins d'una paella hi he posat els 200 gr de sucre i ho he escalfat fins caramel, he afegit les ametlles , ben remant i ho he tirat damunt de paper de forn untat amb oli fins que es refredi. Quant aquesta planxa està freda , la trenco a trossos i la trituro (TX 5 seg velcitat 5) i la reservo dins una bossa de plàstic.

Munto les clares a punt de neu i les reservo.
Munto la nata que quedi ben consistent.
Barrejo la nata muntada, les clares muntades i la llet condensada, en compte que no s'abaixi.
Omplo els basets , entre mig hi poso miques de praliné i ho acabo amb praliné per damunt. Es posa al congelador. ( es millor fer-ho la vigília)
Millor que es tregui del congelador una hora aprox abans de menjar, sinó es massa fred.


És boníssim!!! Ideal per llaminers!!!




8 comentaris:

  1. Felicitats Mercè!!! Unes postres de celebració i molt ben presentats!!

    ResponElimina
  2. Ostres Merçe , pero aquestes postes son un pecat...!!!! llet condensada , uhnuhnuhn , nataaaaaaaaa i praline . osigui tot bonisim ,haurem de fer-lo .

    ahhhhhh i felicitats amb un dies de retras .

    roser

    ResponElimina
  3. Mare meva quina feinada Mercè!! Ara entenc quan em dius que vas acabar cansada de fer menjar!!Ara té una "pinta"!!

    ResponElimina
  4. Renoi quina forma més dolça de celebrar el sant!, sembla un postre d'allò més suau i gustós.Enhorabona per la traça que tens!A reveure.

    ResponElimina
  5. Només pel nom de la recepta ja ha de ser bo... la combinació entre la base, el gelat i el cruixent del praliné deu ser deliciosa, unes postres de festa grossa!

    ResponElimina
  6. Unes postres d'alçada i d'autèntica artesania!. Molt encertat per celebrar el sant i per a qualsevol ocasió, que si no, ens hauríem d'esperar un any!

    ResponElimina
  7. Amb aquestes delícies, segur que vau passar un bon dia de Sant!!! M'encanta la presentació en vasets individuals.
    Fins aviat!

    ResponElimina
  8. Moltes felicitats!Unes postres ben celestials les que vas fer! Delicioses!

    ResponElimina