diumenge, 23 de gener de 2011

PA FET A MA

Jo tinc per costum fer el pa a casa amb panificadora, però un dia vaig comprar aquesta farina de Santa Rita "Pan casero" . A l'etiqueta vaig llegir que servia per fer pa amb màquina i a ma, també hi incloïa un sobre de llevat.  Divendres va ser el dia que vaig decidir utilitzar-la per fer pa a mà.

Ingredients

  • 1 paquet de farina "pan casero Santa Rita" ( ja hi porta un sobre a mb el  llevat)
  • 260 ml aigua tèbia

Elaboració



  1. Afegiu als 430 gr de farina   els 10 gr de  llevat  i els 260 ml d'aigua tèbia . Amasseu  a ma o a màquina fins aconseguir  formar una bola  ben llisa i homogènia. 
  2. Deixeu reposar la massa tapada amb un drap humit i a  una lleugera temperatura ( jo vaig posar-ho al forn a 50ºC) durant uns 30 minuts.
  3. Doneu-li la forma que vulgueu i coeu-ho al forn prèviament escalfat  amb l'escalfor de dalt i baix a 220ºC durant 30 minuts.

És una bona opció de menjar pa cassolà sense massa feina  i amb la satisfacció de tenir el plaer d'amassar tu mateixa  el pa . El resultat és un pa de pagès molt bo. Us ho recomano!!!

16 comentaris:

  1. em pots dir a on l'has comprat, Mercadona, carrefour,lidl, dia,novavenda. Nosatres ens fem el pa amb la panificadora que vam comprar al lidl i utilitzem tambe les farines preparades del lidl.
    Avui l'hem fet amb farina d'espelta ecologica, sesam i una mica de ceba. Ens ha quedat boniiiisimmmmmmmm.
    roser

    ResponElimina
  2. Ha quedat un pa super bo, segur, que el pa fet a casa és un delícia. I a més amasant-lo tu mateixa!

    ResponElimina
  3. Quan arribo a casa estic adquirin un costum nou, olorar l'escalla. Cada vegada més tinc una agradable sorpresa, la casa fa olor d'una cosa especial, i a l'obrir la porta ja començo a llepar-me els dits.
    Aquest pa és una merevella, i amb qualsevol cosa d'acompanyament és fantàstic.

    ResponElimina
  4. Que cantidad de miga, que buena pinta tiene.
    Beso

    ResponElimina
  5. Nena, quin pa més xulo!!!!!! haurem de tastar aquesta farina!
    Petonets!!

    ResponElimina
  6. Quina molla!, ja ho diuen que aquesta farina és bona per a tot... Un pa que devia volar!, amb embotit, amb oli, torradet... Una abraçada.

    ResponElimina
  7. No he provat mai aquesta farina, però veig que no cal ni afegir llevat, no? Té molt bon aspecte!!
    Petons!

    ResponElimina
  8. Doncs em sembla genial.... tinc que buscar aquesta farina, pk em sembla que per aquí només hi ha la de fregit i la de tempura!
    Molts petonets

    ResponElimina
  9. Me gusta el pan echo con mis manos, como hoy el tuyo esto es de una satisfacción total cuando te sientas a comerlo.
    peto
    miquel

    ResponElimina
  10. Amb aquesta farina i sense ni idea de fer pa, queda força bo
    Petons

    ResponElimina
  11. No hem provat encara aquesta farina, però per la pinta que té aquest pa, deu anar molt bé!!

    ResponElimina
  12. Doncs ho provaré, t'ha quedat un pa amb molt bona pinta.

    ResponElimina
  13. Hola es mi primera visita a tu blog ...me encanta hacer pan ...te ha salido fantastico .Me apunto como seguidora y te invito a visitar y compartir mis recetas y blog ..saludos MARIMI

    ResponElimina
  14. Òstres, aquest sí que és fàcil de fer! I sense panificadora i tot... Ja no tinc excusa per no provar de fer pa a casa!

    Salutacions!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  15. M'agrada aquest pa. Crec que aviat ens animarem a pastar.
    Amb el teu permís incloc aquesta recepta en el recull de pans del bloc.

    ResponElimina