diumenge, 17 de juny del 2012

CLAFOUTIS DE CIRERES

És temps de cireres. La cirera és un fruita que no es pot guardar i s'ha de consumir de pressa. El claufotis és un pastís fàcil, ràpid i  ideal per fer amb  cireres. També es pot fer amb d'altres fruites: albercocs, préssecs, ..


Aquest any els ocells ens han guanyat la partida , i n'hem  pogut menjar menys que altres anys, ja se sap, la feina del camp,  va com va!


De tant en tant vaig a visitar la Dolors i la Núria a la botiga INHALA de Granollers. Venen cafès, tes, galetes, xocolates, essències, bombonets exquísits i tota mena de tassetes, bols, motlles, fondants i ..mil coses mes per poder gaudir de bones sensacions i moments celestials!!!  La Dolors i la Núria són l'ànima de la botiga i estan enamorades del seus productes. Els ensenyen amb un ohhhh!!! mmmmmm!!! i tanta passió que caus al trampa  !!


Aquí teniu l'ultima adquisicó , una plata de ceràmica , de la casa Emile Henry per fer un claufotis!!





He fet una claufotis amb farina d'ametlla que ens va explicar el cuiner PEP NOGUÈS a una sessió de les que organitza l'espai consum de BONPREU.


INGREDIENTS
100 g de sucre
160 g de farina d'ametlla
4 ous
100 g de crema de llet del 35% de MG
250 g de cireres  sense pinyol






ELABORACIÓ


Barregeu tots els ingredients menys les cireres
Fregueu en mantega el motlle i afegiu-hi la massa, al damunt les cireres.
Poseu-ho al forn prèviement calent a 170ªC i deixeu-ho coure uns 20-25 minuts aprox.







BON PROFIT!

7 comentaris:

  1. Jo la tinc apunt per publicar. No l'havia feta mai i va ser un exitasso!!!.Suau, tendre i amb les ciretes que ara vénen tant de gust.

    Ah! i no podem estar-nos mai de comprar motlles, eh!

    ResponElimina
  2. Caram quin motlle!, preciós i ideal per a un pastisset com aquest. L'aspecte de la clafoutis és sempre molt atractiu,oi?. Una abraçada maca!

    ResponElimina
  3. Ei!! jo també m'hi deixo caure per l'Inhala, justament fa poquíssim vaig endur-me unes quantes cosetes i aquesta plata me l'estava goitant! jejeje
    El clafoutis és genial, s'ha d'aprofitar les poquetes cireres que ens queden ja! Petons! ;)

    ResponElimina
  4. Un motlle preciós, per una cafloutis fantàstica de cireres, queda la recepta anotada amb el teu permís, doncs el dia que varem anar-hi nosaltres no va fer-la
    Petons

    ResponElimina
  5. Mercè !!!! Aquest clafoutis té una pinta fantàstica, nyam-nyam. Moltes gràcies pels teus comentaris, però sobretot, moltes gràcies per compartir els teus trucs i receptes ! Un petó !!!

    ResponElimina
  6. Ui sembla una recepta ben fàcil :)
    Jo en faig una vegada, però amb maduixes i no em va quedar massa bé. Li vaig posar farina normal en comptes de farina d'ametlla. La llet també era normal, bé, no recordo ara mateix els ingredients però em va quedar una mica rara, haahha
    Ara que tinc la teva recepta algun dia d'aquests provaré de tornar-la a fer :)

    M'encanta el blog :D

    ResponElimina