dissabte, 23 de juliol de 2016

Coca de forner

Mirant el llibre del  Xavier Barriga m'he animat a fer la coca de forner .


Ingredients 

500 g de farina de força 
10 g de sal
35 mL d'oli d'oliva verge extra
300 mL d'aigua freda
10 g de llevat fresc
Pinyons
Sucre 
Anís

Elaboració 

Poseu dins un bol per poder amassar ,


la farina, la sal, l'oli i comenceu a amassar. Jo ho he fet amb la kitchenaid utilitzant el ganxo. Aneu afegint poc a poc l'aigua freda fins que s'hagi absorbit tota. A continuació afegiu-hi el llevat esmicolat El procès d'amassar dura uns 8 o 9 minuts.
Traieu la massa  i feu-na una bola damunt el marbre lleugeramednt enfarinat.
Poseu la bola dins un bol enfarinat i  tapat en film i deixeu-la reposar 1 hora .
Passat aquest temps repòs dividiu  la massa en trossos d'uns 200 g i estireu cada porció . Us sortiran 4 coques .

Deixeu-les fermentar tapades amb un drap humit uns 90 minuts . Jo les he posat dins el forn apagat .


Un cop passat el temps de fermentació poseu-hi els pinyons i el sucre per sobre . 
Coeu-les  15 minuts al forn a 200 graus 
Tan bon punt les traieu del forn tireu-hi un raig d'anís i deixeu-les refredar .








1 comentari:

  1. Mira que bé. Arribo just a l'hora de berenar, agafo xocolata i vinc

    ResponElimina