Ingredients
Per la crema
500 g de crema de llet del 35%
4 rovells d'ou
60 g de sucre
Una beina de vainilla o esséncia
Per les cireres
Unes 25 cireres madures
60 g de sucre
Una cullerada de mantega
Un raig de kirsch o un altre licor ( jo hi he posar cointreau)
Elaboració
- Posar la nata a bullir amb la vainilla. Esperar que arrenqui el bull i reservar .
- Posar dins un bol els 4 rovells d'ous i el sucre, amb un batador elèctric batre-ho fins doblar el seu volum. Afegir-hi la crema de llet de mica en mica i sense deixar de remanar perquè no es coguin els ous i es vagi temperant.
- Colar aquesta barreja si hi has posat la beina ( jo no he colat perquè hi he posat essència ) per tan no ho he colat. Treure l'escuma que hagi quedat.
- Omplir les tartaletes i les posem en safates de forn per fer el bany maria . Es important posar l'aigua bullint per controlar millor el temps de cocció. El forn ha d'estar a entre 150-170 g només amb l'escalfador de baix durant 45 minuts.
- Deixar refredar i guardar a la nevera durant unes 4 hores
- Per fer el caramel posar dins una paella 60 g de sucre a foc fort i anem movent la paella . Quan ja fa olor de caramel però encara no s'ha fos tot el sucre s'hi posa la cullerada grossa de mantega i es continua moven i sacsejant . Llavors s'hi afegeixen les cireres i un raig de licor fins que evaporar-se una mica l'alcohol. Es tapa i es reserva.
- Un cop la crema estigui freda s'hi afegeix les cireres i el seu caramel per sobre i ja es pot servir .
És exquisid!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada