INGREDIENTS
Per massa mare
140 g farina de força
30 g llevat fresc
80 mL d'aigua tèbia
Coca
75 mL de llet
3 ous
90 g de sucre
10 g de sal
Raspadura de mitja llimona
Raspadura de mitja taronja
425 g de farina de força
75 mL de mantega
Per decorar
fruita confitada, pinyons i sucre
ELABORACIÓ
Es comença preparant la massa mare amb la farina, llevat i l'aigua tébia . Es barreja tot i quan quedi tot lligat es tapa amb un drap i es deixa que dobli el seu volum entre 1h i 1:30.
Passat el temps , la massa mare es posa dins el vas de la kitchenaid i s'hi afegeixen els líquids: la llet, els ous, els sucre, la sal i la farina tamisada. Amassar amb el ganxo i nomès amassar durant 1 minut i deixar reposar 15 minuts tapat amb un drap .
Afegir-hi la mantega fosa o tova i amassar 5 minuts més . Deixar reposar 20 minuts tapat amb film perquè no hi entri aire .
Treure la masss del bol i amassar-la i donar-hi copets . Fer una bola i deixar-la reposar dins un bol enfarinat durant 30 minuts fins que dobli el seu volum.
Pesar la massa i dividir-la en dos trossos per fer dues coques de 600h cada una .
Es torna a amassar una mica mes i es deixa reposar uns 3 minuts més.
Estirar la massa i posar-la a la plata del forn.
Pintar-la amb ou.
Posar-hi la fruita per sobre. Jo he tallat les cireretes i la taronja per la meitat.
Deixar la coca que fermenti fins doblar el seu volum, en un lloc que no li toqui l'aire. Jo l'he deixat dins els forn apagat.
Durant unes 2 hores
Ara es l'hora de posar-hi els pinyons i el sucre per sobre.
Coure-la durant uns 15minuts a 180 ºC
Vica la revetlla de Sant Joan!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada