dijous, 23 de juny de 2016

Coca de brioix amb fruites

Em sembla que aquest anys si que m'ha sortit bé la coca de brioix ! La de Sant Joan amb fruita !


INGREDIENTS 

Per massa mare
140 g farina de força
30 g llevat fresc
80 mL d'aigua tèbia

Coca
75 mL de llet
3 ous
90 g de sucre
10 g de sal
Raspadura de mitja llimona
Raspadura de mitja taronja
425 g de farina de força 
75 mL de mantega

Per decorar
fruita confitada, pinyons i sucre 

ELABORACIÓ

Es comença preparant la massa mare amb la farina, llevat i l'aigua tébia . Es barreja tot i quan quedi tot lligat  es tapa amb un drap i es deixa que dobli el seu volum entre 1h i 1:30.
Passat el temps , la massa mare  es posa dins el vas de la kitchenaid i s'hi afegeixen els líquids: la llet, els ous, els sucre, la sal i la farina tamisada. Amassar  amb el ganxo  i nomès  amassar durant 1 minut  i deixar reposar 15 minuts tapat amb un drap .
Afegir-hi la mantega fosa o tova i amassar 5 minuts més . Deixar reposar 20 minuts tapat amb film perquè no hi entri aire .

Treure la masss del bol i amassar-la i donar-hi copets . Fer una bola i deixar-la reposar dins un bol enfarinat durant 30 minuts fins que dobli el seu volum.

Pesar la massa i dividir-la en dos trossos per fer dues coques de 600h cada una .
Es torna a amassar una mica mes i es deixa reposar uns 3 minuts  més.
Estirar la massa i posar-la a la plata del forn.
Pintar-la amb ou.
Posar-hi la fruita per sobre.  Jo he tallat les cireretes i la taronja per la meitat. 
Deixar la coca que fermenti fins doblar el seu volum, en un lloc  que no li toqui l'aire. Jo l'he deixat dins els forn apagat.

Durant unes 2 hores 
Ara es l'hora de posar-hi els pinyons i el sucre per sobre.


Coure-la durant uns 15minuts  a 180 ºC


I ja està!  Deixar refredar i apunt per menjar ! Mmmmmm.......ipresionant!!!

Vica la revetlla de Sant Joan! 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada