dissabte, 6 de novembre de 2010

QUICHE LORRAINE

Lq quiche lorraine és un plat que faig sovint , m'agrada molt cuinar-la i a casa ens agrada molt menjar-la.



La faig amb la Thermomix

Ingredients per la massa brisa
300 gr de farina
130 gr de mantega
70 gr d'aigua
1 culleradeta de sal, una altra de sucre i una altra de llevat Royal

Ingredients per la quiche lorraine
150 gr de bacó
150 gr de formatge " gruyère"
250 gr de llet
30 gr de farina
30 gr de mantega
1 culleradeta d'oli
3 ous
50 gr de nata líquida
sal i pebre

Elaboració
  • Començo escalfant el forn a 180ºC amb l'escalfador de dalt i baix
  • Faig la massa brisa, poso tots els ingredients amb l'ordre que s'indica dins el vas i programo 15 segons velocitat 6
  • Trec la massa del vas i l'estiro amb el corró entre mig de dos plàstics perquè no s'enganxi, i la col·loco dins un motlle . La punxo amb una forquilla i al forn 15 min apox i es reserva.
  • Trituro el formatge 10 seg a vel max i reservo.
  • Trituro el bacó 4 seg. a vel 5 i reservo ( en guardo uns trossets sense triturar per posar al damunt)
  • Faig la beixamel. Dins el vas hi poso la llet, la farina, la mantega, l'oli i pebre i programo 5 min, 90ºC vel 3. Passat el temps hi afegeixo el formatge i els ous 6 seg a vel 3 , la nata i rectifico de sal i pebre si cal.
  • Dins la massa hi escampo el bacó i a continuació la beixamel. Damunt hi poso trossets de bacó per fer bonic.
  • Al forn a 180ºC dalt i baix durant 20 o 25 minuts. abans de treure-la punxa al centre per veure si està cuita.
Es pot menjar calenta, tèbia o freda ( a temperatura ambient) i a qualsevol hora és ... mmmmm, boníssima!!

10 comentaris:

  1. A casa també fem quiche molt sovint, aquesta clàssica o variant el farcit. Qudea boníssima! I fent la massa tu mateixa és com queda més bona, oi? ;)

    ResponElimina
  2. M'agrada molt la quiche, sempre que puc la faig. Tens un plat bonic i deliciós i sempre queda bé!! Com la teva! Genial!!!
    Molts petonets

    ResponElimina
  3. Darrerament en faig forces, i és un plat molt pràctic a més a més de bo!Però així amb beixamel ha de ser molt fina i suau de gust!Una abraçada Mercè.

    ResponElimina
  4. T'ha quedat ben bona!! nosaltres també la fem sovint, variant els ingredients!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Oooh, son tan bones que fins hi tot la menjaríem per esmorzar!! (quina gula, eh!!)

    ResponElimina
  6. Em fas venir unes ganeeeeessss....de fer-la i sobretot de menjar-la!!!

    ResponElimina
  7. Que n' és de bona!. I fa tant de temps que no en menjo.A més em recorda molt l'últim estiu passat a França. A veure si la faig aviat!

    ResponElimina
  8. M'agraden molt les quiches però no les havia fet mai amb beixamel. Ja he après una cosa més!.

    ResponElimina
  9. Una quiche molt bona, ne menjat, però no la he preparat mai, ara ja tinc la recepta, moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  10. M´agraden els plats blancs, es més m´encanten , un bloc que te aquest nom no em podia decepcionar, la quiche no és el meu fort però en tinc un a casa que te la fa fonedissa en un plis jo em quedo amb l´amanida de figues, ai mare quina pinta que te, ja les enyoro n´hi tindria d´haver tot l´any oi?
    faig una visita mes a la teva cuina si m´ho permets.
    Fins aviat i una abraçada

    ResponElimina