divendres, 23 de juliol de 2010

MALETES PERDUDES

Avui va de llibre. Entre plat i plat m'agrada compaginar-ho amb un llibre. M'agrada visitar la llibreria la Gralla de Granollers és fantàstica!! Quan entro a la Gralla el temps s'atura i entro a un altra món, és un parèntesi al dia dia. Miro llibres, els toco , els obro, els oloro, ....i deixo que em sedueixin. M'agrada parlar amb en Jordi i l'Eva i escoltar les seves recomanacions!

El llibre que acabo de llegir es diu " MALETES PERDUDES" i l'autor és en JORDI PUNTÍ. Aquest llibre no l'hagués agafat mai. El trobo lleig. No em deia res. L'Eva de la Gralla em va dir " m'ha agradat molt " i va començar a parlar del llibre la cara se li va transformar, els ulls li van començar a brillar i amb l'emoció que en parlava ... vaig caure a la trampa i me'l vaig endur!!




Tracta de quatre germans en Christof, en Christophe, en Christopher i en Crisofol que no es coneixen entre ells. Fills de quatre mares diferents viuen a Frankfurt, París, Londres i Barcelona. El Gabriel, el seu pare els va abandonar quan eren petits.Ara que ja són grans es troben per descobrir la desaparició del seu pare i el secret surt a la llum. Envoltada als anys 60 i 70 sobretot a Barcelona.

M'ha agradat molt. Dóna molta informació, manté l'interès del lector constantment, és una novela fresca, està molt ben situada a l'època, te humor, tristesa, pena, alegria, ... molt complerta. Consta de moltes ramificacions però al final queda tot molt ben lligat.

Us la recomano !!!

dimarts, 20 de juliol de 2010

PASTÍS DE MOUSSE DE LLIMONA AMB COBERTURA DE MADUIXES

Vaig triar aquest pastí referscant per un sopar a la fresca del mes de juliol.
La recepta la vaig treure del llibre "La cuina salvavides" de la Mireia Carbó



Ingredietns:
4 llimones
400 ml de nata per muntar (35%MG)
100 gr de sucre
5 fulls de gelatina neutre

Per la base: 1 rodanxa de pa de pessic
Per la cobertura : 1 pot de cofitura de maduixa, 2 fulls de gelatina neutre i 50 ml d'aigua

Elaboració:
Base
1r Cobrir la base d'un motlle desmuntable per a pastissos amb una llesca fina de pa de pessic per veure la recepte cliqueu aquí. La massa de pa de pessic la vaix extendre a la safata del forn, damunt de paper de forn, perquè quedés primeta.
Mousse
2n Remulleu la gelatina en un plat amb aigua freda
3r Escalfeu el suc de les llimones amb el sucre fins que arrenqui el bull.
4t Fora del foc, però encara calent, afegiu-hi els fulls de gelatina escorreguda. reserveu-ho fins a temperatura ambient.
5è Munteu la nata ( jo ho vaig fer amb TX)
6è Afegiu la nata a la barreja de la llimna en dos cops.
7è Ompliu el motlle i deixeu-ho a la nevera unes 3 hores o més fins que qualli
Cobertura
8è Remulleu els fulls de gelatina
9è Escalfeu l'aigua i fora del foc desfeu-hi la gelatina escorreguda
10è Barregeu la cofitura amb la gelatina dissolta
11è Afegiu la confitura damunt la mousse que ja serà quallat i torneu-ho a posar a la never 1 hora.

Quan la cobertura hagi quallat ja podreu desmotllar-lo

És molt bo!!
Posted by Picasa

divendres, 9 de juliol de 2010

CARQUINYOLIS DE LA ISABEL

El dia 29 juny va ser l'aniversari de la Isabel i vaig decidir regalar-li una bossa de carquinyolis. És la segona recepta de carquinyolis que escric en aquest bloc. Aquesta recepta la vaig treure d'una classe del David Lienas.


Ingredients:

  • 280 gr de farina
  • 200 gr de sucre glaç
  • 2 ous
  • 5 gr de llevat (royal)
  • 100 gr d'ametlles torrades
  • pell de llimona
  • Canyella en pols ( opcional)
Elaboració

Poseu dins un bol la farina, el llevat, el sucre glaç i la canyella i barregeu-ho bé.
En un altre bol barregeu-hi els ous amb la pell de la llimona ratllada. Afegiu-los al bol de la farina i barregeu la mescla.
Afegiu-hi les ametlles torrades i treballeu la massa el mínim imprescindible per tal
de que no es desenvolupi el gluten.
Formeu barres fines d'uns 20 cm de longitud i disposeu-les sobre d'una silpad ( o paper sulfuritzat). Coueu-les uns 25 minuts al for pre-escalfat a 160ºC.
Deixeu-les refredar i talleu-les a rodanxes fines.
Dispodeu les rodanxes a la safata del forn i acabeu-les d'assecar (uns 10 minuts aprox).

Aquí teniu la bosseta de carquinyolis!!


PER MOLTS ANYS!!

divendres, 2 de juliol de 2010

PATATES AMB TOMÀQUET I BACALLÀ ESQUEIXAT

Un plat d'estiu boníssim que segons la presentació pot ser de cada dia o de festa.



Ingredients:
  • 4 patates
  • 2 tomàquets vermells
  • 200 gr de bacallà esqueixat i remullat
  • Oli d'alfàbrega
  • 1 ou dur
  • orenga, sal pebre i oli d'oliva
Elaboració:

Coeu les patates amb pell uns 30 minuts i deixeu-les refredar. Coeu l'ou dur i reserveu-lo.
Peleu els tomàquets i talleu-los a dauet tireu-hi orenga remeneu-ho i reserveu-ho.
Escorreu el bacallà i talleu-lo petitó.
Quan les patates estiguin fredes, peleu-les i aixafeu-les amb una forquilla juntament amb sal, pebre i un bon raig d'oli d'oliva.
Un cop teniu tots els ingredients és qüestió de muntar el plat. Jo he agafat un argolla rodona, l'he posat damunt el plat i he fet una capa de de patates, una de bacallà i l'altra de tomàquet. Al cap de munt una mica d'ou dur ratllat i amanit amb oli d'alfàbrega.

Bon profit!!