dilluns, 27 de desembre de 2010

TERRINA DE CARN D'OLLA

BON NADAL A TOTHOM!!
Aques any per Nadal hem menjat escudella i carn d'olla.
Del llibre de la Carme Ruscalleda "CUINAR PER SER FELIÇ" he fet la tarrina de carn d'olla i aqui la teniu. És del tot recomanable.


Ingredients:
Carn d'olla

Elaboració:
Prepareu una terrina folrrada amb làmina de plàstic per aliments. Ompliu la tarrina amb la carn d'olla esmicolada,  per capes alternant les carns desossades i les verdures, procurnant que quedin ben repartides les diferents textures de ls carns i la terrina ben muntada. Un cop plena, tancar la làmina de plàstic, gurdar-la a la nevera, col·locant-hi a sobra un pes per ajudar a quedar ben presa.
L'endemà retirà el plàstic i tallar. Es pot oferir freda amb vinagreta o calenta. Jo la vaig ecalfar uns minuts al forn i la vaig servir tèbia. Ens va encantar!!

Bon profit!!
Posted by Picasa

TARTA SACHER

El dia 17 de desembre el Ferran va fer 22 anys i ho vam celebrar amb una tarta Sacher .



El sacher és un pastís que he fet moltes vegades perquè a casa ens agrada molt la xocolata, però encara no l'havia posat al blog. Aquesta tarta la faig amb la thermomix .

Ingredients:
4 ous
150 gr de mantega
100 gr de sucre
80 gr de farina
150 gr de xocolata nestlé postres
1 cullerada de postra de llevat royal

melmelada d'albercoc pel farciment

Per la cobertura
150 gr de xocalata nestlé postres
50 gr de mantega
50 gr d'aigua

Elaboració:
Primer separar els rovells i muntar les clares. Reservar.
Posar dins el vas la xocolata i la mantega i progamar 2 min 50º vel 2. Comprovar que s'hagi dissolt tot. Afegir-hi els rovells i el sucre i tornar a progamar 2 min 50 º vel 2. S'ha de comprovar que ha quedat una massa homogènia. Afegir-hi la farina juntament amb el llevat. Remenar-ho i posar-ho en un bol. Afegir-hi les clares remenar-ho i posar-ho en un motlle prèviament untat amb mantega i al forn a 180º amb l'escalfador de dalt i baix uns 30 min aprox.
Un cop fora del forn el desmotllar-ho i el partir-lo per la meitat i el farcir-lo de melmelada, jo n'hi he poast d'albercoc. Tornar a muntar el pastís i preparar la cobertura.
COBERTURA
Posar la xocolata dins el pot amb l'aigua i programa 2 min 50º vel 2. A continuació la mantega i tornar a programar 2 min 50º vel 2. Comprobar que sigui homogeni i tirar-ho pel damunt de la tarta. Deixar-ho a la nevera perquè prengui la xocolata.

PER MOLTS ANYS FERRAN!!


Posted by Picasa

diumenge, 12 de desembre de 2010

MAGDALENES SALADES D'OLIVES I DE SOBRASSADA AMB MEL

Dijous passat vaig tenir la sort de poder assistir a una classe de cuina al local social del Caprabo. La cuinera va ser la Marta Julià. Va fer tres plats: croquetes de bolets, magdalenes d'olives i sobrassada amb mel i sopa freda de coco amb tempura e pinya i crocant de pa.
M'ho vaig passar molt bé perquè totes les receptes les vaig trobar interessanst i, també vaig poder saludar algunes blocaires : La Mercè, la Gemma i la Cristina que sempre és gradable .
Avui he provat de fer les magdalenes i m'ho he passat molt bé. Aquí les teniu.




INGREDIENTS:
5 ous
125 gr de sucre
225 gr de farina Santa rita especial (bizcochos i magdalenes)
100 gr de mantega
motlles de magdalenes petites
sal maldon pe decorar

Per a les olives:
50 gr de pasta d'oliva
Per a la sobrassada:
50 gr de sobrassada
1 culleradeta de mel

ELABORACIÓ

Foneu la mantega i repartiu-la a parts iguals en dos bols
En un dels vols posseu la pasta d'olives i en l'altre la sobrassada amb la mel.
Munteu els ous mab el sucre i la sal
Afegiu-hi la farina, poc a poc, amb l'ajut d'un coladorper evitar grumolls
Repartiu la massa en els dos bols i barrejeu-la.
Escalfeu el for a 200ºC
Ompliu els motlles , sense arribar a omplirlos del tot.
Coeu-ho al forn 5 minuts.
Poseu-hi sal maldon al damunt .