diumenge, 12 de desembre del 2010

MAGDALENES SALADES D'OLIVES I DE SOBRASSADA AMB MEL

Dijous passat vaig tenir la sort de poder assistir a una classe de cuina al local social del Caprabo. La cuinera va ser la Marta Julià. Va fer tres plats: croquetes de bolets, magdalenes d'olives i sobrassada amb mel i sopa freda de coco amb tempura e pinya i crocant de pa.
M'ho vaig passar molt bé perquè totes les receptes les vaig trobar interessanst i, també vaig poder saludar algunes blocaires : La Mercè, la Gemma i la Cristina que sempre és gradable .
Avui he provat de fer les magdalenes i m'ho he passat molt bé. Aquí les teniu.




INGREDIENTS:
5 ous
125 gr de sucre
225 gr de farina Santa rita especial (bizcochos i magdalenes)
100 gr de mantega
motlles de magdalenes petites
sal maldon pe decorar

Per a les olives:
50 gr de pasta d'oliva
Per a la sobrassada:
50 gr de sobrassada
1 culleradeta de mel

ELABORACIÓ

Foneu la mantega i repartiu-la a parts iguals en dos bols
En un dels vols posseu la pasta d'olives i en l'altre la sobrassada amb la mel.
Munteu els ous mab el sucre i la sal
Afegiu-hi la farina, poc a poc, amb l'ajut d'un coladorper evitar grumolls
Repartiu la massa en els dos bols i barrejeu-la.
Escalfeu el for a 200ºC
Ompliu els motlles , sense arribar a omplirlos del tot.
Coeu-ho al forn 5 minuts.
Poseu-hi sal maldon al damunt .

20 comentaris:

  1. Es nota quan vas a curset de cuina!!! Són millors que els de química oi?Fins i tot a mi em venen ganes de fer akestes receptes.....són salades...ara es la meva...segur que m'agradaran...tenen bona pinta.

    ResponElimina
  2. Quina rapidesa Mercè!, jo ja tinc l'olivada a punt, però has anat volant!. A mi també em va agradar el taller i sobretot aquestes magdalenes que trobo molt originals!Veig que t'han quedat fantàstiques, ja tinc ganes de provar-les!Una abraçada, sempre és agradable parlar amb tú encara que sigui una estoneta curta.

    ResponElimina
  3. M'han fet una bona pinta... sobretot les de sobrassada han de ser de vici total! mare meva...
    Fins aviat! ;)

    ResponElimina
  4. M'encanten, les preparacions salades però en forma dolça em tornen boja. Enhorabona!!

    ResponElimina
  5. Va ser una classe molt interessant, jo ja tinc la llet de coco a punt per fer la recepta de postres.
    I també tinc ganes de provar aquestes magdalenes salades, a tu t'han quedat genials!

    ResponElimina
  6. molt original , i han de ser molt bones,li pasare la recepta al meu home que es el que fa les delicateses a casa. roser

    ResponElimina
  7. Que ricos se ven los magdalenes,te copio la receta y me quedo en tu blog para ver que se cocina por aquí,seguro que exquisiteces,bendiciones para ti y tu blog,cariños de una Chilena,nos vemos.

    ResponElimina
  8. Com envejo poder assitir a aquests cursos, la recepta boníssima, ja n´he pres nota!!! petonets

    ResponElimina
  9. Oh! Quina bona combinació!! Aquestes magdalenes han de ser boníssimes! :)
    Petons!

    ResponElimina
  10. Mercè, jo les he fet avui amb el meu fill, quina casualitat!! La pasta d'olives on la compres?

    ResponElimina
  11. hola, veïna! acabo de descobrir el teu bloc a través de l'enllaç de la cuina de casa, tot i que potser vivim a ben pocs quilòmetres.
    m'havien cridat l'atenció aquestas magdalenes salades, ara ja en tinc la recepta, gràcies i sort amb el bloc!

    ResponElimina
  12. t'han quedat perfectes!
    jo també tinc ganes de probar-les, però he començat amb les croquetes, que són de bones...

    ResponElimina
  13. Te acabo de conocer despues de visitar a la Gemma y como no pude asistir al taller de caprabo gracias a la Gemma, la Eva y tu es como si hubiera ido.
    Te comunico que me quedo con tu blog ya te tengo fichada.Ah, y me llevo las magdalenas a la liosta de espera.
    Bon finde
    miquel

    ResponElimina
  14. Hola Mercè,
    T'acabo de conèixer pel bloc de la Gemma, i la veritat que t'han sortit unes madalenes fantàstiques.
    Una pregunta: no dueen llevat?.
    petons wapa!!

    ResponElimina
  15. Fantasticas!!
    Encantada de conocerte.
    Besos

    ResponElimina
  16. Hola Mercè, no saps el temps que feia que no passava per la teva cuina! Si, es dirà FOGONS, m'he carregat els TRES CORS, encara que són els que es mengen els plats!
    No saps pas lo que he patit quan he començat a remenar, i a més he hagut de canviar de plantilla perquè la meva era una versió antiga i no podia tocar massa res i l'encapçalament no se m'adaptava. Però millor, perquè així li he donat un aire diferent, però senzill. Per fer el títol m'he ajudat de la revista CUINA, m'ha donat idees pel tipus de lletra, el format.
    Bé, me n'alegro que t'agradi, era una cosa que feia temps que volia fer però el que deia, no sabia com posar-m'hi.
    Una forta abraçada i que passis molt bones festes. Fins la propera!

    ResponElimina
  17. Un bona idea per fer un aperitiu ben bo per aquestes festess

    ResponElimina
  18. Ei plat blanc! si que els conec sí, sóc una clienta habitual jejeje, tenen tantes temptacions... els motlles són una perdició per mi.
    Sóc de Lliçà d'Amunt, ho tinc ben aprop.
    Fins aviat! ;)

    ResponElimina
  19. Que bones... és una idea super original i saborosa!!
    Et desitjo un Bon Nadal i molt bones festes!
    Un petó enorme

    ResponElimina
  20. Vaig fer les magdalenes per Nadal i van ser un èxit. En la recepta comentes que es barreja els ous, el sucre i la sal. Quina quantitat de sal s'hi ha de posar? Em sembla que no n'hi vaig posar prou...

    Una abraçada a tothom i Bones Festes.

    ResponElimina