dimarts, 1 de març del 2011

TARONGES CONFITADES AMB XOCOLATA

Aquest any he descobert la combinació de xocolat i taronja, m'ha agradat tant que n'he fet tres receptes.


Des de que escric al blog me'n dono compte que he penjat moltes més   receptes de postres, pastissos, i dolços en general  que de la resta , poc de carn i peix ...
Quan vaig començar no era conscient de què m'agardés tan el dolç, ha estat de mica en mica  i sense adonar-me'n que  he anat aprenent a fer pastissos  i postres dolces en general i  realment he descobert que  m'agarada molt fer-ne i menjar-ne.


Avui acabo la temporada de taronges i penjo la recepta de taronges confitades
Ingredients

- 6 taronges (mitjanes)
- 600 g de sucre
- 300 cc d'aigua

Per la cobertura de xocolata:
- 150 g de xocolata fondan
- nata per muntar (uns 50 g)
- mantega (una cullerada)


 ELABORACIÓ:


Tallem les taronges en rodanxes, aproximadament d' 1/2 cm. Les escaldem uns 2 minuts, les escorrem i reservem


En una altra olla o en la mateixa  posem el sucre i els 300 cc d'aigua, quan bulli anem posant les rodanxes de taronja amb compte, per que es vagin confitant durant 1 hora.




Amb una espàtula les traiem de l'olla i escorrem, i les anem col·locant en una safata que tindrem preparada amb paper sulforitzat.


Les posem al forn a 150º durant 15-20 minuts (forn preescalfat). D'aquesta manera la taronja s'assecarà. Passat aquest temps deixarem que es refredin (millor si les deixem de 8 a 10 hores abans de cobrir-les amb la xocolata)

COBERTURA DE XOCOLATA

En un bol posem la xocolata, la nata i la mantega escalfem al microones per què es desfaci, a poca potència per què no es cremi. Traiem del microones i remenem bé, ens quedarà una crema espesa, fina i brillant

Anem sucant les rodanxes de taronja fins la meitat i tornem a col·locar-les en una safata amb paper sulforitzat. Deixem que es refredin a la nevera durant uns 20-30 minuts




Les guardem en un pot que tapi bé.
Jo les he posat a la nevera. Fresquetes estan bonísssimes !

15 comentaris:

  1. Això .....sí que és un pecat!! Mare meva quina passada de postres!!

    ResponElimina
  2. Tinc una amiga aquí a Santiago que sempre diu que és el seu postre preferit. Provaré de fer-les per donar-li una sorpresa un dia!

    ResponElimina
  3. A mi m'ha passat el mateix que a tu, amb el bloc m'he adonat que tinc més receptes de dolç que de salat, tot i que si em preguntessin diria que m'agrada més cuinar salat. Les taronges amb xoxolata són fantàstiques i decoratives.

    ResponElimina
  4. Això és de vici!. I a més, totalment casolanes, que encara té més mèrit!.

    ResponElimina
  5. La fruita confitada no m'agrada, només la taronja, i si és feta per tú, així ben casonana segur que li acabaria trobant tota la gràcia.

    ResponElimina
  6. Tenir-les a la nevera seria un martiri per mi, cada vegada que l’obres en piques una, amb durarien ven poc, tan quedat fantàstiques
    Petons

    ResponElimina
  7. La combinació xocolata i taronja és fantàstica
    Bona cuina

    ResponElimina
  8. M´agraden aquestes taronges confitades amb la xocolata lliguen molt bé.

    Em quedo a tafanejar el teu bloc.

    ResponElimina
  9. Que bones, m' anoto la recepta que a mi també m' agrada molt la combinació taronja- xocolata!

    ResponElimina
  10. Mmmmm! M'encanta!
    La xocolata negra amb el punt amarg de la taronja és sensacional!
    Em sembla que aquesta me la copio...

    Petons!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  11. són boníssimes, jo ara tinc mandarina confitada esperant la cobertura de xocolata!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  12. M'emporto la teva recepta, a la meva mare li encanten.....

    ResponElimina