dissabte, 14 de maig de 2011

ALBERGÍNIES AMB TOMÀQUET I FORMATGE

Ara vaig de receptes italianes. 


INGREDIENTS:

2 albergínies
1 pot de tomàquet sencer
formatge parmesà
mozzarela
orenga o alfàbrega
oli d'oliva, sal i pebre

ELABORACIÓ

Encendre el forn nomès el gratinador.
Tallar les albergínies a rodanxes  aprox 1 cm de gruix  amanir-les amb  sal , pebre i un rajolí d'oli d'oliva . Posar-les a la  part de dalt del forn  fins que estiguin cuites (vigilar que no es torrin massa) Girar-les, afegir-hi un rajolí d'oli i un pessic d'orenga.  


Treure-les del forn i reservar fins tenir totes les rodanxes cuites.  

En una paella fregim el tomàquet escorregut i tallat a trocets. El coem a  foc lent amb una mica de sal i orenga fins que   estigui confitat i resrevem.
Quan  totes les rodanxes estiguin cuites, triar les mes grans i   posar-hi  tomàquet, mozzarela i parmesà, al damunt una altra rodanxa d'albergínia  tomàquet , mozzarela i parmesà ( jo n'he fet tres capes) i al cap d' amunt una oliva negre. 



 Finalment gratinar  5 minuts al forn

És un plat fàcil de fer, lleuger i molt bo .
Pot servir com a  pica -pica, com a primer plat i com a acompanyant

12 comentaris:

  1. quina pinta! i quina bona idea!! vaig a fer-ho, tinc unes cinc albergínies a la nevera i no vull que es facin malbé! :)

    ResponElimina
  2. Tant si es d'entrant com acompanyant un altre plat... realment deliciós!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Huauu que berenjenas más ricas.
    Me han gustado.
    Besets

    ResponElimina
  4. Una combinació molt bona i molt versàtil!

    ResponElimina
  5. El desconexia...però trobo aquest plat sa i fàcil de fer... per picar a qualsevol hora. M´agrada molt la textura del gratinat que deixa el formatge.

    ResponElimina
  6. Quin plat més senzill i deliciós!!
    Petons!

    ResponElimina
  7. Un acompanyament que per si sol ja es un gran plat
    Petons

    ResponElimina
  8. Els plats salats són els que m'agraden més a mi...`per tan aquest ...ja el poso a la meva llista.Gràcies per la recepta!!

    ResponElimina
  9. Dono fe de que està boníssim!!!!!!

    ResponElimina
  10. Fa molt bona pinta! Una recepta senzilla, sana i molt apetitosa!

    Fins aviat!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  11. Oh OH OH ! ho he preparat ,pero no com individual . Tot junt en una platera de forn.
    Molt bó, pero no tant bonic. A les 9 del vespre les piles ...

    Felicitats Merce. molt bó i sobretot molt bonic.

    EULÁLIA.

    ResponElimina