Ens varem trobar a la casa de Vallromanes, en una cuina gran i acollidora. Ens esperava la Dolors, una professional del Fondant que ens va fer gaudir d'una bona estona i descobrir la tècnica.
Aquí teniu la crònica.
GALETES DE MANTEGA
Ingredients
450 g de farina normal
250 g de mantega pomada
225 g de sucre
1 ou
aroma ( extracte de vainilla)
ELABORACIÓ
Batem la mantega i el sucre fins que quedi una crema.
Afegim l'ou, treballem fins una pasta homogénia
Afegim l'aroma i finalment la farina.
Deixem reposar a la nevera (unes 3 hores)
partim la massa per la meitat |
Estirem la massa
donem forma a les galestes
tallem la massa amb diferents talla-galetes
Si treballem damunt del paper de barba serà més fàcil
Posem a la safata del forn
Quins motlles més precioso!!!
Dónen forma i relleu!!!
Es couen al forn a 175ºC uns 7 minuts aprox
FONDANT
És una pasta de sucre coneguda com a "pasta americana" que te com a ingredients principals sucre, aigua i glucosa. Sereveix per decorar pastissos, cupcakes o galetes.
GLAÇA : La glaça serveix per enganxar el fondant a la galeta i fer detals de decoració.
250 g de sucre glace ( molt i molt fi)
1 clara d'ou
gotes de suc de llimona
colorant alimentari
Batre una mica la clara d'ou, afegir una part del sucre glace i quan estigui tot ben barrejat, s'incorpora la resta del glace i les gotes de suc de llimona.
COLA ALIMENTÀRIA
Amb aquesta cola podem enganxar decoracions de sucre(sprinkles) s'utilitza entre capes de fondant ( sucre-sucre)
És un almíbar d'aigua i sucre (meitat i meitat)
treballar el fondant ( semba plastilina) i estirar-lo amb un corró antiadherent. |
Amb el mateix talla-galetes fem la forma amb el fondant |
El fondant s'enganxa damunt la galeta amb la glaça. |
Tant esperar el curset de galetes, tant, que ara vist el resultat fa molta pena haver de menjar-te-les. EL cert és que són una obra d'art, i darrera de cada galeta es veu molta feina.
ResponEliminaQuasi sembla que hagis anat a un curset de ceràmica!! Abans de menjar se les cal .......mirar.les ...una bona estona oi? Això ja es art ....a la cuina!!
ResponEliminaQuina entrada més instructiva...veig que t' ho vas passar d'allò més bé amb la Núria. A mi no em fa el pes del fondant, el trobo massa ensucrat però es poden fer virgueries amb la pasta com aquestes que ens mostres.
ResponEliminaTant el fondant com les galetes decorades porten dedicació, però el resultat s'ho val, oi? :)
ResponEliminaEl millor, com sempre, és passar-s'ho bé!
Petons!
Quins motlles tant xulos i com m'hauria agradat fer aquest taller! Jo no he treballat mai amb fondant però tinc tan poca traça que les galetes haurien semblat xurros!!
ResponEliminaQuina cucada de galetes... algún dia m'agradaria fer-ne unes així!...Realment un taller interessant de debò, no és el mateix que t'ho expliquin a veure fer-ho al davant teu, oi?. Un petonet!
ResponEliminaSón una monada de galetes! Quin greu menjar-les tan boniques, je je je...
ResponEliminaMercè, estàs feta una reportera genial !!!
ResponEliminaEstic molt contenta de que passessis una bona estona, el grup va ser molt maco. Ara a treballar, ok? Un petonet molt gran i gràcies per tot.
Ostres, quin reportatge!!
ResponEliminaMe n'alegro que t'ho passessis bé i a més veig que ho has après bé.
Ara toca practicar.
Fins Aviat!
Quina cucada de galetes. Ha de ser molt divertit fer-les i decorar-les amb el glassejat. Llàstima que a casa no agrada gaire el dolç...
ResponEliminaPetonets!
Anna