diumenge, 10 de juliol de 2011

PIZZA D'ALFÀBREGA, TOMÀQUET i FORMATGE DE CABRA

Des de que vaig veure aquesta pizza al programa CUINES de TV3 que volia fer-la  i avui ha estat el dia.

Ingredients:
300 g de massa de pizza o (una base de pasta pizza) jo l'he fet amb la TX
8 o 10 tomàquets vermells ( també poden ser de llauna ) 
200 g de formatge de cabra
oli d'oliva

alfàbrega, tomàquet de pera pelat, formatge parmesà i pinyons
Per fer el pesto:
60 g de fulles d'alfàbregfa
1 gr d'all
25 g de pinyons
25 g de formatge parmesà
250 ml d'oli d'oliva
sal i pebre

Elaboració:

  1. Massa  de pizza : He fet la massa de pizza amb la Tx,  he barrejat els 100 g d'aigua, els 50 g d'oli, la culleradeta de sal i els 25 g de llevat fresc, un cop tot ben barrejat he afegit els 400 g de farina, he fet la bola uns minuts a vel 4 i finalment 1 minut a velocitat espiga. He posat la massa dins una bossa de plàstic untada amb oli fins  que fermenti. Si la compres feta t'estalvies aquest pas.
  2. Preparació del pesto: Barrejar l'alafàbreg, amb l'all i l'oli amb Tx o minipimer, quan estigui tot homogeni, afegir-hi els pinyons , el formatge, la sal i el pebre i tornar a tritura. Ha de quedar una pasta espessa. Comprobeu sal i pebre.
  3. Peleu els tomàquets, talleu-los a quarts i treieu-hi les llavors.
  4. Estireu la massa de la pizza , pinteu-la amb la salsa del pesto, podeu ser generosos, i  al damunt poseu-hi els trossos de tomàquet.
  5. Al forn a 250ºC durant 20 minuts , fins que la pasta estigui torradeta.
  6. En el moment just de treure-la del forn afegiu-hi el formatge de cabra, i un raig d'oli d'oliva.




És deliciosa, us la recomano!!!

7 comentaris:

  1. Quina cara més bona que fa! No vull pensar quin gust quan mossegues el formatge de cabra i l'alfàbrega junts... Mmmmh!

    Ah! I la pasta pareix espectacular, eh!!!

    ResponElimina
  2. A mi m´agrada moltíssim perquè està feta amb tres ingredients bàsics de la pizza. I el gust que li dóna el formatge de cabra fos és deliciós.

    ResponElimina
  3. Això és una pizza com cal!, bona, bona, bona! Una abraçada Mercè!

    ResponElimina
  4. Quina combinació de sabors i d'olors, bonissima, i el pesto, de vici total! Aquest divendres caura ;) ...

    ResponElimina
  5. Quina pizza més bona!! m'encanten aquestes barreges, i el teu blog també! aniré passant...

    ResponElimina
  6. Aquesta pizza deu ser boníssima!!!! La vaig veure al Cuines i també la vaig posar a pendents, però encara no li ha arribat el moment...
    Petonets

    ResponElimina