Fa uns dies el Pere i l'Anna M ens va convidar a sopar dins del nou "porxo" i al costat de la piscina. L'Anna ens va fer un sopar excel·lent a base d'un extraordinari i exquisid pica-pica.
Jo em vaig encarregar de les postres , que saben que m'encanta fer-les i em van donar el pri vilegi.
Vaig decidir fer aquest pastís que vaig veure al bloc de la cuina per llaminers.
Per al pa de pessic:
• 3 ous
• 90 g de sucre
• 90 g de farina
• un pessic de sal
- Per a la mousse de iogurt:
• 3 iogurts
• 250 ml de nata líquida
• 65 g de sucre
• 3 préssecs de vinya en almívar
• 4 fulles de gelatina de 2 g cadascuna
- Per a la cobertura de préssec:
• 250 ml de préssec de vinya fet puré
• 30 g de sucre
• 2 fulles de gelatina de 2 g cadascuna
Preparació:
- Per a la base de pa de pessic:
Aquest pa de pessic l’he fet amb tx seguint la recepta del “bizcocho genovés¨
Posar la papallona al vas el sucre i els ous programar 6 min, 37ºC, velocitat 3 ½. Treure la temperatura i repetir 6 minuts a la mateixa velocitat. Tirar-hi la farina amb el pessic de sal i barrejar-ho tot 10 seg a velocitat 2 ½., acabar de remenar-ho delicadament amb l’espàtula.S'aboca la massa al damunt d'un Silpat o paper de forn prèviament untat formant una capa d'1cm de gruix.
Es cou al forn, prèviament escalfat, durant 10 min a 180ºC .
Es deixa refredar, es tallen 1 circumferències de 20 cm de diàmetre i es reserven.
- Per a la mousse:
En un bol amb aigua freda, s'hidraten les fulles de gelatina durant 10 minuts.
En un altre bol, s'hi afegeixen els 3 iogurts juntament amb el sucre.
A part, es semi-munta la nata líquida i es reserva a la nevera.
A continuació, es desfà la gelatina escorreguda durant 10 segons al microones i s'incorpora a la mescla dels iogurts (que ha d'estar a temperatura ambient), tot remenant fins que la gelatina quedi ben incorporada.
Es deixa refredar un xic a la nevera i finalment s'hi afegeix la nata semi-muntada tot remenant amb suavitat.
Tot seguit, s'hi afegeixen 3 préssecs en almívar triturats ben petits.
Es col·loca un cèrcol rodó d'uns 20 cm de diàmetre al damunt d'una planxa de pa de pessic empapada amb un xic d'almívar de préssec i es folra amb acetat.
A l'interior s'hi aboquen la mousse de iogurt procurant que quedi ben llisa.
Es deixa quallar un mínim de 2 hores.
- Per a la cobertura de préssec:
En un bol amb aigua freda, s'hidrata la gelatina durant 5-10 minuts.
Amb l'ajuda del túrmix es tritura el préssec juntament amb el sucre fins obtenir una textura puré. (Si la textura la veieu massa espessa, hi podeu afegir un xic de l'almívar per diluir-lo).
A continuació, es desfà la gelatina escorreguda durant 10 segons al microones i s'incorpora a la barreja del préssec i el sucre.
S'aboca la preparació al damunt de la mousse i es reserva a la nevera un mínim de 1 hora per a què qualli.
Abans de servir, es desemmotlla amb cura i es decora al vostre gust. ( jo no vaig tenir temps de decorar-lo)
Bon profit!
Té molt bona pinta Mercè! :D
ResponEliminaDoncs feu una bona combinació tu i l Anna M ...un bon pica pica...em consta que no hi faltava res de res....tu un postre súper!!Total una bona inaguració del porxo.
ResponEliminaQuina meravella de pastís!,va estar segur a l'alçada del sopar!, no m'extranya que et onfiin els postres...:èxit assegurat, a mi és que les mousses son els meus preferits...una abraçada!
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaQuin pastís més xulo!!!!! segur que va estar a alçada de la resta del sopar!!!
ResponEliminaPetonets
Mercè, t'ha quedat fantàstic! Amb la calor aquests pastissos venen molt de gust!
ResponEliminaSegur que vas triomfar!! les receptes de la Mercè són delicioses i no fallen mai...et va quedar un pastís impressionant...un petonet
ResponEliminaMercè, et va quedar genial!! Aquests pastissos són genials per a l'estiu, oi?
ResponEliminaPetons!
Quin pastis tan refrescant... el pressec segur que li dona un gust boníssim.
ResponEliminaM'agrada molt el pastís!!! però també el porxo... ja m'agradaria!!!
ResponElimina