Feia temps que tenia ganes de fer canelons tradicionals seguint tots els passos però mai acabava de decidir-me. Trobava que la seva elaboració era molt llarga, havia tingut problemes en omplir els canelons, en bullir la pasta en fi que no ho acabava de veure-ho clar.
Després de veure els de la Mireia ja no tenia excusa i dissabte m'hi vaig posar. Aquí els teniu. Llàstima que no els pogueu provar perquè queden... tant i tant.... bons que mai més en podré menjar d'altres.
INGREDIENTS per a 25 a 30 canelons aprox
- Un paquet de pasta per a
canelons
- 1 pit de pollastre sense os
ni pell
- 1 cuixa de pollastre desossa
i sense pell
- 300 g de carn de vedella en
un sol tros (jarret, rodó, cualata de l’espatlla)
- 250 g de carn de porc (del
coll o llom de dos colors)
- 2 tomàquets pelats i sense
llavors
- 2 cebes
- 2 pastanagues
- 1 porro
- 4 grans d’all pelats
- 100 ml de vi ranci o brandi
- 50 g de foie gras del bo
- oli d’oliva
- 2 llesques de pa sense
crosta
- 200 ml de llet
- sa i pebre
per a la beixamel:
- 60 g de mantega
- 60 g de farina
- ¾ litre de llet
- sal i pebre
- formatge emmental
ELABORACIÓ
Talleu
a daus totes les carns.
Netegeu
, peleu, traieu llavors i talleu totes les verdures.
Poseu
la carn i les verdures en una safata que pugui anar al forn, amb un pessic de
sal, pebre i un bon raig d’oli ‘oliva.
Coeu-ho
al forn ja calent a 10 ºC durant una hora aprox, de tant en tant feu una
remenada. Passat aquest temps, afegiu-hi el brandi i continueu la cocció 30
minuts més.
Un
cop fora dl forn , barregeu-hi el pa remullat amb la llet i el paté.
Tritureu-ho amb l’ajut d’un robot de cuina.
Bullir
els canelons i farcir-los amb una mànega
pastissera.
Per
a la beixamel:
En
una cassola, desfeu la mantega i la farina. Sense parar de remenar , aneu
afegint-hi la llet ( no cal escalfar-la) i aneu remenant-ho fins que lligui i
quedi una salsa fina. Tasteu-la i rectifiqueu de sal i pebre.
Cobriu
els canelons amb la beixamel, poseu-hi el formatge el damunt i gratineu
La Mireia mentre preparava els canelons ens deia : " la família us dirà: aquest any si que han sortit bé els canelons" i jo li dic : "Mireia tens tota la raó".
Bon profit!
Us puc assegurar que si va dedicar totalment a aquests canelons artesans, i que els resultats van ser esplèndids.
ResponEliminaQuè bons són uns canelons de debó !!!!
Hola! jo també els vaig fer, però el meu fill hi va trobar miquetes de color taronja... la pastanaga, i no la soporta!!! total que em va dir que els que faig jo són més bons! Jo els vaig trobar bons, eh! però potser si he de triar també em quedo amb els que faig normalment. Com va dir la Mireia, faig sofregidtes de ceba a la beixamel.. rosteixo a la cassola (queda un altre gustet...)Però sempre s'apren, la col·locació de les plaques per farcir-los és ideal, posar la massa a la manega va perfecte! així que la classe va ser ben profitosa!petons!
ResponEliminaQué bé poder assistir a aquests cursos. Aquí on visc jo gairebé no en fan i me'n moro de ganes. Així que m'alegra que ens portis la recepta que us va ensenyar la Carbó. Té una pinta sensacional. Aquests canelons queden apuntats per les festes!!
ResponEliminaPetonets!
Fa temps que no fem canelons a casa... i la mandra n'és una raó! Però veient els trucs de la Mireia ve fins i tot de gust posar-s'hi! quina pinta!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Mercè, t'han quedat perfectes com els que ens va fer la Mireia. Veig que el farciment en cadena t'ha anat molt bé. Jo també tinc pendent de fer-los.
ResponEliminaFins aviat
Rosa Maria
Tenen molt bona pinta, i com ho expliques no sembla molt complicat. 18 canelons et van sortir? Hi ha "truquillo" per bullir la pasta ?
ResponEliminaMolt bons!!! jo ja els he provat! T'han quedat ben lluits, i bonisíssims!!! ;-)))))
ResponEliminaMercèeeee ! m' encanten els canelons ! Et desitgem un molt molt molt feliç Any Nou ! molts petons !
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponElimina