Una de les primeres entrades d’aquest bloc
van ser els panellets però no hi vaig escriure la recepta.
Aquets anys els he fet seguint la
recepta de la Carme Ruscalleda i una mica d'imaginació.
Aquí teniu l'assortit de panellets:
Ingredients: (per a uns 60 panellets)
• 1/2 kg d'ametlles en pols
• 350 g de sucre
• 150 g d'aigua mineral
• 1 clara d'ou
• 200 g de pinyons
• 200 g de coco ratllat
• cacau en pols
• cafè soluble
• ratlladura de llimona i/o taronja
• 1 rovell d'ou per pintar
Preparació:
En una cassola, es mescla l'aigua i el sucre. Es posa a foc mig
fins que arrenqui el bull i es deixa bullir fins aconseguir textura de xarop.
A continuació, s'hi aboquen les ametlles en pols, i es remena contínuament
amb l'ajuda d'una espàtula de fusta durant uns 2-5 minuts més fins que la pasta
quedi ben lligada i es desenganxi de les parets.
Es retira del foc i es deixa refredar.
S'incorpora a la mescla la clara d'ou sense muntar, i es barreja
bé.
Es deixa reposar la massa a la nevera durant un mínim de 2
hores. (Es pot deixar tota la nit fins l'endemà).
Es divideix la massa en diferents porcions segons els gustos que
vulgueu preparar.
- Per als de pinyó:
S'agafa una porció de massa, i es formen boles petites que
s'arrebossen amb els pinyons. Es col·loquen al damunt d'una safata amb paper de
forn i es pinten amb rovell d'ou diluït amb 6 gotes d'aigua. S'enfornen a 200ºC fins que quedin rossos (uns 6 minuts). D'aquesta manera, l'interior
queda ben tendre.
- Per als de llimona i/o taronja:
S'agafa una porció de massa, i s'hi barreja la ratlladura de
llimona i/o taronja. Es formen petites boles i s'arrebossen amb sucre. Es
col·loquen al damunt d'una safata sobre paper de forn i es decoren amb un tros
de pela de taronja i/o llimona confitada al damunt. S'enfornen a 200ºC fins que quedin rossos (uns 5 minuts).
- Per als de xocolata:
S'agafa una porció de massa, i s'hi barreja una mica de cacau en
pols i es barreja fins aconseguir una mescla de color marró uniforme. Es formen
petites boles i amb el dit petit, es marca un petit forat al centre. Es
col·loquen al damunt d'una safata sobre paper de forn. S'enfornen a 200ºC fins que quedin rossos (uns 5 minuts). A continuació, es desfà una mica
de xocolata negra al bany Maria i s'omple el centre del panellet.
- Per als de coco:
S'agafa una porció de massa, i s'hi barreja el coco ratllat.
Se'ls dóna la forma desitjada i s'arrebossen amb coco ratllat. Es col·loquen al
damunt d'una safata sobre paper de forn. S'enfornen a 200ºC fins que
quedin rossos (uns 4 minuts).
Bon profit! Bona Castanyada! i Visca els panellets!
Mmmm, quina bona pinta! T'han quedat genials! Nosaltres l'any passat també vàrem fer els panallets de la Rusqui i aquest any repetirem.
ResponEliminaUna abraçada!
Aquest any nosaltres també hem provat aquesta recepta. Tenim la massa a la nevera a punt per fer-los. Si ens queden com els teus de ben segur que seran molt bons!!!
ResponEliminaPetonets guapa
A veure si algun any provem la recepta de la Rusqui, però és que la nostra també surt genial... serà qüestió de comparar! La pinta ho diu tot... visca els panellets!!
ResponEliminaPetons
Sandra
Bona recepta i molt bons panellets
ResponEliminaBona castanyada i bona cuina
Genials. Gràcies ! No crec que sortin igual però si tinc una estona d'inspiració ho faig. Bona castanyada.
ResponEliminaQue bons que estan els panellets, jo aquest any mi he avançat, bona castanyada
ResponEliminaPetons
Aquesta recepta de la Ruscalleda, té l'èxit assegurat!! I quina gran varietat que en vas preparar!! Boníssims tots!
ResponEliminaPetons!
Si la recepta és de la Ruscalleda, no hi ha dubte que havien d'estar boníssims!
ResponEliminaPetonets!
Anna
Hola guapa tu
ResponEliminai que bons te han quedat de 10
mil petonets Susanna
Quina bona pinta!! Jo a casa sempre els he menjat amb boniato (o patata)... a veure si l'any que ve m'animo a probar-los :)
ResponElimina