dissabte, 29 d’octubre de 2011

PANELLETS DE LA RUSCALLEDA


Una de les primeres entrades d’aquest bloc van ser els panellets però no hi vaig escriure la recepta.


Aquets anys els he fet  seguint la recepta de la Carme Ruscalleda  i una mica d'imaginació.


Aquí teniu l'assortit de panellets:





Ingredients: (per a uns 60 panellets)
  1/2 kg d'ametlles en pols
  350 g de sucre
  150 g d'aigua mineral
  1 clara d'ou
  200 g de pinyons
  200 g de coco ratllat
  cacau en pols
  cafè soluble
  ratlladura de llimona i/o taronja
  1 rovell d'ou per pintar

Preparació:

En una cassola, es mescla l'aigua i el sucre. Es posa a foc mig fins que arrenqui el bull i es deixa bullir fins aconseguir textura de xarop.
A continuació, s'hi aboquen les ametlles en pols, i es remena contínuament amb l'ajuda d'una espàtula de fusta durant uns 2-5 minuts més fins que la pasta quedi ben lligada i es desenganxi de les parets.
Es retira del foc i es deixa refredar.
S'incorpora a la mescla la clara d'ou sense muntar, i es barreja bé.
Es deixa reposar la massa a la nevera durant un mínim de 2 hores. (Es pot deixar tota la nit fins l'endemà).
Es divideix la massa en diferents porcions segons els gustos que vulgueu preparar.

- Per als de pinyó:
S'agafa una porció de massa, i es formen boles petites que s'arrebossen amb els pinyons. Es col·loquen al damunt d'una safata amb paper de forn i es pinten amb rovell d'ou diluït amb 6 gotes d'aigua. S'enfornen a 200ºC fins que quedin rossos (uns 6 minuts). D'aquesta manera, l'interior queda ben tendre.

- Per als de llimona i/o taronja:
S'agafa una porció de massa, i s'hi barreja la ratlladura de llimona i/o taronja. Es formen petites boles i s'arrebossen amb sucre. Es col·loquen al damunt d'una safata sobre paper de forn i es decoren amb un tros de pela de taronja i/o llimona confitada al damunt. S'enfornen a 200ºC fins que quedin rossos (uns 5 minuts).

- Per als de xocolata:
S'agafa una porció de massa, i s'hi barreja una mica de cacau en pols i es barreja fins aconseguir una mescla de color marró uniforme. Es formen petites boles i amb el dit petit, es marca un petit forat al centre. Es col·loquen al damunt d'una safata sobre paper de forn. S'enfornen a 200ºC fins que quedin rossos (uns 5 minuts). A continuació, es desfà una mica de xocolata negra al bany Maria i s'omple el centre del panellet.

- Per als de coco:
S'agafa una porció de massa, i s'hi barreja el coco ratllat. Se'ls dóna la forma desitjada i s'arrebossen amb coco ratllat. Es col·loquen al damunt d'una safata sobre paper de forn. S'enfornen a 200ºC fins que quedin rossos (uns 4 minuts).

Bon profit! Bona Castanyada! i Visca els panellets!

10 comentaris:

  1. Mmmm, quina bona pinta! T'han quedat genials! Nosaltres l'any passat també vàrem fer els panallets de la Rusqui i aquest any repetirem.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Aquest any nosaltres també hem provat aquesta recepta. Tenim la massa a la nevera a punt per fer-los. Si ens queden com els teus de ben segur que seran molt bons!!!
    Petonets guapa

    ResponElimina
  3. A veure si algun any provem la recepta de la Rusqui, però és que la nostra també surt genial... serà qüestió de comparar! La pinta ho diu tot... visca els panellets!!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  4. Bona recepta i molt bons panellets
    Bona castanyada i bona cuina

    ResponElimina
  5. Genials. Gràcies ! No crec que sortin igual però si tinc una estona d'inspiració ho faig. Bona castanyada.

    ResponElimina
  6. Que bons que estan els panellets, jo aquest any mi he avançat, bona castanyada
    Petons

    ResponElimina
  7. Aquesta recepta de la Ruscalleda, té l'èxit assegurat!! I quina gran varietat que en vas preparar!! Boníssims tots!
    Petons!

    ResponElimina
  8. Si la recepta és de la Ruscalleda, no hi ha dubte que havien d'estar boníssims!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  9. Hola guapa tu

    i que bons te han quedat de 10

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  10. Quina bona pinta!! Jo a casa sempre els he menjat amb boniato (o patata)... a veure si l'any que ve m'animo a probar-los :)

    ResponElimina