Era una celebració sorpresa, a una hora estranya i d'un dia del mes de setembre força complicat.
No volia patir, volia fer una cosa especial i adequada per la Lurdes, se que ella ho valora i a mi em feia molta il·lusió poder fer-li el pastís.
Desptrés de mirar i regirar vaig descidir fer aquest pastís que vaig veure al blog de la "cuina de llaminers". El vaig fer una setmana abans i el vaig congelar.
Una hora abans de la celebració el vaig treure del congelador i el vaig portar a lloc, vaig treure l'aro i posar el 25. Aquí el teniu, encara una mica congelat,.....però aquest punt de fredor li va donar un toc de gelat exquisid.
Moltes felicitats Lurdes!!
- Per a la base de pa de
pessic Cliqueu aquí
- Per a la mousse de
iogurt:
•
3 iogurts de llimona
•
65 g de sucre
•
200 ml de nata líquida
•
4 fulles de gelatina de 2 g cadascuna
- Per a la cobertura de
crema de llimona:
•
150 ml de suc de llimona
•
(opcional: ratlladura de llimona)
•
100 g de sucre
•
2 ous
•
15 g de farina de blat de moro (Maizena)
•
25 g de mantega
•
2 fulles de gelatina
Preparació:
- Per a la mousse de
iogurt:
En un bol amb aigua
freda, s'hidraten les fulles de gelatina durant 10 minuts.
En un altre bol, s'hi
afegeixen els 3 iogurts juntament amb el sucre.
A part, es semi-munta la
nata líquida i es reserva a la nevera.
A continuació, es desfà
la gelatina escorreguda durant 10 segons al microones i s'incorpora a la mescla
dels iogurts (que ha d'estar a temperatura ambient), tot remenant fins que la
gelatina quedi ben incorporada.
Es deixa refredar un xic
a la nevera i finalment s'hi afegeix la nata semi-muntada tot remenant amb
suavitat.
Es col·loca un cèrcol
quadrat de 18x18cm al damunt de la planxa de pa de pessic i es folra amb
acetat.
A l'interior s'hi aboca
la mousse de iogurt de llimona i es deixa quallar un mínim de 2 hores.
- Per a la cobertura de
crema de llimona:
En un bol amb aigua
freda, s'hidraten les fulles de gelatina durant 10 minuts.
Mentrestant es prepara
la crema de llimona.
En un cassó, es barreja
el suc de llimona, la ratlladura i el sucre, i s'escalfa a foc mig fins que
bulli. (De tant en tant, cal remenar per assegurar que el sucre es dissol).
Mentrestant, es baten
els ous i la farina de blat de moro amb el túrmix.
Quan la barreja del suc
de llimona bulli, s'aboca a poc a poc als ous batuts, tot batent per tal que
els ous no es prenguin.
Es retorna la mescla a
foc baix fins que espesseixi. (No deixeu que bulli, o podrien formar-se
grumolls).
Es retira del foc, s'hi
afegeix la mantega, i es remena fins que es desfaci completament.
Aquesta vegada em vaig quedar sense tastar-ho, quina llàstima !
ResponEliminaM'encanten aquest tipus de pastissos!!! Deliciós!!!
ResponEliminaSegur que la Lurdes va estar molt contenta de poder celebrar els 50 amb un pastís tan bo com aquest. Té una pinta excel·lent i molt refrescant!
ResponEliminaFins aviat!
Anna
Segur que la Lurdes va estar molt contenta de poder celebrar el 50 amb un pastís tan bo com aquest. Té una pinta deliciosa i molt refrescant!
ResponEliminaFins aviat!
Anna
T'ha quedat de conya, aquesta gelatina pel damunt és espectacular. Amb lo bons que arriben a ser els pastissos mousse de llimona.... triomfen més que la coca cola oi? ;) Petonsss
ResponEliminaAdemás de precioso, tiene que estar riquísimo.
ResponEliminaBesets
La Lurdes segur que va quedar encantada! Jo mai he fet un pastís d'aquest de mousse, i em sembla que han de quedar genials! Apuntat!
ResponEliminaPetons
Sandra
Vaig ser l'afortunada de la sorpresa. Estava deliciós i la presentació immillorable, ets una artista. Moltes, moltes gràcies Mercè.
ResponEliminaQuin pastis mes apetitòs!! Quina pinta mes bona!!
ResponEliminaSalutacions
Quina bona pinta!! Això de congelar va molt bé per no haver de córrer a última hora!
ResponEliminaQue preciosidad de pastel ..se ve delicioso ..que fotos mas bonitas bsssMARIMI
ResponEliminaEl pastis mus de llimona es un dels meus preferits, ta quedat fantàstic amb la gelatina a dalt.
ResponEliminaPetons