dijous, 6 d’octubre de 2011

PASTÍS DE MOUSSE DE LLIMONA

Aquest va ser el pastís que vaig triar per celebrar el 50 anys de la Lurdes.


Era una celebració sorpresa, a una hora estranya i d'un dia del mes de setembre força complicat. 
No volia patir, volia fer una cosa especial i adequada per la Lurdes, se que ella ho valora i a mi em feia molta il·lusió poder fer-li el pastís. 



Desptrés de mirar i regirar vaig descidir fer aquest pastís que vaig veure al blog de la "cuina de llaminers". El vaig fer una setmana abans i el vaig congelar.

Una hora abans de la celebració el vaig treure del congelador i el vaig portar a lloc, vaig treure l'aro i  posar el 25. Aquí el teniu, encara una mica congelat,.....però aquest punt de fredor li va donar un toc de gelat exquisid.


Moltes felicitats Lurdes!! 


Ingredients

- Per a la base de pa de pessic  Cliqueu aquí

- Per a la mousse de iogurt:
  3 iogurts de llimona
  65 g de sucre
  200 ml de nata líquida
  4 fulles de gelatina de 2 g cadascuna

- Per a la cobertura de crema de llimona:
  150 ml de suc de llimona
  (opcional: ratlladura de llimona)
  100 g de sucre
  2 ous
  15 g de farina de blat de moro (Maizena)
  25 g de mantega
  2 fulles de gelatina









Preparació:

- Per a la mousse de iogurt:

En un bol amb aigua freda, s'hidraten les fulles de gelatina durant 10 minuts.
En un altre bol, s'hi afegeixen els 3 iogurts juntament amb el sucre.
A part, es semi-munta la nata líquida i es reserva a la nevera.
A continuació, es desfà la gelatina escorreguda durant 10 segons al microones i s'incorpora a la mescla dels iogurts (que ha d'estar a temperatura ambient), tot remenant fins que la gelatina quedi ben incorporada.
Es deixa refredar un xic a la nevera i finalment s'hi afegeix la nata semi-muntada tot remenant amb suavitat.
Es col·loca un cèrcol quadrat de 18x18cm al damunt de la planxa de pa de pessic i es folra amb acetat.
A l'interior s'hi aboca la mousse de iogurt de llimona i es deixa quallar un mínim de 2 hores.

- Per a la cobertura de crema de llimona:

En un bol amb aigua freda, s'hidraten les fulles de gelatina durant 10 minuts.
Mentrestant es prepara la crema de llimona.
En un cassó, es barreja el suc de llimona, la ratlladura i el sucre, i s'escalfa a foc mig fins que bulli. (De tant en tant, cal remenar per assegurar que el sucre es dissol).
Mentrestant, es baten els ous i la farina de blat de moro amb el túrmix.
Quan la barreja del suc de llimona bulli, s'aboca a poc a poc als ous batuts, tot batent per tal que els ous no es prenguin.
Es retorna la mescla a foc baix fins que espesseixi. (No deixeu que bulli, o podrien formar-se grumolls).
Es retira del foc, s'hi afegeix la mantega, i es remena fins que es desfaci completament.
S'hi incorporen les fulles de gelatina prèviament hidratades fins que es dissolguin completament dins la crema.

S'aboca la cobertura al damunt de la mousse de iogurt ja quallada i es reserva a la nevera fins al moment de servir (un mínim de 2 hores).


12 comentaris:

  1. Aquesta vegada em vaig quedar sense tastar-ho, quina llàstima !

    ResponElimina
  2. M'encanten aquest tipus de pastissos!!! Deliciós!!!

    ResponElimina
  3. Segur que la Lurdes va estar molt contenta de poder celebrar els 50 amb un pastís tan bo com aquest. Té una pinta excel·lent i molt refrescant!

    Fins aviat!
    Anna

    ResponElimina
  4. Segur que la Lurdes va estar molt contenta de poder celebrar el 50 amb un pastís tan bo com aquest. Té una pinta deliciosa i molt refrescant!

    Fins aviat!
    Anna

    ResponElimina
  5. T'ha quedat de conya, aquesta gelatina pel damunt és espectacular. Amb lo bons que arriben a ser els pastissos mousse de llimona.... triomfen més que la coca cola oi? ;) Petonsss

    ResponElimina
  6. Además de precioso, tiene que estar riquísimo.
    Besets

    ResponElimina
  7. La Lurdes segur que va quedar encantada! Jo mai he fet un pastís d'aquest de mousse, i em sembla que han de quedar genials! Apuntat!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  8. Vaig ser l'afortunada de la sorpresa. Estava deliciós i la presentació immillorable, ets una artista. Moltes, moltes gràcies Mercè.

    ResponElimina
  9. Quin pastis mes apetitòs!! Quina pinta mes bona!!
    Salutacions

    ResponElimina
  10. Quina bona pinta!! Això de congelar va molt bé per no haver de córrer a última hora!

    ResponElimina
  11. Que preciosidad de pastel ..se ve delicioso ..que fotos mas bonitas bsssMARIMI

    ResponElimina
  12. El pastis mus de llimona es un dels meus preferits, ta quedat fantàstic amb la gelatina a dalt.
    Petons

    ResponElimina