Aquests dies de fest he tornat a veure la
pel·lícula JULIA & JULIE i m‘ho he
passat molt bé. La Meryl Streep està fantàstica!!!
Després de veure la pel·lícula les dues “Júlies”
m’han fet venir ganes de fer el : BOEUF BOURGUIGNON!!!
És un
estofat de vedella amb vi negre .
Ingredients:
- 1 kg de carn de vedella per estofà ( jo he comprat el conill de vedella)
- 1 ampolla de 3/l de vi negre bo
- 3 pastanagues
- 1 porro gros
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- 3 tomàquets madurs i triturats ( jo els he posat de pot)
- Un tros d’api
- Farina blanca
- Mantega
- Sal
- Pebre en gra
Acompanyament:
- 100 g de bacó fumat
- 300 g de xampinyons
- 300 g arròs blanc, bullit i col·lat.
Elaboració:
Es renten i es tallen petites totes les verdures les pastanagues,
la part blanca del porro, la ceba i la tija de l’api. Es reserven.
Es talla la carn a daus , es sala i es posa
dins una olla juntament amb es verdures
tallades, els dos grans d’all , uns
granets de pebre i tot el vi. Es
tapa i es deixa macerar durant 12 hores a la nevera.
Passades les hores és treu
la carn i es guarda el macerat. La carn s’asseca amb paper absorbent i
s’enfarina. Es fregeix la carn amb
mantega dins d’una paella i es reserva.
Es colen les verdures i es guarda per separat les verdures i el vi .
Es saltegen les verdures dins una olla amb
mantega, s’hi afegeix el tomàquet triturat, la carn i el vi. Es deixa reduir a
foc viu i sense tapar. Passats uns 30 minuts aprox. Es baixa el foc, es tapa i
es deixa coure durant 1hora i mitja.
Fregir a foc lent el baco i reservar.
Netejar els xampinyons, tallar-los en quatre trossos i saltegeu-los en una paella amb mantega.
BON APETIT!!
Mercè, té molt bona pinta!
ResponEliminaM'agrada molt l'olla gran i la baixa de Le Creuset. Ho tinc posat a la meva carta dels Reis
Rosa Maria
Hola guapa tu
ResponEliminala veritat es que es una recepta de Super 10, igual que la pel-licula
un plat deliciós, mil petonets i BONES FESTES
Susanna
Sembla que senti l'oloreta ! Ja veig que ja estàs en forma. Quina sort té l''Enric, es com tenir un restaurant de 3 estrelles a casa :)
ResponEliminaGràcies per les explicacions, no sembla difícil però si laboriós. Ja t'explicaré si la faig.
M'encanta la pel·lícula , la Meryl Streep i l'estofat!!! petó!
ResponEliminaA mi també m´encanta aquesta peli!!! però no m´he animat a fer aquest estofat, segur que estava riquíssim...un petonet
ResponEliminaUna bona recepta per una bona pel•lícula
ResponEliminaPetons
A mi em va passar el mateix i vaig fer la mateixa recepta! ;)
ResponEliminaPetons!
Una gran recepta sens dubte!!!!!!!!
ResponEliminaMolts petons i bons desitgus pel 2012!!!!!!!
M'has fet venir ganes de tornar a veure la pel·lícula i de fer aquest estofat!!
ResponEliminaUn dubte, són 3 l o 3/4 de litre de vi?
Hola Mercè, justament avui he comprat vedella per estofar i estava buscant una recepta per guisar-la... !!! Quina casualitat que just avui descobreixo el teu blog. Així que ara mateix hem poso a tallar verduretes i les deixo macerar 12h i segueixo la recepta al peu de la lletra. ja et diré com a quedat !! jejeje
ResponEliminaClara