diumenge, 11 de desembre del 2011

BOEUF BOURGUIGNON


Aquests dies de fest he tornat a veure la pel·lícula  JULIA & JULIE i m‘ho he passat molt bé. La Meryl Streep està fantàstica!!!

Després de veure la pel·lícula les dues “Júlies” m’han fet venir ganes de fer el :  BOEUF BOURGUIGNON!!!

 És un estofat de vedella amb vi negre .


Ingredients:
  • 1 kg de carn de vedella per estofà ( jo he comprat el conill de vedella)
  • 1 ampolla de 3/l de vi negre bo
  • 3 pastanagues
  • 1 porro gros
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • 3 tomàquets madurs i triturats ( jo els he posat de pot)
  • Un tros d’api
  • Farina blanca
  • Mantega
  • Sal
  • Pebre en gra

Acompanyament:
  • 100 g de bacó fumat
  • 300 g  de xampinyons
  • 300 g arròs blanc, bullit i col·lat.


Elaboració:

Es renten i es tallen  petites totes les verdures les pastanagues, la part blanca del porro, la ceba i la tija de l’api. Es reserven.

Es talla la carn a daus , es sala i es posa dins  una olla juntament amb es verdures tallades, els dos grans  d’all , uns granets de pebre i tot el vi.  Es tapa  i es deixa  macerar durant 12 hores a la nevera.


Passades les hores  és treu  la carn  i es guarda el macerat.  La carn s’asseca amb paper absorbent i s’enfarina.  Es fregeix la carn amb mantega dins d’una paella i es reserva.

Es colen les verdures  i es guarda per separat  les verdures i el vi .

Es saltegen les verdures dins una olla amb mantega, s’hi afegeix el tomàquet triturat, la carn i el vi. Es deixa reduir a foc viu i sense tapar. Passats uns 30 minuts aprox. Es baixa el foc, es tapa i es deixa coure durant 1hora i mitja.


Guarnició:

Fregir a foc lent  el baco i reservar.
Netejar els xampinyons, tallar-los en quatre trossos i saltegeu-los en una paella amb mantega.






BON APETIT!!

10 comentaris:

  1. Mercè, té molt bona pinta!

    M'agrada molt l'olla gran i la baixa de Le Creuset. Ho tinc posat a la meva carta dels Reis

    Rosa Maria

    ResponElimina
  2. Hola guapa tu

    la veritat es que es una recepta de Super 10, igual que la pel-licula

    un plat deliciós, mil petonets i BONES FESTES
    Susanna

    ResponElimina
  3. Sembla que senti l'oloreta ! Ja veig que ja estàs en forma. Quina sort té l''Enric, es com tenir un restaurant de 3 estrelles a casa :)
    Gràcies per les explicacions, no sembla difícil però si laboriós. Ja t'explicaré si la faig.

    ResponElimina
  4. M'encanta la pel·lícula , la Meryl Streep i l'estofat!!! petó!

    ResponElimina
  5. A mi també m´encanta aquesta peli!!! però no m´he animat a fer aquest estofat, segur que estava riquíssim...un petonet

    ResponElimina
  6. Una bona recepta per una bona pel•lícula
    Petons

    ResponElimina
  7. A mi em va passar el mateix i vaig fer la mateixa recepta! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  8. Una gran recepta sens dubte!!!!!!!!
    Molts petons i bons desitgus pel 2012!!!!!!!

    ResponElimina
  9. M'has fet venir ganes de tornar a veure la pel·lícula i de fer aquest estofat!!
    Un dubte, són 3 l o 3/4 de litre de vi?

    ResponElimina
  10. Hola Mercè, justament avui he comprat vedella per estofar i estava buscant una recepta per guisar-la... !!! Quina casualitat que just avui descobreixo el teu blog. Així que ara mateix hem poso a tallar verduretes i les deixo macerar 12h i segueixo la recepta al peu de la lletra. ja et diré com a quedat !! jejeje

    Clara

    ResponElimina