diumenge, 15 d’abril del 2012

PASTÍS DE MADUIXES I CREMA

Avui per postres he fet aquest pastís.  La meva intenció era menjar maduixes amb nata però quan he obert la nevera per agafar la nata he vist que tenia una  pasat brisa  a punt de caducar-se i  he canviat d'opinió.  "Ens les manjarem amb crema" he pensat i aquí teniu el resultat.


Ingredients:
Una pasta brisa
Per la crema:
500 ml de llet
100 g de sucre
la pell d'una llimona
un tros de canyella
4 rovells d'ou
40 g de maizena

Elaboració:

He començat fent la crema. Un un pot he posat a escalfar la llet amb el sucre la pell de llimona i la canyella fins arrencar el bull. Dins un bol he barrejat els rovells d'ou amb la maizena i una mica de llet.
Quan la llet ha començat a bullir he apagat el fogó i he deixat uns minuts  per acabar d'infusionar. He colat la llet dins el bol dels rovells amb la maizena , ho he remenat bé i ho he tornat a posar al pot per escalfar-ho de nou a foc mig i sense deixar de remenar fins tornar a arrencar el bull. Treure del foc i reservar-ho a la nevera tapat amb film transparent tocant la crema.

Massa: He estirat la massa brisa i l'he posat dins  un motlle, l'he punxat i le cuit al forn a 180ºC amb l'escalfor de dalt i baix entre 15 -20 minuts.

Almívar:
He fet un almívar amb aigua, sucre i un raig de llimona .

Muntatge: Dins la massa de la pasta brisa, a temperatura ambient, he posat la crema freda, al damunt les maduixes i les he pintat amb l'almívar perquè brillessin.

Molt fàcil i molt bona!!

9 comentaris:

  1. Un clàssic, deliciós que agrada fins i tot als paladars més exquisits.

    ResponElimina
  2. Mercè: exquisit, com sempre .... volem un trosset, nosaltres posem el cafè, què et sembla ??? petonets !!!

    ResponElimina
  3. Això....... Si la Núria posa el cafè i tu hi,poses el pastís de maduixes ....jo porto el CAVA !!!! Je je

    ResponElimina
  4. Tot a joc, blaus, blancs, vermells, blancs i una fantàstica temptació
    Boníssim.

    ResponElimina
  5. Un pastis molt al meu gust, maduixots i crema, boníssima
    Petons

    ResponElimina
  6. és un dels meus favorits!!! la crema m'encanta!!!T'ha quedat molt maco.

    ResponElimina
  7. De professional ! Segur sue estava bonissím. Una abraçada

    ResponElimina