divendres, 31 de maig de 2013

PASTA FRESCA

Quina il·lusió m'ha fet fer pasta fresca!!

La proporció per fer pasta fresca és d'un ou per 100 g de  farina  i una cullerada d'oli.
Jo he fet la massa amb la thermomix.



INGREDIENTS:
300 g de farina
3 ous 
2 cullerades grosses d'oli.

ELABORACIÓ:
He posat tost els ingredients dins el vas de la thermomix i he programat 15 segons a vel= 6  i a continuació 2 minuts a velocitat espiga.


 He tret la massa del vas i l'he posat 30 minuts a la nevera embolicada  amb film transparent.

He tret la massa de la nevera i he fet boletes d'uns 100 g . 



he agafat una boleta i l'ha passat per la màquina entre els dos rodillos a la graduación 1 ( la separació dels rodillos més gran) .




He passat la massa unes  set vegades pels "rodillos" més separats. És important afegir farina a la massa 


Un cop la massa ha quedat mes o menys quadrada i homogènia, l'he anat estirant fent passar pels "rodillos", però cada vegada ajuntat el "rodillos" fins al màxim.



Un cop la massa ha estat ben estirada i ben prima l'he fet passar per l'accessori de fer espaguetis.





He recollit els espaguetis amb un penjador de roba per evitar que s'emboliquessin i es trenquessin i  els he deixat assecar  fins que fossin una mica rígids i poder-los agafar bé.


He cuit  la pasta  durant 2 minuts amb aigua bullent i sal.

El resultat ha estat espectacular!!




He acompanyat els espaguetis amb salsa al "pesto" i formatge ratllat






8 comentaris:

  1. Mercè, superprofessional! Que bé i bona deu estar

    ResponElimina
  2. No he fet mai pasta freca, i tu me n'has fet venir unes ganes irresistibles! Quina pinta!

    ResponElimina
  3. Molt bé el pas a pas, llàstima que el meu fill se'm va endur a casa seva la màquina per fer pasta, espero que me la torni aviat i pugui estrenar-la.
    M'apunto aquest bloc en el meu.
    Petons,
    Mercè.

    ResponElimina
  4. Ei! esperem el teu post per enllaçar amb la Cadena de Blogs Blog - Via!!!

    No ens trenquis la cadena si et plau...

    Has de fer un post i enllaçar el blog que net segueix a la llista...

    ResponElimina
  5. Hola,

    Et recordo que et vas apuntar a la Cadena de Blogs enllaçats per la Independència però no has fet el post que havies de fer i, per tant, tampoc has enllaçat la persona que venia darrera teu.

    Tot i que ja ha passat el termini, si et sap greu que la cadena es trenqui, encara pots fer-ho que t'enllaçarem igual :-)

    ResponElimina
  6. Te ha salido perfecta ... es una gozada hacer pasta fresca en casa ..... besos

    ResponElimina
  7. Deu n'hi do!!!!
    Que bona es veu, jo encara no m'he animat a fer-ne a casa
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Hola,
    Com passa en aquests casos, anant de blog en blog he arrivat fins el teu.
    Tens unes receptes que vull llegir amb calma per prendre nota.
    Fa molt bona pinta aquesta pasta!
    A que canvia totalment el sabor la preparada a casa?
    Salutacions :)

    ResponElimina