dilluns, 8 de desembre de 2014

COCA NÒRDICA AMB POMA CARAMEL.LITZADA

Es una coca del llibre de "COQUES " del Xavier Barriga.
Ingredients 
125 g de mantega
125 g de sucre
125 g d'ous ( 3 ous)
125 g de farina fluixa ( de reposteria)
5 g d'impulsor ( royal)
Un pessic de sal
Poma laminada

Per la poma caramel.litzada
140 g de sucre
40 mL d'aigua
35 g de mantega
2 pomes
1 culleradeta de canyella en pols 

Elaboració 

Poma caramel.litzada
Peleu i talleu a daus les pomes.
Poseu un cassó al foc amb l'aigua i el sucre fins obtenir un color daurat bonic


Afegiu-hi la mantega i tot seguit els daus de poma 
Continueu coent el conjunt, remenant-ho de tant en tant , fins que la poma quedi tova.
Deixeu-ho refredar. Un cop fred Afegiu-hi una cullerada de canyella.


Barregeu la mantega tova amb els ous a temperatura ambient fins aconseguir una massa homogènia.
Barregeu  la farina amb l'impulsor i el polsim de sal. Afegiu-ho a la barreja dels ous i la mantega lentament i treballeu-la el punt just per homogeneïtzar-la.
Afegiu-hi la poma caramel.litzada , complenament freda i barregeu-ho bé,
Ompliu només 2cm del motlle, si es massa alta la cocció es complica.
Decoreu la coca amb unes làmines fines de poma 
Coeu-ho al forn a 180 graus  25 minuts només baix i 5 minuts dalt  i baix 



Es genial!
Bon profit!!




1 comentari:

  1. Els pastissos de poma són una de les meves debilitats. M'agrada molt aquesta opció amb la poma caramelitzada dins la massa, ha de ser boníssim. Tinc bastantes pomes a casa aquests dies o sigui que la faré un dia d'aquests

    ResponElimina