Ingredients
125 g de mantega
125 g de sucre
125 g d'ous ( 3 ous)
125 g de farina fluixa ( de reposteria)
5 g d'impulsor ( royal)
Un pessic de sal
Poma laminada
Per la poma caramel.litzada
140 g de sucre
40 mL d'aigua
35 g de mantega
2 pomes
1 culleradeta de canyella en pols
Elaboració
Poma caramel.litzada
Peleu i talleu a daus les pomes.
Poseu un cassó al foc amb l'aigua i el sucre fins obtenir un color daurat bonic
Continueu coent el conjunt, remenant-ho de tant en tant , fins que la poma quedi tova.
Deixeu-ho refredar. Un cop fred Afegiu-hi una cullerada de canyella.
Barregeu la mantega tova amb els ous a temperatura ambient fins aconseguir una massa homogènia.
Barregeu la farina amb l'impulsor i el polsim de sal. Afegiu-ho a la barreja dels ous i la mantega lentament i treballeu-la el punt just per homogeneïtzar-la.
Afegiu-hi la poma caramel.litzada , complenament freda i barregeu-ho bé,
Ompliu només 2cm del motlle, si es massa alta la cocció es complica.
Decoreu la coca amb unes làmines fines de poma
Coeu-ho al forn a 180 graus 25 minuts només baix i 5 minuts dalt i baix
Es genial!
Bon profit!!
Els pastissos de poma són una de les meves debilitats. M'agrada molt aquesta opció amb la poma caramelitzada dins la massa, ha de ser boníssim. Tinc bastantes pomes a casa aquests dies o sigui que la faré un dia d'aquests
ResponElimina