diumenge, 15 de febrer de 2015

Empanada gallega

El Jordi se'n va a Cracóvia a fer un Erasmus. Els seus pares ens han convidat a dinar . Jo he preguntat si els podia ajudar . La seva mare m'ha dit "volia fer una empanada i no tinc temps . Em pots ajudar?"
m'ha donat l'oportunitat de fer una empanada.!
Jo sempre l'havia fet amb la thermomix . Però avui l'he fet seguint la recepta tradicional  a poc a poc i sense pressa.  He disfrutat moltíssim !!
Ah!! He tingut l'ajuda de la KItchenaid ( és una joia)

De

Ingredients per la massa 

500 g de farina de força
200 mL d'aigua tébia
1 ou
200-250g d'oli d'oliva verge extra ( el que s'ha utilitzat per fer el sofregit)
25 g de llevat fresc
1 cullerada  de sal 

Ingredients pel farcit

1/2 kg de ceba
1 pebrot vermell
1pebrot verd
1 pot de tomàquet triturat de 400 g
250 g de tonyina 
2 ous durs 

 1 ou per pintar la massa 

ELABORACAIÓ 

Sofregir la ceba i el pebrot vermell talat petit amb els 200 mL d 'oli


Fregir el pebrot verd a una altra paella. Afegir-hi el tomàquet triturat i fregir.


Un cop el pebrot verd estigui cuit el traiem del tomàquet i l'afegim al sofregit. Deixem coure uns minuts mes el tomàquet sol.
Colem el sofregit i el barregem amb el tomàquet. Guardem l'oli que l 'utilitzarem per fer la massa.
Dins un caçó amb aigua  fem bullir els dos ous durant 10 minuts i reservem.
Obrir les llaunes de tonyina treure l'oli esmicolar-la i reservar.
Pelar els ous , tallar-l'ós a rodanxes i reservar.

Fer la massa
Posar  la farina dins el vas de la kitchenaid, afegir la sal. Desfer el llevat amb l'aigua tèbia. Connectar la màquina. Afegir-hi l'ou deixetat, l'aigua amb el llevat  i l'oli del sofregit . Amassar amb el ganxo durant uns minut fins que es formi una bola. Deixar reposar tapat durant 45min fins que dobli el volum . Partir la massa amb dues parts desiguals .



Estirar la part gran amb l'ajuda del corró i farina  i posar-la a la plata sel forn retallem les bores i les guardem. Ens serviran per la decoració final.
Poseu-hi el farcit, la tonyina i ll'ou.


 Estirem l'altra tros de massa i la posem al damunt. Cargolem les bores de la massa de sota fins que coincideixi amb la de sobre i ho anem aixecant amb els dits. 
Fem un foradet al mig que faci de xemeneia i pugui sortí el vapor, punxem tota la superfície amb la forquilla perquè la massa no s'infli. 
Pintem amb ou. Decorem amb les restes de massa . Tornem a pintar amb ou. 


I la posem al forn a 180 graus amb l'escalfador de dalt i baix durant uns 35 minuts.


Ha sortit deliciosa!!!!


2 comentaris:

  1. Que bona és l'empanada. Tens un bon ajudant. El Jordi segur que haurà estat molt content amb l'empanada de la tieta.

    ResponElimina
  2. Que bones les empanades, i amb aquest farcit encara més
    Petons

    ResponElimina