m'ha donat l'oportunitat de fer una empanada.!
Jo sempre l'havia fet amb la thermomix . Però avui l'he fet seguint la recepta tradicional a poc a poc i sense pressa. He disfrutat moltíssim !!
Ah!! He tingut l'ajuda de la KItchenaid ( és una joia)
Ingredients per la massa
500 g de farina de força
200 mL d'aigua tébia
1 ou
200-250g d'oli d'oliva verge extra ( el que s'ha utilitzat per fer el sofregit)
25 g de llevat fresc
1 cullerada de sal
Ingredients pel farcit
1/2 kg de ceba
1 pebrot vermell
1pebrot verd
1 pot de tomàquet triturat de 400 g
250 g de tonyina
2 ous durs
1 ou per pintar la massa
ELABORACAIÓ
Sofregir la ceba i el pebrot vermell talat petit amb els 200 mL d 'oli
Fregir el pebrot verd a una altra paella. Afegir-hi el tomàquet triturat i fregir.
Un cop el pebrot verd estigui cuit el traiem del tomàquet i l'afegim al sofregit. Deixem coure uns minuts mes el tomàquet sol.
Colem el sofregit i el barregem amb el tomàquet. Guardem l'oli que l 'utilitzarem per fer la massa.
Dins un caçó amb aigua fem bullir els dos ous durant 10 minuts i reservem.
Obrir les llaunes de tonyina treure l'oli esmicolar-la i reservar.
Pelar els ous , tallar-l'ós a rodanxes i reservar.
Fer la massa
Posar la farina dins el vas de la kitchenaid, afegir la sal. Desfer el llevat amb l'aigua tèbia. Connectar la màquina. Afegir-hi l'ou deixetat, l'aigua amb el llevat i l'oli del sofregit . Amassar amb el ganxo durant uns minut fins que es formi una bola. Deixar reposar tapat durant 45min fins que dobli el volum . Partir la massa amb dues parts desiguals .
Estirar la part gran amb l'ajuda del corró i farina i posar-la a la plata sel forn retallem les bores i les guardem. Ens serviran per la decoració final.
Poseu-hi el farcit, la tonyina i ll'ou.
Estirem l'altra tros de massa i la posem al damunt. Cargolem les bores de la massa de sota fins que coincideixi amb la de sobre i ho anem aixecant amb els dits.
Fem un foradet al mig que faci de xemeneia i pugui sortí el vapor, punxem tota la superfície amb la forquilla perquè la massa no s'infli.
Pintem amb ou. Decorem amb les restes de massa . Tornem a pintar amb ou.
I la posem al forn a 180 graus amb l'escalfador de dalt i baix durant uns 35 minuts.
Ha sortit deliciosa!!!!
Que bona és l'empanada. Tens un bon ajudant. El Jordi segur que haurà estat molt content amb l'empanada de la tieta.
ResponEliminaQue bones les empanades, i amb aquest farcit encara més
ResponEliminaPetons