He fet melmelada de pomes seguin la recepte d'aquest llibre de la Núria Duran i la Montserrat Roig . N'he fet bastantes seguint les proporcions d'aquest llibre i surten molt bé. Us el recomano!
INGREDIENTS
1kg de pomes
700 g de sucre
1 llimona
1beina de vainilla
ELABORACIÓ
Peleu les pomes, talleu-les les a trossos, traieu el cor i les llavors i ruixeu-les amb pell de llimona per evitar que s'ennegreixi. Reserveu-les.
En una cassola poseu a bullir les pells amb el suc de llimona amb aigua, que les cobreixi, durant uns 25-30 minuts. Coleu aquest suc, torneu-lo a posar a la cassola i poseu-hi les pomes, el sucre ,la beina de vainilla i la pell de llimona. Bulliu-ho lentament durant 30 o 35 minuts remenant de tant en tant, fins que les pomes es vegin ben cuites i transparents.
Traieu-ne la pell de llimona i la vainilla.
Envaseu-la en pots de vidre i poseu-los en una olla amb igua bullent durant 15-20 minuts.
Que bé Mercè, jo també faig melmelada, sobretot a l'estiu que és quan tinc excedent de cireres, albercocs, prunes , peres i finalment figues. De poma no m'he fet i també ha de quedar molt bona
ResponElimina