diumenge, 8 de març de 2015

Melmelada de poma

He fet melmelada de pomes seguin la recepte d'aquest llibre de la Núria Duran i la Montserrat Roig . N'he fet bastantes seguint les proporcions d'aquest llibre i surten molt bé. Us el recomano!


Tenia un excés de pomes i n'he fet melmelada. A mi m'agrada menjar els iogurts naturals descremats o amb bifidus i quant necessito una mica de dolçor prefereixo posar-m'hi melmelada que sucre. 


INGREDIENTS 

1kg de pomes
700 g de sucre 
1 llimona 
1beina de vainilla

ELABORACIÓ 
Peleu les pomes, talleu-les les a trossos, traieu  el cor i les llavors i ruixeu-les amb pell de llimona per evitar que s'ennegreixi. Reserveu-les.

En una cassola poseu a bullir les pells amb el suc de llimona amb aigua, que les cobreixi, durant uns 25-30 minuts. Coleu aquest suc, torneu-lo a posar a la cassola i poseu-hi les pomes, el sucre ,la beina de vainilla i la pell de llimona. Bulliu-ho lentament durant 30 o 35 minuts  remenant de tant en tant, fins que les pomes es vegin ben cuites i transparents.

Traieu-ne la pell de llimona i la vainilla.


Envaseu-la en pots de vidre i poseu-los en una olla amb igua bullent durant 15-20 minuts.


Bon profit!





1 comentari:

  1. Que bé Mercè, jo també faig melmelada, sobretot a l'estiu que és quan tinc excedent de cireres, albercocs, prunes , peres i finalment figues. De poma no m'he fet i també ha de quedar molt bona

    ResponElimina