És un plat d'hivern. Té molts noms ( trinxat de la Cerdanya, patates emmascarades...) i també moltes combinacions. Us explico com el faig jo. A casa ens agrada molt.
Ingredients per 4 persones
4 o 5 patates mitjanes
1 col
4 talls de cansalada del coll
1 botifarra negra
oli
sal i pebre
Preparació:
Peleu i talleu les patates i poseu-les a bullir en aigua freda i sal. Quan arrenqui el bull poseu-hi la coll i deixeu-ho bullir fins que sigui cuit uns 20 minuts aprox.
Mentre es cou la verdura poseu una cassola a escalfar amb un bon raig d'oli d'oliva. Afegiu-li la cansalada tallada a trossets a foc suau fins que estigui ben daurada i traieu-la.
Quan la verdura ja està cuita la coleu i la posem dins la paella amb l'oli de la cansalada i ho anem remenant i aixafant amb l'espàtula a foc lent. A mitja cocció i afegiu la botifarra negra tallada a trossos i sense pell. Rectifiqueu de sal i pebre. Continueu remenant fins que tot estigui ben barrejat i quedi una massa compacta.
Serviu-ho ben calent i acompanyeu-ho amb els trossos de cansalada.
BON PROFIT!
Un plat saborós d'hivern que escalfa l'ànima. Un petonet ben fort.
ResponElimina