dissabte, 27 de febrer del 2010

GALETES

He decidit regalar galetes a la Montse, al Santi i al Cesc pel seu aniversari. Avui a la tarda m'he posat en marxa: buscar receptes per fer galetes i arqui les teniu... M'ho he passat pipa!!














GALETES DE COCO
(blog de la cuina de casa)

Ingredients:
  • 250g de farina
  • 75g de sucre
  • 70g d’oli d’oliva
  • 15g de maizena
  • 50g de coco ratllat + 2 cullerada per empolvorar
  • 15g de mel
  • 1 ou petit
  • ½ culleradeta de vainilla
  • ½ culleradeta de llevat
  • 1 pessic de sal
Ingredients:

En un bol incorporar tot els ingredients (sucre, sal, oli, coco, mel, ou i vainilla) i barrejar-ho bé. Incorporar les farines i el llevat. Amassar i deixar una hora a la nevera.
Posar la massa sobre el marbre enfarinat i empolvorar-la amb el coco. Estirar la massa amb un corró a uns 5mm de gruix. Tallar les galetes amb els motllos i enfornar a 180º durant 10-15 minuts.















GALETES BLANC I NEGRE (del blog de la cuina de casa)


* 250g de xocolata Nestle postres (o semblant)
* 55g de mantega
* 100g de sucre
* 2 ous
* 210g de farina
* 1 culleradeta de llevat Royal
* 1 pessic de sal
* 1 culleradeta de vainilla en pols
* Sucre en pols

Preparació:

Fondre la xocolata i la mantega al microones. A part, batre els ous amb el sucre fins que quedin blanquinosos i doblin el volum. Barrejar amb la xocolata i la mantega. Afegir la vainilla, la sal, el llevat i la farina tamisada. Deixar a la nevera 1 hora.
Formar boles i arrebossar-les amb sucre en pols. Posar-les ben separades sobre una placa de forn i coure-les 10 minuts a 180º fins que s'esquerdin.

GALETES D'AVELLANES (del llibre La cuina salvavides de la Mireia Carbó)

Ingredients:
  • 300 gr de farina
  • 1 ou
  • 250 gr de mantega
  • 1540 gr de sucre de llustre
  • 150 gr d'avellanes
Procediment:

  1. Treure de la nevera la mantega una estona abans
  2. Tritureu las avellanes amb un robot fins que quedin ben trinxades
  3. En un bol , amb una forquilla barregeu la mantega amb el sucre i l'ou fins aconseguir una barreja homogènia
  4. Afegiu-hi les avellanes triturades i la farina. Podeu treballar la massa amb les mans però no massa.
  5. Dividiu la passat amb dues parts i emboliqueu-les amb paper de cuina donant-los forma de botifarró , com si emboliquéssiu uns caramels gegants . Deseu-ho a la nevera uns 30 minuts , fins que la pasta sigui dura.
  6. Traieu la pasta de la nevera , desenvoliqueu-la i talleu-la en rodanxes aprox 1/2 cm.
  7. Coueu-les al forn a 180º amb l'escalfador de dalt i de baix durant uns 10 minuts.
GALETES AMB PANSES ( del llibre: Us espero a taula de la Gemma Lienas

Ingredients:
  • 150 gr de panses de Corint
  • 3 ous sencers
  • 100 gr de mantega
  • 4 cullerades ben plenes de sucre
  • 180 -200 gr de farina
  • 1 vaset de conyac o rom
Elaboració:
  1. Poseu les panses en remull amb el rom o al conyac.
  2. Barregeu la mantega tova amb el sucre. Afegiu-hi els 3 ous batuts com si féssiu una truita.
  3. Aboqueu-hi les panses amb el conyac i la farina. Treballeu be la pasta .
  4. Posar la silpa en una plata i tira-hi miquetes de la massa.
  5. Pose-ho molt amunt del forn a 175ºC (amb l'escalfador de dalt i baix) durant uns 18 minuts .

I aquí els regales:

QUINES SÓN LES MES BONES??

Aquesta és una pregunta mol difícil de contestar. Animeu-vos a fer-les i poder la podreu contestar.

8 comentaris:

  1. Va bé saber tocar varies tecles alhora....ho dic perquè si mai et quedes sense feina ....de pastissera també et podries guanyar bé la vida...mai se sap...aquestes galetes ben bé podrien estar a l'aparador de la pastisseria de Sant Antoni...je je ..que tothom les compraria!!!

    ResponElimina
  2. Quina platada de galetes! Quin goig que fa... Les blanc i negre són les meves preferides :)

    ResponElimina
  3. Hola soc el Cesc, un dels receptors del regal. És impossible dir quines són les més bones. No sé si per que eren acabades de fer pero són excel·lents...eren perquè van durar poc. Ets una cuinera excel·lent

    ResponElimina
  4. Hola! He tingut la sort de provar les galetes i m'han semblat bonissimes. Ets una gran cuinera. Estic preparada per provar qualsevol plat dels que puguis fer de nou.

    ResponElimina
  5. Hola soc l´Eulalia, jo no les he testedes, pero per el goig que fan i l´alegria que hi has posat segur que son excelents. felicitats.

    ResponElimina
  6. Quin bé de déu de galetes, això és una festassa! un petó enorme.

    ResponElimina
  7. Les galetes han sigut molt bones.

    ResponElimina
  8. Jo he fet les de coco i m'han sortit delicioses!!! És un recepta molt fàcil de fer i que dóna grans resultats... Moltíssimes gràcies :)

    ResponElimina