diumenge, 7 de febrer del 2010

CREPS DE GELAT DE VAINILLA AMB SALSA TOFEE

Dijous passat vaig poder assistir per primera vegada a una classe de cuina de la Mireia Carbó i en una sessió organitzada per blocaires. En concret la organitzadora va ser la Gemma de la cuina de casa. Moltes gràcies Gemma. Tot plegat em va encantar i m'ho vaig passar molt bé.


La Mireia ens va fer tres plats : Crema de carxofes amb botifarra negre i pernil, Galetes de formatge blau i creps de vainilla amb salsa de tofee. Tots tres plats són exquisits!!
Avui he decidit provar la crep. Aquí la teniu!!


Ingredients:
250 gr de llet
125 gr de farina
2 ous
2 cullerades de sucre
2 cullerades demantega
sal
gelat de vainilla

per la salsa:
200 gr de sucre
300 gr de nata líquida del 35%MG
aigua

Barregeu tots els ingredients per fer la crep i tritureu-ho amb el batedor elèctric fins que tot s'hagi dissolt. Deixeu-ho a la nevera durant 30 minuts aprox.

Poseu en una paella una mica de mantega i feu les creps en petites quantitats de l'elaboració anterior. Un cop fredes farciu-les amb gelat de vainilla.

Per a la salsa de tofee feu un caramel amb el sucre i una mica d'aigua. Afegiu-hi la nata líquida amb molta cura fins aconseguir la densitat d'una salsa.

Acompanyeu la crep farcida de gelat amb la salsa calenta.

És boníssima!!

2 comentaris:

  1. Va ser una classe fantàstica, oi? La Mireia és genial!!!
    T'han quedat unes creps perfectes, la foto amb el tall on es veu el gelat és espectacular, per clavar queixalada a la pantalla ;)

    ResponElimina
  2. Renoi!!!! Quín nivell!!Els teus plats van pujant de categoria!!!Aviat el teu blog l'hi haurem de dir "el plat blanc ....de CINQ ESTRELLES" je...je....no trobeu?????

    ResponElimina