diumenge, 21 de març del 2010

CARQUINYOLIS

Divendres passat vaig tenir la sort de poder assistir a una classe de la Mireia Carbó al local social de Caprabo a Barcelona. Aquesta classe va estar organitzada per la Gemma del bloc "La cuina de casa" i tots els assistents érem blocaires. Va ser molt divertit!!.

La Mireia ens va fer tres plats:
  • Galets amb anxoves i espinacs
  • Graten esponjós de bacallà al perfum d'all confitat
  • Carquinyolis



Jo he començat fent els carquinyolis
Ingredients:
  • 175 gr de farina
  • 100 gr de sucre
  • 100 gr d'amtlles crues amb pell
  • 1 ou
  • ratlladura de llimona
  • 1 culleradeta de llevat Royal
Elaboració:
  1. Poseu en remull les ametlles
  2. Bateu l'ou amb sucre i la ratlladura de pell de llimona. Incorporeu-hi la farina amb el llevat i per acabar les ametlles.
  3. Feu dues barres amb la pasta aconseguida i coeu al forn a 180ºC durant uns 15 minuts
  4. Talleu els carquinyolis al biaix, com veureu a classe, i torneu-los a coure durant 5 minuts més.
Aquí els teniu:

Bon profit!!

9 comentaris:

  1. Com ens hagués agradat poder-hi venir. Gràcies per la crònica i la recepta. Genial.

    ResponElimina
  2. Va ser una classe fantàstica, oi? I els carquinyolis t'han quedat perfectes!!!!

    ResponElimina
  3. Està clar que els carquinyolis ens van arribar a tots al paladar i a "l'anima"!...t'han quedat de mossegada!a reveure,mercè-dest.cass.

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies a la cuina vermella, la cuina de casa i destapant cassoles que em els vostres missatge m'animeu a continuar posar receptes.
    Un petó
    Mercè V.

    ResponElimina
  5. Això ja no es pot aguantar!!! Fas lioneses...braç de gitano...sacher...magdalenes...pastís de això i d'alló...codonyat casolà...coques...i ara carquinyolis!!1 Això ja es massa ....sembles tota una professional!!

    ResponElimina
  6. Puc donar fe de que és una inversió fantàstica aquesta afició de "El Plat Blanc". A casa tots arrivem diumenge amb ganes de veure quina sorpresa hi ha per dinar, ja sigui primers plats, segons o postres.

    La veritat és que cada cop aconsegueix superar-se.

    ResponElimina
  7. Els carquinyolis tan quedat perfectes, llàstima que no puguis passar la safata com a la classe de la Mireia.
    Petons

    ResponElimina
  8. Mercè,

    També els vas acompanyar d'una copeta de moscatell?.

    ResponElimina
  9. Hola,

    Jo també els he fet, son fàcils i boníssims, em sembla que ja no en compraré més,

    Anna

    ResponElimina