dilluns, 29 de març de 2010

PASTÍS DE POMA "AUTRE MANIÈRE"

Aquest pastís de poma és molt fàcil de fer i dóna un bon resultat. Us el recomano.
La recepta és del llibre "Us espero a taula" de la Gemma Lienas.



Ingredients:
1 peça de pasta brisa
3 pomes golden grosses
125 gr de mantega
100 gr de sucre
4 ous
50 gr de farina
sucre en pols

elaboració:

Jo he fet la pasta brisa amb la Tx ( 300 gr de farina, 130 gr de mantega, 70 gr 'aigua, una culleradeta de sal i una altra culleradeta de llevat "royal")

S'estira la pasta damunt d'un motlle enfarinat i es punxa amb una forquilla.
Es pelen les pomes a daus petits i es reparteixen damunt la pasta, al motlle.
Fer fodre la mantega al microones. Afegir-hi el sucre i els ou batuts d'un en un i després la farina. Abocar-ho per damunt dels daus de poma.
Coure al forn 180 ºC uns 30 minuts amb l'escalfador de dalt i baix.
Servir-ho tebi o fred amb sucre en pols pel damunt.

SALUT!


diumenge, 21 de març de 2010

CARQUINYOLIS

Divendres passat vaig tenir la sort de poder assistir a una classe de la Mireia Carbó al local social de Caprabo a Barcelona. Aquesta classe va estar organitzada per la Gemma del bloc "La cuina de casa" i tots els assistents érem blocaires. Va ser molt divertit!!.

La Mireia ens va fer tres plats:
  • Galets amb anxoves i espinacs
  • Graten esponjós de bacallà al perfum d'all confitat
  • Carquinyolis



Jo he començat fent els carquinyolis
Ingredients:
  • 175 gr de farina
  • 100 gr de sucre
  • 100 gr d'amtlles crues amb pell
  • 1 ou
  • ratlladura de llimona
  • 1 culleradeta de llevat Royal
Elaboració:
  1. Poseu en remull les ametlles
  2. Bateu l'ou amb sucre i la ratlladura de pell de llimona. Incorporeu-hi la farina amb el llevat i per acabar les ametlles.
  3. Feu dues barres amb la pasta aconseguida i coeu al forn a 180ºC durant uns 15 minuts
  4. Talleu els carquinyolis al biaix, com veureu a classe, i torneu-los a coure durant 5 minuts més.
Aquí els teniu:

Bon profit!!

dissabte, 13 de març de 2010

BACALLÀ AMB PATATES I ALLIOLI

Avui he decidit fer una recepta del llibre de la Gemma Lienas "US ESPERO A TAULA". El bacallà amb patates i allioli. Ha sortit boníssim. És fàcil de fer i us l'aconsello.
Ingredients per 4 persones:

  • 1/2 kg de bacallà del morro dessalat
  • 3 patates mitjanes
  • 1 gra d'all
  • 1 ou
Elaboració:
  1. Pelar i esqueixar les patates
  2. Posar a bullir les patates amb aigua i sal
  3. Quan les patates esta cuites afegir-hi el bacallar i coure-ho només 2 minuts.
  4. Fer l'allioli amb un gra d'all pelat i sense la llavor verda , l'ou i una mica de l'aigua de la cocció de les patates .
  5. Escorra les patates i el bacallà. Posar-ho en una plata que pugui anar al forn. Abocar-hi per damunt l'allioli. Ficar-ho al forn a gratinar fins que sigui ros ( 5 minuts).
Bon profit!

dilluns, 8 de març de 2010

COCA ANNE

Avui he fet la Coca Anne del llibre La cuina salvavides de la Mireia Carbó. Feia dies que la volia provar. És una coca molt fàcil de fer i com diu ella : " és una de les coques més bones del món!"
Ingredients:
  • 1 làmina de pasta de full
  • 150 gr de formatge cheddar tallat a llesques fines
  • 4 o 5 tomàquets
  • 3-4 cullerades de mostassa Dijon
  • Orenga o alfàbrega
  • sal i oli
  1. Enceneu el forn a 180ªC amb l'escalfador de dalt i baix
  2. Sobre una safata d'anar al forn, poseu-hi un paper de forn o d'alumini untat amb oli i col·loqueu-hi la pasta de full.Punxeu-la amb una forquilla , per tal que no es bufi.
  3. Amb l'ajut d'una cullera , escampeu una capa ben fina de mostassa al damunt de tota la pasta de full.
  4. Sobre la mostassa, col·loqueu el formatge cobrint tota la superfície de la pasta de full, i sobre aquest poseu les rodanxes de tomàquet d'una manera endreçada i bonica.
  5. Empolvoreu-ho amb una mica de sala i orenga i alfàbrega i un raig d'oli.
  6. Coeu-ho al forn, ja calent, durant uns 20-30 minuts, fins que la base sigui ben cuita.
Jo hi vaig posar olives negres per fer bonic.
Bon profit!!