diumenge, 16 de gener del 2011

xocolata de dos colors i cocos

Avui us ensenyo  el nou llibre de cuina que m'he comprat.  És diu "recetas básicas de chocolate" de l'editorial Grijalbo.  Quan l'Eva de la Gralla me'l va ensenyar em va agradar tan que me'l vaig quedar. Fixeu-vos  és un llibre  amb poca lletra i molta fotografia. Entra pels ulls!!


He fet dues receptes :
 RAJOLA DE DUES XOCOLATES


Ingrdients:
340 gr de xocolata amb llet
180 gr de xocolata blanca
20 gr d'arròs inflat




Elaboració:

  1. Fondre la meitad de la xocolata amb llet al microones o al bany maria. Un cop desfet poseu-lo dins un motlle  i deixeu-lo 5 minuts a la nevera
  2. Fondre la xocolata blanca , afegiu-hi l'arròs i remeneu-ho bé.  Afegiu-ho dins el motllo que teniem a la nevera damunt la xocolata amb llet i reperteiu-ho bé per tota la superfície. Torneu-ho a posar 5 minuts a la nevera.
  3. Fondre la resta de la xocolata amb llet i afegiu-ho damunt la cap de xocolata blanca. Guardeu-ho a la nevera . Quan estiguir ben fred i dur ja ho podreu desmotllar.

 BOMBONS DE COCO


Ingredients:
170 gr de llet condensada "la lechera"
125 gr de coco retllat
200 gr de xocolata negre
5cl d'oli de girasol 

 Elaboració:

  1.  Barrejar bé el coco amb la llet condensada . 
  2. Fer boletes, barretes  i deixeu-les damunt de paper sulfuritzat i poseu-ho al congelador durant dues hores.
  3. Fondre el xocolata amb l'oli al microones o al bany maria i arrebosseu-hi les barretes de coco .
  4. Guardeu-ho a la nevera com a mímim 30 minuts.

Que us ha semblat el llibre? També n'hi ha de : receptes bàsiques d'itàlia, de pastisseria , de verdures, ... tots són una passada!!

11 comentaris:

  1. Aquest llibre és molt bona adquisició, segur que podràs fer una pila de receptes molt bones ;)
    I per estrenar-lo, has triat dos propostes sensacionals, de vici per a llaminers fans tan de la xocolata com del dolç!

    ResponElimina
  2. I el dilluns " barrita" oi? Jaja....Aquests bombons són massa !!saps quín em vaig comprar jo?.....el de ...plats d'italia.Realment tots els llibres d'aquesta col-lecció són molt macos,la fotografía molt original, entenedora, explicacions curtes,...jo també vaig caure a la temptació!!!

    ResponElimina
  3. He tingut a les mans aquest llibre mil vegades i mai m'he decidit. Ara no tinc cap mena d'excusa perquè les receptes son fantàstiques. Enhorabona.

    ResponElimina
  4. Quina tauleta més bona!!! En vaig fer una fa temps similar, i va agradar moltíssim!!! El llibre el buscaré, perquè la xocolata és la meva perdició!!

    ResponElimina
  5. Quin llibre més interesant.

    Estic d'acord amb la Gemma, es una adquisició fantástica, jo que sòc xocoadicte, em penso que me'l regalaré a mi mateixa :P.

    Canviant de tema, no he trobat una altre forma de contactar amb tu, espero no et molesti que ho faci per aqui, estem preparan l'opertura d'un bloc per el dia 28 d'aquest mes, hi podrà participar tot aquell qui vulgui, ja sigui comentant les festes gastronómiques del seu poble o províncies, qui vulgui recomanar quelcom llibre, restaurant, o enviarnos una recepta, nosaltres ho publicarem indicant qui ho ha enviat i afegint un enllaç al seu bloc, hi haurà un apartat el gastroblocs, en el que posarem un llistat de tots els blocs catalans per provincies, cosa que en el teu cas, no ho indiques, agrairíem, (si vols clar), la teva provincia per tal de donar a coneixer el teu bloc.

    Moltes gràcies.
    Gastropuntcat.

    ResponElimina
  6. Un libro para disfrutar del chocolate y nosotros para copiarlo con recetas como las de hoy.
    Me gusta
    peto
    miquel

    ResponElimina
  7. Si tot el que vas fent d'aquest llibre té aquesta pinta ja pots anar fent...que tots t'ho agrairem!Una abraçada.

    ResponElimina
  8. Aquest llibre es una meravella, doncs anirem esperant les receptes que ens proposis, si totes son con aquestes Ummmmmm
    Petons

    ResponElimina
  9. Oh, quin bon descobriment aquest llibre!! Les dues receptes fantàstiques. :) Però haig de reconèixer que des de petita tinc una debilitat pels cocos, m'encanteeen!! :p
    Petons!

    ResponElimina
  10. Un bon llibre i unes bones receptes. Me les anoto que a casa la xocolata ens agrada molt!

    ResponElimina
  11. Mercè, m'has donat una idea!!!!! genial!!!! Tu creus que amb un motlle de silicona m'anirà bé fer aquesta teula de xocolata de dos colors? Aquesta recepta segur que la faig, i segur que avui mateix, perquè una bona pinta, motl vistosa i que a casa més d'un no la deixarà ni respirar.
    Petons

    ResponElimina